06-07-2010, 23:13
|
|
|
|
חבר מתאריך: 11.02.04
|
|
בתגובה להודעה מספר 20 שנכתבה על ידי תבור - tar 21 שמתחילה ב "ואם נדבר נטו מבחינה משפטית אז הזיכוי הגורף שלכם לא כ"כ משפטי בלשון המעטה."
ציטוט:
|
שמדובר פה במקרה אחד ויחיד
|
ציטוט:
|
דווקא פה החליטו להעמיד לדין את החייל
|
מדובר על אישום יחיד בהריגה(ממה שאני יודע).
ממש לא מדובר בכתב אישום יחיד.
ציטוט:
|
לאור כך הזיכוי הגורף שלכם ממש לא הגיוני ולכן נראה לי שמה לעשות, זה נובע מזילות חיי אדם של ערבים.
|
אין כאן שום זיכוי גורף, יש כאן התייחסות עניינית למקרה, האישום בהריגה נראה על פניו מופרך, וחיפוש של "שעיר לעזאזל", כל מקור שפורסם עד היום מאושש את דברי.
הנה מסקנות מתחיר צה"ל.
ציטוט:
התקרית שבעקבותיה נחקר החייל אירעה ב-4 בינואר 2009. על פי תחקיר צה"ל, סמ"ר ס' היה בכוח מעורב של גבעתי ושריון, בפיקוד סמג"ד מהשריון, שהתמקם בין בניינים. החיילים הבחינו בכ-30 פלסטינים שצעדו לעברם, לאחר שצה"ל הנחה אותם לעזוב את בתיהם. מעדות התושבים שנאספה על ידי ארגון "בצלם", פגז של טנק פגע בבית בטרם הספיקו הפלסטינים לעזוב את הבית.
ואולם, מכיוון שצה"ל קבע שבאזור זה אסורה תנועת אזרחים, החליט הסמג"ד לבצע ירי לצורך הרתעה לעבר מה שמכונה "חומת מפגע" - קיר במרחק בטוח מהאזרחים. מיד אחר כך הצטרפו ללוחמים שני חיילים מ גבעתי ואחד מהם, סמ"ר ס', פתח באש שממנה נהרגו שתי הנשים הפלסטיניות - מג'דה אבו חג'אג' בת 37 ואמה, ריה סלמה אבו חג'אג', בת 64. מהתחקיר עולה שסמ"ר ס' לא השתתף בתדריך שנתן הקצין לפני הירי והצטרף אליו וזאת בניגוד להוראות.
זמן קצר לאחר האירוע, במסגרת התחקיר המבצעי, הוחלט שס' פעל שלא כשורה. הוא הורחק מתפקידו והועבר לעורף, שם שירת עד סיום שירותו הצבאי לפני כמה חודשים.
|
http://192.118.73.5/hasite/pages/Sh...SubContrassID=0
והנה דברי הקצין ה"בכיר"
ציטוט:
|
קצין בכיר שמעורב בחקירות אמר: "אני עדיין סבור שיש קשר בין ירי של החייל למותן של שתי הפלסטיניות עם זאת אינני יכול לקשור באופן משפטי בין שני האירועים. החייל חרג באופן בוטה מהוראות הפתיחה באש עד כדי ירי מכוון באזרחים. לא נקפה כלל סכנה לכוחות והוא קיבל את ההחלטה על דעת עצמו מכיוון שלדבריו חש פחד".
|
כל המקרה הזה נראה במקרה הרע כרשלנות(אפשר להחמיר ולהגיד אף רשלנות פושעת).
איפה יש כאן ירי מכוון באזרחים? אל איזה בסיס מדברים כאן על הריגה?
מדובר כאן על מלחמה, ובמצבי לחץ קורים דברים, על המדינה מוטלת החובה לעמוד מאחורי הילדים שהם שולחים לקרב(גם אם שגו), ובטח לא להקריב אותם, ולהשמיעה את הגיגיהם בתקשורת.
|