לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 03-07-2010, 08:56
  .ישראלה היפהפיה .ישראלה היפהפיה אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.07.06
וואפס, לדעתי זו פעם ראשונה מאז שאני כאן שאת מגיבה/מקיצה בשבת בבוקר:)
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי chatulim שמתחילה ב "לא, הם לא ערבים, למרות מה..."

מה שחיי הנישואין החביבים עושים לבני אדם...

כנראה שתמו ימי החצי קופסת טחינה והפיצה הקפואה מאשתקד במקרר עמוס הקרח + יקיצת רווקים בשבת ב 11:00 ונפתח עידן חדש...

אני ממליץ על בוקר שבת שכולל: לחמניות טריות + חביתה עם פטרוזיליה + כלמיניגבינות + הרבה מיץ תפוזים.

נ.ב
אני חושב שכשהוא כתב שמולנים לא הייתה זו טעות כתיב אלא נסיון של תחכום משפטי לעקוף את 'חוק-טלי' האוסר שימוש במילים סמול/ימנמנים וכו'. אכן משבר חוקתי לפנינו

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 03-07-2010, 10:51
  .ישראלה היפהפיה .ישראלה היפהפיה אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.07.06
שמול הוא כמובן לא תקין שכן המילה העברית הינה 'שמאל' ואלף בתוכה
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי moozes שמתחילה ב ":) ד.א: מדוע שמול לא תקין..."

מה שאומר הוא עמדתי האישית כגולש כמוך: אני רואה בפורום מקום נעים להפגש, לשוחח ולהתווכח. ויכוח יכול להיות אישי ונוקב ולא אחת גם עולבני אך אסור בעיני שיהיה המטרה לשמה נכנס אדם לפורום. אסור שהיו הויכוחים וחיפוש התגרות עיקרם של דברים.

הכללה הינה מתכון בדוק לתחילת תגרה. דומה לשולף האקדחים שנכנס לפאב וצועק: סמרטוטים כולכם מי כאן גבר ויצא נגדי!

מי שמכליל ללא קשר לנושא או לדיון ופוגע ברבים נראה כאילו הוא מקווה שמישהו יתעמת נגדו ותרבה השמחה.

סמול נאמר כמובן במגמת 'הקטנה' של הצד שמנגד וככזה הוא עלבון כוללני שנועד לגרום לקטטה בבר. כנ"ל ימנמן בוגדים ומתנחבל או אמירת 'התורכים אמיצים' בשבוע המשט. כשמורה טוב שומע 'יאללה מכות' בחצר בי"ס הוא צריך לצאת לשם במרוצה ולהרגיע את הקטטה כדי לא לתת לאוהבי הקטטות לשלוט בפורום שלו. זה פשוט מבריח אחרים שיש להם לא אחת יותר מה לומר. כל מורה ומנהל קובע את הקווים האדומים שלו ואת הנקודה בה יעצור את ההתדרדרות וכאן הוגדרה המילה סמול כקו אדום שכזה. אני מניח שאם תבהיר בסוגרים ליד המילה שמול בכל פעם שתעלה אותה כי כוונתך למרשמלו - לא תעורר כעסים או טרוניות בגין שנוי הכתיב.

זו כמובן עמדה אישית. יש כאלה הרואים בכל פורום את זכות חופש הדיבור ככזו שבזכותה מותר וצריך לומר הכל. לעניות דעתי הם טועים.

נערך לאחרונה ע"י .ישראלה היפהפיה בתאריך 03-07-2010 בשעה 10:53.
ישן 03-07-2010, 12:39
  moozes moozes אינו מחובר  

חבר מתאריך: 15.09.08
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי .ישראלה היפהפיה שמתחילה ב "שמול הוא כמובן לא תקין שכן המילה העברית הינה 'שמאל' ואלף בתוכה"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי .ישראלה היפהפיה
מה שאומר הוא עמדתי האישית כגולש כמוך: אני רואה בפורום מקום נעים להפגש, לשוחח ולהתווכח. ויכוח יכול להיות אישי ונוקב ולא אחת גם עולבני אך אסור בעיני שיהיה המטרה לשמה נכנס אדם לפורום. אסור שהיו הויכוחים וחיפוש התגרות עיקרם של דברים.

הכללה הינה מתכון בדוק לתחילת תגרה. דומה לשולף האקדחים שנכנס לפאב וצועק: סמרטוטים כולכם מי כאן גבר ויצא נגדי!

מי שמכליל ללא קשר לנושא או לדיון ופוגע ברבים נראה כאילו הוא מקווה שמישהו יתעמת נגדו ותרבה השמחה.

סמול נאמר כמובן במגמת 'הקטנה' של הצד שמנגד וככזה הוא עלבון כוללני שנועד לגרום לקטטה בבר. כנ"ל ימנמן בוגדים ומתנחבל או אמירת 'התורכים אמיצים' בשבוע המשט. כשמורה טוב שומע 'יאללה מכות' בחצר בי"ס הוא צריך לצאת לשם במרוצה ולהרגיע את הקטטה כדי לא לתת לאוהבי הקטטות לשלוט בפורום שלו. זה פשוט מבריח אחרים שיש להם לא אחת יותר מה לומר. כל מורה ומנהל קובע את הקווים האדומים שלו ואת הנקודה בה יעצור את ההתדרדרות וכאן הוגדרה המילה סמול כקו אדום שכזה. אני מניח שאם תבהיר בסוגרים ליד המילה שמול בכל פעם שתעלה אותה כי כוונתך למרשמלו - לא תעורר כעסים או טרוניות בגין שנוי הכתיב.

זו כמובן עמדה אישית. יש כאלה הרואים בכל פורום את זכות חופש הדיבור ככזו שבזכותה מותר וצריך לומר הכל. לעניות דעתי הם טועים.

תודה, אני תמיד נהנה לקרוא את הפוסטים שלך.

ציטוט:
אסור שהיו הויכוחים וחיפוש התגרות עיקרם של דברים.

לחלוטין מסכים, לפעמים כחלק משיח בכל שפה ובכל תחום יש צורך בהכללה לשם תאור,
לדוגמה: המילה ימין, מכלילה את כל הנמצא בצד ימין, ישראלי מכליל את הישראלים וכו ...,
אולי כוונת האיסור להכללה אמורה להיות למעשה בקרה על השימוש בהכללה ?

כאשר אני מכליל אני לא עושה זאת ע"מ לעורר "תגרה" אלא כחלק מאופן ביטוי,
נכון שלפעמים יש מי שיבחר להפגע מאותה הכללה.

אפילו אותה מילה אסורה "סמול" לא הוצמדה לקבוצה במגמת הקטנה,
אלא כתאור למחשבות ולדעה כלפי אותה קבוצה, שוב, יתכן שיהיו כאלו שיבחרו להפגע או לראות בזה כעילה לתגרה.

יום נפלא לכולם ללא הכללות כמובן.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 00:05

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר