04-07-2010, 17:20
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 13.09.07
|
|
ציטוט:
|
במקור נכתב על ידי sheep
א. כשאין שכר מינימום -
אנשים לא רוצים ללכת לעבוד כדי לשמוע שהמעסיק מוכן לתת להם רק 2000 ש"ח בחודש, הם מעדיפים לא לטרוח בכלל, או לקבל דמי אבטלה כל עוד ניתן.
ב. כשיש שכר מינימום נמוך מדי - כנ"ל.
התקווה היא שכשיעלו את שכר המינימום, אנשים יעריכו מחדש את המצב שלהם. אולי 4600 ש"ח יקסמו להם יותר, והם ירצו ללכת לעבוד בשביל זה.
לאנשים יהיה יותר כסף, והם יקנו יותר דברים, מה שיחזק את המפעלים שירצו להעסיק עוד עובדים -
עוד עידוד לתעסוקה.
|
בוא אני אסביר לך:
שכר המינימום הוא 3850. בשביל לקבל אבטלה אתה צריך לעבוד מינימום 360 ימים בתקופה של 540 ימים וגם תקבל את זה בתנאי שפוטרת ולא שהתפטרת, ואתה מקבל רק בערך 60-90 ימי אבטלה, אם התפטרת מרצונך מנכים לך 15 ימים מדמי אבטלה.
עכשיו אני מניח שדיברת על הבטחת הכנסה. אם אתה גר לבד אתה מקבל 1200 ש"ח הבטחת הכנסה. אם אתה נשואי ואישתך לא עובדת ולא מקבלת דמי אבטלה/קיצבה, אז אתם מקבלים 2300 ש"ח הבטחת הכנסה. נשאוי+ילד=3400, נשואי+2 ילדים 4400. אז כבר אני יכול להבטיח לך שעדיף לעבוד.
עכשיו לגבי העלאת השכר: 24% מכוח העבודה בארץ הוא בתעשייה, 82% מהיצור שלהם מיועד לחו"ל. זה כמעט 24 אחוז שמרוויחים מינימום, אם תעלה את שיכרם אז עלות המוצר יעלה, אם עלות המוצר תעלה אז הקונים מחו"ל יעדיפו לקנות מוצר זול יותר מסין. מה יקרה? או שהמפעל יסגר מפשיטת רגל ואלו שלא יברחו לסין גם כדי למכור את המוצר במחיר זול יותר.
8% עובדים בחנויות/קונדיטוריות ועוד עסקים קטנים כאלו שגם מרוויחים מינימום. אם תעלה את שיכרם ב700 ש"ח אז בעל העסק מרוויח פחות כלומר, הוא מעלה את מחיר המוצר או פושט רגל.
18% עובדים בחקלאות בשכר המנימום, אותו סיפור כמו השאר. גם ככה הרבה מדינות התחילו לקנות מספרד ומרוקו פירות/ירקות כי הם זולים יותר.
50% עובדים בשירותים כגון שירות טלפוני. נניח ויש לך חברת פלאפון ואתה משווק קו פלאפון בעלות של חצי שקל לדקה. עכשיו, עובדים אצלך עשרות אנשים במוקד טלפוני שירות, תמיכה, טכני, מכירה. עכשיו אתה צריך להעלות את שכר המינימום של כל אחד מהם ב700 ש"ח, מסקנה? עכשיו דקת שיחה תעלה שקל ולא חצי.
לסיכום, לא מעלים את שכר המינימום כדי שתקנה יותר ממה שצריך, כשהשכר לא מספיק בשביל לחיות, אז מעלים אותו.
לדעתי 3800 זה דיי והותר. אם אתה ואישתך עובדים וכל אחד מרוויח שכר מנימום אז אתם מקבלים ביחד 8000 אלף(זה כמעט 5500 אלף יותר ממה שהמדינה תביא לך).
|