ערב טוב,
רציתי לשתף את הקוראים בכתבה שהעלנו בסוף השבוע העוסקת בביקור מקיף שערכנו בחברת תיקי הצילום הישראלית קאטה.
מלבד רקע היסטורי על החברה (שבראשית דרכה פיתחה תיקים עבור צה"ל), סיור מקיף במפעל וראיון עם נציגת החברה זכינו גם להיחשף לראשונה לליין התיקים החדש (וכן סוף סוף יש גם מקום לבקבוק מים גדול בצד - לפחות בחלק מהתיקים).
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי עידו גנוט שמתחילה ב "סיור בחברת KATA וחשיפת ליין התיקים החדש של החברה"
עד לשניה זו, לא ידעתי ש KATA זו חברה ישראלית!
חבל שלא השקעת בתמונות של התיקים פה באשכול... הייתי ממש רוצה לראות את התיק הזה כשהוא פתוח, כדי להתרשם מסידור התאים בפנים והגודל בכלל (ואם אפשר גם לזרוק שם איזו עדשה וגוף לרפרנס, אז בכלל זה יהיה ליגה).
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי -mAoz- שמתחילה ב "כנראה שלא נכנסת ל-dream bag..."
בהחלט חברה ישראלית - ובהחלט גאווה ישראלית - הוקמה על ידי שני יוצאי סיירת.
אתה צודק בקשר לתמונות מתוך התיק - כתבתי לבלינה (אותה ראיינו גם בכתבה) ואם הם יסכימו נקפוץ אליהם שוב ונעשה סרטון בו הם או אנחנו נראה את התאים הפנימיים בכל הליינים החדשים.
כמובן שבלי קשר הכתבה עוסקת לא רק בזה אלא בכלל בחברה, בהיסטוריה שלה, בדרך שתיק צילום עובר מהרעיון ועד שאנחנו קונים אותו בחנות. אה כן וגם בלמה לא היה עד כה מקום ראוי למים בתיקים שלהם.
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי עידו גנוט שמתחילה ב "בהחלט חברה ישראלית - ובהחלט..."
הכל טוב ויפה, אבל קצת תמונות למשוך אותנו בכלל להכנס... משהו?
אי אפשר פשוט לתת לנו לקרוא מבלי לפרגן עם צילומים... בכל זאת, פורום צילום - לא?
בכל מקרה, למדתי והשכלתי - תודה רבה
עכשיו אני בהחלט אשקול קנייה של KATA במקום תיקים אחרים שנמצאים בב"ה
עריכה:
מעוז, התגים של יוטיוב ממש פשוטים... אתה צריך פשוט לתחום בתגים רק את ה ID של הסרטון, ולא את כל הלינק:
דוגמא איך לא לעשות:
[you tube]http://www.youtube.com/blablabla[/you tube]
דוגמא איך כן לעשות
[you tube]zXdRxa_HpnE[/you tube]
והנה זה בפעולה (רק שהסרט שהבאת - out of sync לחלוטין...
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי עידו גנוט שמתחילה ב "למה B&H? קאטה נמכרים גם בארץ..."
בד"כ, מחירי תיקים בארץ, גבוהים ולכן אני מנצל טיולים של חברים / משפחה כדי לקנות תיקים בחו"ל.
עכשיו, כשאני יודע שיש חברה ישראלית שעושה תיקים, אני אשקול בהחלט לוותר על התענוג של קניית תיק שם, ולקנות אותו דווקא פה.
מקווה שהניסוח הפעם היה ברור יותר
אני מודה שדווקא בתחום התיקים לא ערכתי השוואה בין מדינות (מצלמות ועדשות זה סיפור אחר).
אם להאמין ל-KATA אז הם מנסים לשמור על רמת מחיר אחידה בעולם. תזכור שיש 13% מס ועוד 16~ אחוז מע"מ בארץ שאין לך (בהכרח) בארה"ב (תלוי במדינה). אם אתה מוריד את שני אלו בהחלט אפשרי שתגיע למחיר לא שונה במיוחד - שווה לבדוק. כמובן כל אחד יעשה את השיקול שלו מה ואיפה הוא רוצה לקנות.
בנתיים אומר רק שסנדיסק איננה בדיוק ישראלית. יש לה שורשים ישראליים גאים - אלי הררי הקים אותה ב-1998 וב-2006 היא רכשה את M-Systems הישראלית (שכחטיבה בחברה עדיין יושבת בכפר סבא) אבל החברה עצמה יושבת בקליפורניה והיא חברה אמריקנית לכל דבר ועניין.
טוב כמובטח תמונות של התיקים - יש בעמוד הזה בכתבה עוד תמונות שהוספנו של כל הסדרות.
אלו תמונות של דגם ה-ULTRA-LIGHT המתקדם ביותר - הם הוסיפו בו כמה דברים ממש יפים שמזכירים מאד תיקי טיולים מתקדמים - יש פה מוטות אלומניום לחיזוק ויש עוד פס מתכת בחלק הקדמי לחוזק. בעיני התא לציוד קטן מידי אבל זה לא תיק יום יום. יש לדעתי מקום למים אבל אני הייתי מעצב אותו אחרת (טרם הצלחתי להבין מה יש למעצבת שלהם נגד תאים צידיים ארוכים וגדולים/רשת).
בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי עידו גנוט שמתחילה ב "טוב כמובטח תמונות של התיקים -..."
לא ניתן לראות מהתיק את עומקו.
יש לי 2 עדשות ארוכות... 70-200 ו- 150מ"מ.
האם אוכל להכניס אחת מהן לגובה?
אם לא, כמה עדשות אוכל להכניס לתיק הזה, בהנחה שאני רוצה להכניס את ה 2 שציינתי קודם? (אני מניח שהן יאלצו לשכב ואז 'לתפוס תאים' קטנים של עדשות אחרות.
כמו שהפלאש שוכב בצד...
יש מצב לראות את התא הקדמי (ובתאכלס, זה שבאמת מעניין אותנו) בצורה מעט אינפורמטיבית יותר (מבלי שיהיה משהו שיכסה על חלק ממנו)?
ראשית כל קח בחשבון שהתמונה הזאת היא של התיק מסדרת הULTRA-LIGHT - בסדרה הזאת יש כרגע תיק אחד בגודל בינוני (בעתיד הם כנראה יוסיפו עוד אבל זה ייקח זמן). בסדרת הפרו (שהיא גם זולה יותר) יש לדעתי 3 תיקים בגדלים שונים אני בטוח לחלוטין שהעדשות שציינת יכנסו בהם נפלא - הסדרה מיועדת לצלמים מקצועיים שהעדשות שציינת רלוונטיות מאד עבורם. יש תמונות של הפרו אצלנו בכתבה
אם מאד חשוב לך אני יכול לנסות לאתר לך את העומק של סדרת ה-ultra-light.
בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי עידו גנוט שמתחילה ב "ראשית כל קח בחשבון שהתמונה..."
בהזדמנות, כשיהיה לך זמן - תעשה איזו כתבת עומק על התיקים של KATA עם הרבה נתונים טכניים...
אני לא צריך מידע ספציפי על תיק ספציפי.. .כבר יש לי תיק שמספק את צרכי, אבל באופן כללי, כדי לתת להם קצת פרסום פה בארץ - כדאי לעשות עבודה טובה המלווה בתמונות והסברים בנוגע להבדלים בין התיקים, ועל הדרך לפרגן לחברה ישראלית.
אני מאד אוהב חברות ישראליות ותמיד בעד לסייע להן. מצד שני כאתר אנו חייבים להיות אוביקטיביים.
בו נגיד שבעניין נתונים בנוגע לתיקים - תחשוב על בסיס נתוני המצלמות עדשות ופלאשים שלנו (שאני בטוח שאתה כבר מכיר) ולך עם זה לכיוונים נוספים ותבין מה יהיה בהמשך.