לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > מחשבים > חומרה ורשתות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 06-07-2010, 01:16
  שימיadmin שימי אינו מחובר  
מנהל פורומי "תכנות ובניית אתרים" ו"חומרה ורשתות"

חבר מתאריך: 25.10.01
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי בזוקה שמתחילה ב "במידה ושני המחשבים מריצים חלונות"

נייס. לא הכרתי. ולכן "בין שתי המערכות" אכן זה יהיה קשה בהתאם למגבלה שהם מציינים.

ועדיין לא הסברת למה אתה לא רוצה לדגום לקובץ ולפתוח אחר כך. מה זה כל כך משנה?

במקרה זה, הדרך שאני חושב עליה היא קצת "מטורפת" (ולכל הפחות - קפיצה מעל הפופיק), אבל נראה לי שהיא תעבוד.

תרים על השרת שירות של OpenVPN, מספיק משהו פשוט עם אותו static key בשני הצדדים. תיצור bridge על השרת, ותגשר בו את eth0 (או איך שזה לא נקרא ב BSD, שכחתי...) יחד עם הממשק של OpenVPN (בלינוקס הוא נקרא tap0 בד"כ). שים לב שכשעובדים ב Bridging (לפחות בלינוקס זה כך), יש להגדיר את פרטי החיבור לרשת (IP/Netmask ושות') על הממשק של ה Bridge, במקום על ה Ethernet כרגיל.

אחר כך תקנפג את OpenVPN לעבוד במצב של bridging. לענ"ד, הנ"ל יהפוך את הצד המרוחק למעין Hub, שה NIC שלך כלקוח VPN יהיה מחובר אליו, וב Promiscuous Mode שה Wireshark יפעיל, תוכל להאזין לתעבורה...

מה שיפה כאן זה שהלקוח שלך יכול להיות חלונות, לינוקס, מק... כל מה שמריץ OpenVPN.

אני מזהיר שלא ניסיתי את הנ"ל והכל מבוסס על איך שנראה לי שזה עובד

שים לב שאין לי מושג מה תהיה ההתנהגות במידה ולא יהיה מספיק רוחב פס לשלוח דרכו את כל התעבורה שאתה לוכד (שתישלח בכל מקרה במוד כזה, בלי קשר אם אתה לוכד או לא, כל עוד שה VPN למעלה...). יש סיכוי שיהיה packet drop. במקרה זה, אולי שווה להגדיר את ה OpenVPN שיקשר בין שני הצדדים ב TCP (מה שבד"כ לא רצוי...) במקום ב UDP שזו ברירת המחדל...

שים לב 2: אם המכונה שלך רצה כ VM בתוך ESX, אזי בברירת הוא חוסם Promiscuous Mode. כדי לשנות:
קוד:
Configuration > Networking > your vSwitch: Properties > Ports-tab > vSwitch > Edit > Security-tab > Promiscuous mode: accept

בהצלחה!

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 06-07-2010, 01:48
  שימיadmin שימי אינו מחובר  
מנהל פורומי "תכנות ובניית אתרים" ו"חומרה ורשתות"

חבר מתאריך: 25.10.01
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי בזוקה שמתחילה ב "קצת מסובך..."

לא חושב שיש סיכוי שיש מערכת חלונות שיכולה לעבוד בקצב כזה. אני גם לא חושב שיש לך בישראל רוב פס מובטח של 50Mbps מחו"ל כדי לקלוט תעבורה בקצב הזה... ואולי אפילו לא upload במהירות כזו במכונה השולחת (למרות שבחו"ל החיים "טובים יותר" בעניין זה...)

להריץ לינוקס ב VM אמור להיות פשוט.

דגימה לקובץ - עם הכלי tcpdump בלינוקס עושים כך: tcpdump -i interface-name -s 0 -w outfile.pcap

כשאתה מסיים לדגום, ctrl+c כדי לעצור.

כשתפתח את הקובץ הזה ב Wireshark אתה תראה offset של הזמנים (בשניות) מהפאקט הראשון עד לסיום הלכידה.

בשם הממשק אפשר לכתוב גם any ואז תלכד תעבורה מכל הממשקים.

אם זה ב Solaris/BSD, אני לא יודע אם הדגלים של tcpdump אותו דבר. תצטרך לבדוק. כעקרון: i = ממשק, s = גודל פאקט מקסימלי[*] (0 = ללא הגבלה) ו w = כתוב לקובץ בשם...

[*] כל הפאקטים יישמרו, השאלה היא כמה בתים מהפאקט יהיו זמינים. לפעמים יספיקו לך רק ה header-ים, ולא תהיה חייב בהכרח את כל ה 1500 ש Ethernet מאפשר (או עד 15,000 ש Ethernet with Jumbo Frames מאפשר... או עד 65,535 ש loopback מאפשר )

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 10:00

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר