לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 16-06-2010, 09:24
  g.l.s.h g.l.s.h אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.12.05
לא שנתיים-שלוש, אבל מיד אחרי "עופרת יצוקה"
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי TIMON the mongoose שמתחילה ב "לפני שנתיים שלוש לא הייתי..."

הכתובת הייתה כבר על הקיר: רבים מאוד, הרבה הדיוטות (שאני מניח שנכנעו ליצר ה"יהיה בסדר"), אבל גרוע מכך: הרבה "מומחים", אמרו שבלתי סביר שיקרה מה שקרה, ובטח לא כל כך מהר. אמרו עוד הרבה דברים, ואלה כתובים על ספר דברי כותבי הטורים/פרשנויות.

זה כמובן מדאיג מאוד משום שהפעם, בניגוד לפיאסקויים קודמים, לא יכולנו להגיד שקרו דברים שאין לנו מספיק נתונים כדי לחזות שיקרו: כל הנתונים הצביעו לקראת הסתברות גבוהה לתסריט כזה, פרט אולי לכך שהתורכים החצופים יתקעו מקל בצבע תורכיה לגלגלים, ולא ישתמשו באיזה אירוע של צד שלישי. הכשלון שלנו בלחזות מה שהוא "א-ב" מבחינת "תסריט אפשרי" ביחסים בין מדינות, מטיל אלומת זרקור עבה וברורה על כמה תחלואים של המערכת הישראלית - תחלואים שיש להם שורשים עבים מאוד במהות הישראלית, ובאדם הפשוט:

1. המחשבה התמימה כי כל עוד "הגלגל מסתובב" (=יש ביזנס, אוכלים יחד, שותים יחד) אז "יהיה בסדר". היהודי, שהוא לטעמי אדם טוב מדי מטבעו, מאמין שבסופו של דבר אנשים לא ירצו לקלקל יחסים על מי מנוחות.

2. חוסר מובהק ביכולת להבין את המערכת הגאו-פוליטית בלבנט! זו בעיה מאוד מדאיגה משום שבעבר אנשים מן הציונות, שהיו לפי השכלתם לכל היותר "חובבנים מוכשרים", ידעו היטב לשחות בפוליטיקה של הלבנט. הישראלי יודע, בצדק, שישראל היא יישות פוליטית, חברתית ומדינית לא אחידה, תוססת ומאוד לא ברורה למביט מבחוץ, אבל משום מה הופך לעיוור לגמרי כשהוא בא להביט על יישויות שכנות לנו, שאותן הוא רואה בצורה פשטנית, או לכל היותר לפי "שבלונות וויקיפדיה" (=תפישת היישות לפי מנת נתונים המוגשת לו על מגש, והכוללת כמה טבלאות וסטטיסטיקות פשטניות).

3. הסחפות תמימה מאוד אחד אמירות של בעלי עניין: לישראלי מספיקים דבריו של אהוד יערי, מתוגבר בקצת רוני דניאל ואמנון אברמוביץ (סתם לקחתי אותם כדוגמא) כדי להיות בטוח שהוא יודע מה קורה בסביבה. אין לי בעיה עם אחד שלא מבין בגרוש מה המבנה הפוליטי של תורכיה, יש לי בעיה עם אחד שלא מבין, אבל בטוח ב 100% שהוא מצוי בעניין לקרביו.

4. מתן משקל יתר לשמירה קנאית על אינטרסים צבאיים (להבדיל מ"בטחוניים") שבהרבה מקרים מתחבאים מאחוריהם אינטרסים כלכליים. אני מבין מאוד קטן בנושא תעשיות בטחוניות, חיל האוויר ושיתופי פעולה בין צבאות (גולנצ'יק מקסימום פעם בשירות שלו רואה בזווית העין איזה האמר אמריקאי נוסע בנגב בדרך לאיזה אימון, או שבמקרה הוא בטיול במצדה כאשר נוחת שם מסוק מארינס עם איזה גנרל שבא לעשות סיור חטוף): ובכל זאת הנושא שבו יש לי הכי פחות אמון ביכולת של גורמים מקצועיים להיות מודעים לכלל התמונה זה עניין שיתוף הפעולה הצבאי. אין לי ספק שאנשים טובים במערכת, שאיכפת להם מאוד מהמדינה, בולכים שבי אחרי אינטרסים קצרי טווח של ענייני רכש, שטחי אימונים או גישה לטריטוריות אוייב, בעודם עיוורים לחלוטין לכל ההקשר הרחב.

ישנן עוד כמה נקודות, אבל הנ"ל הן מחלות כרוניות של המערכת הישראלית (לארה"ב יש כמה מחלות מקבילות, רק שהם יכולים להרשות לעצמם את הנזקים שאלה גורמות) שפעם אחר פעם אנו חוטפים הלם תודעתי משום שאנו נגועים בהן. חלקן ברות טיפול, חלקן - לדאבוני - חשוכות מרפא (ולכן אני מטיף לתובנה שאנו עתידים לחטוף פעם בכמה זמן "כאפה" מצלצלת לפרצוץ, ושמצב זה הוא חלק מחיינו).

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 16-06-2010, 11:25
  משתמש זכר פלמינג פלמינג אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.01.09
אין לדעתי להשוות בין תורכיה לאיראן
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי g.l.s.h שמתחילה ב "לא שנתיים-שלוש, אבל מיד אחרי "עופרת יצוקה""

התהליכים שעברו על שתי המדינות שונה לחלוטין.
איראן כידוע, סבלה מנחת זרועו של שלטון השאח, באמצעות שירותי הביטחון שהכזיבו בשעת האמת.
העם שנא שנאת מוות את השלטון וע'כ היה קל מאד לזהות את הניצוץ הפונדמנטליסטי.
השינוי כפי שכולם מנבאים יחול מתוך העם.

בתורכיה המצב הפוך, העם נחלק לשניים באופן משמעותי, חילון לעומת פונדמנטליזם אסלאמי.
הצבא בינתיים אינו עושה דבר וארדואן מתהלך על חבל דק.
אסור לשכוח כי איראן חברה בנאטו וכי איראן היא השער למזרח עבור המערב ובעיקר ארה'ב.
תהליך ההסלמה שארדואן גזר על ארצו ביחסו למערב מסמן מפנה שלא בטוח שהמערב אוהב זאת כאשר בשער האחורי שלו ניצבת מהפיכה אסלאמית המחוברת לציר הרשע.
אנחנו רק הסמן אבל יש הרבה יותר מזה וגם האימפוטנטיות של ארה'ב לא תימשך לעד.
ישן 16-06-2010, 11:32
  g.l.s.h g.l.s.h אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.12.05
פליטת מקלדת פרואידיאנית?
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי פלמינג שמתחילה ב "אין לדעתי להשוות בין תורכיה לאיראן"

"אסור לשכוח כי איראן חברה בנאטו וכי איראן היא השער למזרח עבור המערב ובעיקר ארה'ב."

בכל מקרה, ההשוואה לאיראן הייתה רק לצורך הצר של "אופס, לא ידענו" מצד ישראל. כבר דיברתי נג דהמנהג הישראלי לראות בצורה שבלונית מדינות שהן פי 10 מאיתנו בגודל/מספר אוכלוסין, וכמובן שגם כאן זה נכון.

מה שכן אני לא חושב שבתורכיה הציבור נחלק ל-2 כפי שאתה חושב (מחנה החילוניים נחלש משמעותית, כמו גם שבעבר היו תורכים שהצביעו למחנה זה כמו שפעם היו ישראלים שהצביעו "מפא"י" כרפלקס ): כמו כן, וזה מנסיון אישי שלי, התורכים החילוניים היו כל דבר פרט לאוהבי ישראל. כמה מהאנטישמים הוולגריים ביותר שקראתי בתחומי ההיסטוריה בהם אני עוסק, היו חוקרים/חוקרים חובבים מתורכיה.

ישן 16-06-2010, 09:30
צלמית המשתמש של המממ
  המממ המממ אינו מחובר  

חבר מתאריך: 30.10.01
Follow me...
באמת ?!
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי TIMON the mongoose שמתחילה ב "לפני שנתיים שלוש לא הייתי..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי TIMON the mongoose
לפני שנתיים שלוש לא הייתי מאמין שדבר כזה יקרה..

מהרגע שהצבא בטורקיה עבר בשקט על בחירת ממשלה מוסלמית היה לי די ברור שזה הכיוון
נדמה לי שגם כתבתי זאת כאן בפורום (או אולי בצו"ב)

זה עוד יכול להשתנות כמובן, בעיקר משום שכרגע כל התנועה הזו בטורקיה מבוססת על אדם אחד (ארדואן)

החשש הבא שלי הוא מצרים. מובארכ כבר לא צעיר וכוחות איסלאמים רוחשים שם מתחת לפני השטח.
אבל גם שם המצב יכול להתפרץ לכיוון אחר בכלל (מלחמה על המים מול סודאן למשל)

לא קל לתת תחזיות - בעיקר כשהן נוגעות לעתיד...
תראו, אפילו החייזר נהיה ירוק מזה

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 16:31

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר