
03-06-2010, 00:36
|
|
|
|
חבר מתאריך: 08.07.04
הודעות: 3,402
|
|
אסי שלום.
הרעיון עצמו יפה, וגם האובייקט מעניין דיו כדי להיות מצולם (בעיקר בצבעו ובצורתו)
אולם, ברשותך אעיר את הערותיי.

1. הפריים צפוף מאוד. כדאי היה לצלם מזווית רחבה יותר. ניתן לראות בבירור שני אובייקטים (הכפפה וכף ומזלג העץ התלויים) - שניהם חתוכים כתוצאה מזווית צרה מדיי וחבל (משום שבכך אתה תורם גם לנקודה הבאה).
2. הפריים "שטוח" - צורת ההעמדה של קומקום החרס בצורה ישרה מול המצלמה משטיחה אותו ואת הפריים. בנוסף, עצם העובדה שאובייקטים מתוך הפריים נחתכים (בצד העליון ובצד השמאלי), גורמים גם הם לביטול העומק הפוטנציאלי שבצילום תקריב שכזה. מומלץ לדעתי היה לסובב את הקומקום כ45 מעלות (בזווית אלכסונית למצלמה) ובכך להשיג מקסימום עומק.
3. התאורה בעייתית - ניתן לראות בבירור את ההצללה הנוצרת בצדו הימני של הקומקום כתוצאה מחוסר במקור תאורה. בצילומי תקריב, הבדלי אור וצל כל כך קונטרסטיים גורעים בעיניי, שכן השאיפה היא להציג את כל הפרטים שניתן מהאובייקטים שמציגים, ולא להעלים חלק מהם.
4. סידור הפריים מבולגן - תורמים לכך בעיקר העלים (?) הצבעוניים בקדמת הפריים שיוצרים קצת בלאגן לא רצוי בעין. כדאי היה דווקא להימנע מהם, כדי למקד את עין הצופה בקומקום.
כדאי לזכור, דווקא צילומי תקריב דורשים יותר תשומת לב וסידור מקדים של הסט.
כמו-כן, מומלץ. ללנסות להקפיד בנושא התאורה (גם אם מדובר בתאורת חלון) ולהכין מבעוד מועד רפלקטור, פלאש או כל עזר אחר.
זו דעתי האישית בלבד, כמובן... 
|