11-06-2010, 19:31
|
 |
מנהלת פורומי הצילום
|
|
חבר מתאריך: 12.04.05
|
|
קודם כל, הציטוט שציטטת מוכיח שבכלל לא התכוונתי לנעול, שלא לדבר על לחסום (מי הזכיר חסימה?). כתבתי שם שכנראה לא נעלתי מעולם אשכול על דבר כזה (ולכן מין הסתם לא אנעל גם את שלך), אבל בבקשה תשתדל להימנע מזה. כלומר, זה לא סוג העבודות שמתאים לפה, ולכן הפעל שיקול דעת לפני שאתה מעלה לפה עבודות כאלה. אם העריכה ממש נדרשת והיא רק תוספת קטנה לצילום שעומד בפני עצמו - בסדר.
התגובה שם, האמת, התייחסה בעיקר לאשכול הזה, דווקא. אבל גם שם הרגשתי שהתמונה לא היתה עומדת בזכות עצמה. פירטתי גם למה: היא סוג של תמונת זקנה בנאלית יחסית. העלית כאן בעבר גם צילום של זקנות יושבות על ספסל, נכון? זה הזכיר לי את זה.
אם תחפור באשכולות הישנים שלי תגלה שגם אני העליתי בעבר צילומי זקנים משעממים, כי חשבתי שעצם העובדה שמדובר על זקנים (אוביקט פוטוגני) - תעשה את התמונה למעניינת. אבל זה לא נכון, וכמו שהעירו לי בעבר, כך אני מעירה כיום לאחרים. זו מטרת הפורום, אחרי הכל.
אז מה שבעיקר התכוונתי להגיד בתגובה ההיא זה שהתמונה עצמה בעיני לא מספיק טובה, שאתה צריך לעבוד על הפן הטכני ועל קומפוזיציות, ואח"כ לנסות להוסיף עריכה שתשדרג את התמונה. לא לקחת תמונה לא טובה ו"להוציא ממנה מה שאפשר" בפוטושופ.
(במיוחד בהתחשב בעובדה שהעריכה של הזקנה לא הוסיפה לצילום, אלא רק פגעה בו, בעיני.)
מקווה שלא תיקח את הביקורת בצורה קשה, אלא תנסה ללמוד ממנה (ומה שלא מתאים לך, אתה מוזמן להתעלם ממנו). אין לי פשוט זמן לעבור שוב על ההודעה ולעדן ניסוחים, כי שבת נכנסת.
שבת שלום!
|