לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום פוליטיקה ואקטואליה, נא לשמור על שפה נאותה חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > פוליטיקה ואקטואליה
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 01-06-2010, 13:32
  g.l.s.h g.l.s.h אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.12.05
חרם או לא חרם, בכוון אליו הולכת תורכיה התיירות תצתמצם ממילא
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי sheep שמתחילה ב "החרם התיירותי על תורכיה מכה שנית, האם זה יחזיק?"

בניגוד לסיני שמציאה קיץ אינסופי, ים צלול, בדואים שלרוב הם מוסלמים א-פוליטיים, והכל בזול ומרחק נסיעה מת"א, תורכיה הציע מלונות פאר, מחיר זול, מדינה יפה, עם מסביר פנים והכל בזול מאוד. היום המחירים זולים ביחס לאילת, אבל כבר לא "מאוד". תורכים רבים פחות מסבירים פנים, וזה ילך ויחמיר (הם נזכרו שהם מוסלמים) מה שאומר שעיקר התענוג נפגם. זה כמו החומוסיות הערביות: אנשים הולכים כי זה חומוס טוב, זול, השירות יעיל וסבבה לשבת. אם המחיר יהיה כמו במסעדה בנמל, לעיתים לא רחוקות יקללו אותך או יחמיצו פנים, ועל הקיר תהיה תמונה של עז א דין אל קסאם, הסבבה הלכה, ואתה תלך למקום אחר.

זה עוד בלי להכנס לאפשרות הסבירה מאוד של מגה פיגוע, שכידוע שילוב של מלונות ענק, סביבה מוסלמית, והמין תיירות בביקיני, זה מרשם בטוח ללפחות אחד כזה.

מלבד כנסים הייתי בתורכיה בפעם האחרונה ליותר מאשר עצירה בשדה"ת לפי 4 שנים למיטב זכרוני: הייתי באיסטנבול, סביבתה ובקפדוקיה. היה בטוח, אבל ל"מביני תורכיה" היה ברוא שמאוד מאוד לא נעים. אלה לא היו "אותם תורכים". רבים מאוד חזרו ללכת למסגדים, לא שמעת יותר את התורכים שבגלוי בזו לדת וטענו שהם אוהבים את החיים ולא הולכים למסגד, וכמה פעמים בגלוי ייעצו לי לא להגיד שאני ישראלי.

במסגרת כנס הספקתי להיות באיזה מגה מלון כנסים מחוץ לאנטליה בחורף הקודם: יצאתי מהמלון רק לעיירה שלייד פעם אחת, ועוד לקניון שליד נמה"ת אנטליה. לא נתקלתי במשהו שלילי מיוחד על רקע זה שאני ישראלי, אבל בפירוש התורכים נראו הרבה פחות מסברי פנים: מאוד מתוסכלים מהמצב הכלכלי, נרגנים, ומתייחסים לתייר כעל ארנק מהלך, ומראים כעס כשמסתבר להם שהוא לא כזה (והם לא היו כאלה!). המלונות כבר לא מתקתקים כמו "פעם", וזה מאוד בולט! איפה הימים של שרתון אנטליה, כשהאוכל היה ברמה של מסעדת יוקרה... הכל נשפך משפע, והכל מאוד בינוני. רמת גימור לא טובה במלונות, ערימות של אוכל לא טעים אפילו במושגי מלונות ים המלח בארץ (ומי שמכיר יודע על מה אני מדבר) והכי גרוע: משום מה מותר לעשן שם! היו איזה 50% תורכים בכנס, והם עישנו בלי הפסקה - כל המלון היה מסריח מעשן, שגם הצליח לעלות דרך החללים לתוך החדרים (וגרם לי להזכר במגורים באיזה מאחז בסדיר שמשום מה כולם עישנו שם). גם מבקרים ממדינות אחרות חשבו כמוני. ללא קשר לפוליטיקה, אני הבנתי שאת ה"הנחה" של 100$ לראש לעומת כרתים, לדוגמא, תורכיה לא שווה.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 01-06-2010, 16:13

בניגוד למצריים, שהתיירות אליה קשורה בעיקר במשאבים היסטוריים-ארכאולוגיים
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי johnson11 שמתחילה ב "בוא נאמר את האמת, זה לא מזיז..."

שמוטמעים עמוק ברגש של התייר, תורכיה מקבלת תיירות שמנותבת בראש ובראשונה לפי שיקולי מחיר: היא יושבת על אותה נישה עם יוון, ספרד, קפריסין, ושינויים שונים יכולים להכניס למשוואה גם את מקורו, תוניס או אלג'יריה, על המשאבים העצומים שלהן. לתורכים יש הרבה מה להפסיד, מאחר והשקיעו המון בתשתית, והם צריכים זרם גדול וקבוע של תיירים, ובטח לא ששמם יקושר לכל מיני שערוריות. במזה"ת, כמו במזה"ת, כשבבירות מתפוצצת מכונית טלפון, אז במשרד התיירות המצרי מגיעים פקסים מודאגים ממאה מדינות מסביב לכדור.

אגב: העובדה שהארדואן הזה מסתובב עם לפיד בוער בתוך מחסן דלקים ושמנים, שחלק נכבד מהם מקורות פרנסה שלו, אומרת לי שהוא באמת מעוניין בהפיכה איסלאמית לכל דבר, ושאנחנו - והעולם - למעשה עשויים לחזור על מחדר נפילת השאה - אולי לא מבחינת היכולת להשפיע, אבל כן מבחינת המוכנות שלנו לתרחיש הזה. העובדה שפעם אחר פעם, ישראל ועוד מדינות במערב, נחשפות למחדלי מודיעין בקנה מידה עצום, פעם הייתה מדאיגה אותי, אבל היום אני פשוט מבין שהיא מציאות.

ישן 14-06-2010, 09:36

לספור או לפלח את מספר הנוסעים על הקו לאיסטנבול, זה כמו לבדוק
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי ilane שמתחילה ב ""מספר הנוסעים בקו לאיסטנבול צנח ב-50%""

את קו הטיסות ת"א-עמאן, ולגלות - כמה מדהים! - שישנן 3 טיסות ביום, והן אפילו מלאות. עכשיו בואו כולנו נפתח בריקודי דבקה על כמה הישראלים טיפשים, ונוסעים לעשות שופינג במקום שבו לא אוהבים אותם, ואיך אפילו המלכה הירדנית לא אוהבת אותנו ועושה עלינו "טוויטים" מעליבים.

אבל עיתונאות חוקרת לחוד ומציאות לחוד: הקו מעמאן משרת מקור הכנסה לא רע של חברת התעופה הירדנית, והוא תרמילאים ישראלים, או סתם ישראלים, שמנצלים מחירים נוחים, וזמני טיסה קצרים יותר, של החברה הירדנית בטיסות למזרח. בנוסף לכך "יושבים" על הקו כל מיני ישראלים, וזרים, שעושים כל מיני ביזנס שונים ומשונים, ושטיסות אלה משרתות אותם ביעילות.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 04:27

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר