לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 08-08-2010, 22:04
  מיכאל חי מיכאל חי אינו מחובר  

חבר מתאריך: 26.04.10
מאמר של בן כספית על הנושא:ניגוד עניינים: תמלוגי הגז והקרן החדשה
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי מיכאל חי שמתחילה ב ""הפורום למען א"י" טוען:"יו"ר הוועדה איתן ששינסקי מעודד העדפת הגז הערבי""

פרופ' איתן ששינסקי הוא ראש הוועדה לקביעת התמלוגים שתיקח הממשלה מהגז בים. רעייתו חברה במועצת הקרן החדשה, הפועלת להעלאתם. המאבק סביב הכוונה להעלות את תמלוגי המדינה על מרבצי הגז שהתגלו מול חופי ישראל מחריף: עכשיו נגררת פנימה גם "הקרן החדשה לישראל". קמפיין שיעלה השבוע ברחבי הארץ יקבע כי "הקרן לוחמת למען הגז הערבי".
איתן ששינסקי צילום ארכיון: ראובן קסטרו
הפעם לא מדובר שוב ב"אם תרצו", אלא באירגון אחר: אנשי "הפורום למען ארץ ישראל", חבורת סטודנטים מאוניברסיטת בר אילן בראשותו של רנן שוורצמן ממושב חיבת ציון. הם מגדירים עצמם כמי שעוסקים בקידום האינטרסים הלאומיים של ישראל ו"חיזוק וחישול הקול הציוני-לאומי באקדמיה". הקמפיין יכלול שלטי חוצות וסיסמאות שיופצו בכל רחבי הארץ.
במקביל, נודע כי הקרן החדשה לישראל, באמצעות אירגון שתי"ל, המהווה את הזרוע הביצועית שלה, מעורבת במערכה להעלאת התמלוגים. בראש הוועדה שתקבע את מדיניות הממשלה בנושא עומד הפרופ' איתן ששינסקי.
כעת מתברר כי אשתו של ששינסקי, הד"ר רות ששינסקי, חברה במועצה הבינלאומית של הקרן החדשה. במלים פשוטות: רעייתו של יו"ר הוועדה שתקבע את גורל התמלוגים פעילה באירגון שמנהל את הקמפיין להעלאת התמלוגים.
כשפניתי לבני הזוג ששינסקי בשבוע שעבר על מנת לשמוע את גרסתם בנושא, נמסר לי תחילה שהגב' ששינסקי פרשה מחברותה בקרן החדשה לישראל "לפני חודשיים". שמה מופיע עדיין באתר הקרן, בקבוצת חברי המועצה הבינלאומית שלה, בישראל. אתמול הגרסה תוקנה מעט: מתברר כי הגב' ששינסקי פרשה, לדבריה, מחברותה בוועדת איכות הסביבה של הקרן החדשה, אך ממשיכה להיות חברה במועצה הבינלאומית של הקרן. "זה בסך הכל לארח כאן מדי פעם אורחים של הקרן שמגיעים מחו"ל", אמר ששינסקי בסוף השבוע.
לא דיווח
הפרופ' ששינסקי לא דיווח, ככל הידוע, על ניגוד העניינים המסתמן הזה לפני שקיבל על עצמו את תפקיד יו"ר הוועדה. אולי כי לא ידע שהקרן החדשה לישראל, שבה פעילה רעייתו, תשתתף בקמפיין למען העלאת התמלוגים. ששינסקי הוא ידיד אישי של שר האוצר יובל שטייניץ,
שמינה אותו לתפקיד, עוד מימי "שלום עכשיו". שטייניץ עזב את מחנה השלום, ששינסקי לא, אבל החברות נותרה שרירה וקיימת.
טענה נוספת לניגוד עניינים של ששינסקי קשורה לעובדה שהוא חבר ב"ועדת ההשקעות" של בית ההשקעות הגדול "פסגות". ששינסקי אמר למעריב כי דיווח על תפקידו זה לפני שקיבל את תפקיד יו"ר הוועדה, ובמשרד האוצר אישרו את טענתו.
אגב, "פסגות" מושקעת ב"אמפל", חברה השייכת לאיש העסקים יוסי מימן, המחזיק באחוזים ניכרים משדה הגז המצרי. עם זאת, צריך להדגיש כי חברי "ועדת ההשקעות" אינם עוסקים בקביעת שמות חברות או מניות שנרכשות על ידי בית ההשקעות, אלא רק מדיניות השקעות אסטרטגית כללית. נראה כי במקרה של "פסגות" ניגוד העניינים הינו בתחום הנסבל.
עם זאת, מומחה בשוק ההון אמר בסוף השבוע למעריב כי "ועדת ההשקעות" של פסגות היא מוסד שנחשף למידע רב ערך על חברות והשקעות במשק, כשבמקביל הוועדה שבראשה עומד ששינסקי עומדת לגזור את גורלן של חברות אנרגיה גדולות והשקעות ענק בתחום זה, מה שבוודאי ישפיע על מעמדן הבורסאי. המשך המאמר http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/142/157.html
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 09-08-2010, 06:12
צלמית המשתמש של looklook
  משתמש זכר looklook looklook אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.10.01
הגיעו זמנים טובים!
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי hamora שמתחילה ב "מדוע ההצבעה על הדמיון המטריד..."

היוצאים להגנת הקרן משווים את מעשי מתנגדיה לדמוניזציה שנעשתה ליהודים במשך מאות שנים! לאמור חמילנצקי רדף את הורינו בערבות אוקראינה, החליף עומאר הפך אותם לסוג ב' תחת שלטון האסלאם וכך אנחנו עושים לאנשי הקרן, והם מסכנים ונרדפים, אינם מורשים לעבוד ב"סתם עבודות" מועילות לחברה ונאלצים לעסוק בשנורר אצל שונאי ישראל בחו"ל ולחיות מהיד לפה. אוי הרחמים.

האמת היא שאין טיעון מגוחך ועלוב מזה, לצעוק "רודפים אותי" ולייילל, זה מפלטו של הנבל שאין לו טיעונים. של עושה מעשה זמרי ומבקש שכר כפנחס. ואכן אין שום הסבר מניח את הדעת לתמיכה בעמותות הפוגעות במדינת ישראל וחיילי צה"ל, לתדלוק פסטיבל השנאה האנטי ישראלי בחו"ל (ולפעמים ליצירתו), לביזנס שהוא פלז'ר. וכשאין הסברים - עוברים לדמגוגיה. זו דמגוגיה מפני שהדמוניזציה שנעשתה ליהודים הייתה מעשה גזעני שהתמקד במוצאם השונה ובמנהגיהם השונים וקרא לפגוע בהם ולהכחיד אותם. ואילו ההסברה נגד הקרן החדשה לא נוגעת כלל לגזע, מוצא, או תרבות, אלא לחורבן שהיא מבקשת להביא על ישראל.וכל הרצון הוא למנוע מהם להיות סוכנים זרים במימון של גורמים אנטישמים. אפילו דמיון סגנוני אין כאן! מסע ההסברה נגד הקרן דומה לתעמולה האנטישמית כמו שקמפיין "מושחתים נמאסתם" מזכיר את פרעות ת"ח ות"ט.

ליהודים יש אולי דומיננטיות מסוימת בהוליווד אבל הם לא מנצלים אותה בשביל לפגוע בארצות הברית. לאנשי הקרן החדשה יש דומיננטיות בתקשורת הישראלית והם מנצלים אותה כדי להמשיך במעשיהם הנלוזים ולפגוע במדינת ישראל בכל הזדמנות ובכל תחום, בלי שיתקיים בהם דיון ציבורי מספק. אפילו מעריב שמואיל מדי פעם בפעם לתת במה לכותבי טור דעה המתנגדים לקרן - לא ערך עד היום ולו תחקיר רציני אחד על מעשי הקרן ועל העיתונים האחרים - אין בכלל מה לדבר.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

נערך לאחרונה ע"י looklook בתאריך 09-08-2010 בשעה 06:18.
ישן 09-08-2010, 06:27
  hamora hamora אינו מחובר  

חבר מתאריך: 24.09.06
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי looklook שמתחילה ב "הגיעו זמנים טובים!"

לא זו לא השוואה מגוחכת.

הקמפיין להשתקת הקרן כבר מזמן עבר את גבולות הטעם הטוב והפך לקמפיין הפחדה וסתימת פיות. מה לעשות שבדמוקרטיה צריך לקבל גם דעות מטרידות ומרגיזות וכאלו אגב, מאיר, יש לכל הצדדים, למשל הטירוף שבהחזרת רכוש יהודי בשכונת שמעון הצדיק וההשלכות שעתידות להיות לתקדים המשפטי הזה על כמויות רכוש ערבי גדולות בהרבה שנימצאות בידי יהודים. הטיעון שהקרן כביכול שולחת זרועות אימתניות ומרקיבה כל חלקה טובה במדינת ישראל הוא קמפיין הפחדה מובהק וחלק מהטיעונים והשיטות אכן מזכירים את הדמוניזציה שנעשת ליהודים.

כשהבבועה הנשקפת אינה נעימה מכון כושר ודיאטה הם פתרון מוצלח יותר משבירת המראה.

ישן 09-08-2010, 07:26
  .ישראלה היפהפיה .ישראלה היפהפיה אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.07.06
סתימת פיות??
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי hamora שמתחילה ב "לא זו לא השוואה..."

אשריך שלא זכית לסתימת פיות אמיתית מבית המדרש של 'הדמוקרטיה החדשה'...

ביטול, השתקת והעדר תחקירי המשך אודות הקרן הזו [למעט ב.ד.י ולהבדיל ב.כ] היא 'סתימת הפיות'.

משום חיבתי לבע"ח איני אוהב את ההשוואה של הקרן לתמנון. האם לא מטריד אותך כסף זר המנותב לכל כך הרבה מקומות בעלי אוריינטצית שמאל קיצוני ונקשר לאנשי מפתח ונשותיהם?

אתה מתרעם על מה שעוללו ארגוני האיסלאם למושג 'פעילי זכויות אדם' ולא רואה איזה שימוש עושה הקרן הזו בעזרת גרורותיה במושגי החוק והקידום החברתי.

עבור על רשימת פעילי עדאללה ועתירותיהם. האם אינך רואה שם משהו שמסכן את ביתך, משפחתך ועתידך בארץ?

האם חזית בפעילות שלום אגרסיבית של שלוחות הקרן ברחוב הערבי? בצמצום הפרוטקשן והפשע הבדואי ובשוויון מלא לאשה הערבית? בתמיכה בהתישבות יהודית בגליל או בנגב? אינך רואה כי ישראל החדשה שזוממת הקרן הוא שם קוד למדינת כל אזרחיה שזהו כנוי מכובס ל'אל יאהוד כלבתנא'?

כסף רע שמנותב בחכמה של רוע לעמדות מפתח כתקשורת, אקדמיה, משפט ומשפחות פוליטיקאים ועובדי ציבור יכול להשליט דיקטאט של 3% קיצוניים על 97% מתונים. זו סתימת פיות.

רוב פעולות הקרן משקפות עמדות קיצון שהן תמונת ראי לקבוצות ימין שוליות. היית חש כל כך בנוח אילו היית יודע שמרזל מממן מלגות למשפטנים ואקדמאים ונוגע בכל עמדת מפתח בשרות הציבורי ובמערכת החוק הקובעים את גורלך?

זהו אינו משחק נימוסים תאורטי ואקדמאי בבארקלי - זהו משחק בחיי יהודי א"י.

ישן 10-08-2010, 06:09
  hamora hamora אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי .ישראלה היפהפיה שמתחילה ב "סתימת פיות??"

לא, זה לא משחק נימוסים תיאורטי בבארקלי ובניגוד להשמצות שאחד מהמכובדים והמשובחים שבמגיבי הפורום אוהב להטיח בי חדשות לבקרים אני גם מבדיל היטב בין תיאוריה למעשה, למעשה אני בכלל לא בטוח שאני לא מבדיל בין השניים טוב ממנו, לפחות ע"פ ההודעות שלו פה.

אני טוען וחוזר כבר המון זמן, ובעקביות, שלימין הישראלי "קייס" לא רע בכלל אבל שבדיוק אותו הימין מחרב לעצמו את הקייס הזה כשהוא מגזים בתעמולת זוועה שעושה דה-לגיטימציה סיסטמטית לחלקים בעם ולגורמים זרים שאמנם אינם שותפים לדרך הימין אבל גם אינם עוינים את המדינה. הימין באופן עיקבי ניכשל בלהבדיל בין אויבים אמיתיים, אנשים שעוסקים בדה-לגיטימציה שיטתית של מדינת ישראל, לבין מבקרים, לפעמים חריפים אבל שבסופו של דבר עומדת טובת המדינה לעיניהם (ואתה ראשי בהחלט לא להסכים איתם אבל מכאן ועד הגדרתם כאויב ארוכה הדרך).

תאמין לי שאני מכיר היטב את הטיעונים של האויבים האמיתיים שלנו וגם את רמת התחכום שלהם, אם לא ניסית ואם יש לך עצבים חזקים מספיק נסה למשל לקרוא מה יש לאחד, מר רוברט פיסק - עיתונאי בחסד, אדם אמיץ, פיקח ומתוחכם... ונבלה אמיתית - לכתוב על פרשת הירי בגבול הצפון (יותר מכתבה אחת) ותראה לאיזו ניבזות מגיעים האויבים האמיתיים שלנו. כשאורי מתלהם פה על תומאס פרידמאן שגם אני לא בדיוק מת על הסגנון שלו אבל שהוא בסופו של דבר עיתונאי טוב וחכם לא פחות מפיסק ובניגוד לזה האחרון הוא גם ציוני אוהב ישראל מוחלט הוא (אורי) טועה טעות מרה כשהוא לוקח ידיד אמיתי וכורח אותו עם אויב מנוול. ככה ישראלה מפסידים חברים ובלי חברים אי אפשר להסתדר במיוחד כשהאיומים עליך ממשיים מאוד וחמורים לא פחות.

קרא בבקשה את כחמישים עמודי הדו"ח של מכון ראות על כשלי ישראל בטיפול במשט לעזה, "פיגוע מדיני אסטרטגי שתוכנן ע"י החמאס ורשת הדה-לגיטימציה" כלשון כותבי הדו"ח. הם טוענים שם שגם בקרב יושבי המשט המעוניינים בחיסולה של מדינת ישראל הם מיעוט שאסטרטגיה ישראלית חכמה יכלה להחליש ע"י בידודם מרוב של יפי נפש בלתי מזיקים ברובם. בכל ההיסטוריה מדינות וקבוצות חכמות השכילו להפריד ולסכסך בין אויביהן, הימין הישראלי התמחה בדיוק בהיפך, הימין הישראלי הפך לאחד הנכסים העיקריים של החמאס, אירן ושאר הנבלות האנטישמיות שמבקשות את נפשנו בכך שהוא מאחד קבוצות שאין להן דבר משותף לבד מביקורת על ישראל וגם זו ברמות שונות מאוד.

גם לי יש השגות על פעולות הקרן החדשה והתשובות שלהם לטענות "אם תרצו" היו בלתי מספקות בעיני ואתה אולי אפילו זוכר שכתבתי על כך בעבר פה בפורום. כמוך גם אני סבור שהעיתונות הישראלית מוטה שמאלה או לפחות מייצגת דעות שהן באופן משמעותי שמאלה מרוב העם. אבל פה מסתיימת ההסכמה שלנו כי בין ההשגות שלי לבין הטיעון הגורף שלך שהקרן ומעריב וידיעות זוממים להחריב את המדינה משתרע מרחב גדול של אי הסכמה והאמת, אני לפעמים מרגיש שלחלק מהטענות הללו גוון קונספירטיבי-היסטרי.

מדי פעם אני עוצר וחושב מה בעצם אני עושה פה, בפורום הזה. אני כותב פה כבר למעלה משלוש שנים, יותר מאלף וחמש מאות הודעות, רבות מהן ארוכות למדי. האם סה"כ ההודעות שלי מייצג איזושהי תפישת עולם עיקבית? האם יש רעיון מנחה מאחורי המעורבות שלי בקהיליה הקטנה הזו של אנשים שבעצם אני כלל לא מכיר? מה התרומה שלי לפורום הזה?

אני בודק לעיתים את הפרופיל שלי, קורא הודעות ישנות, לא מכולם אני מאושר, יש לי את הטעויות שלי, לפעמים עלבתי באנשים שלא צורך, לא תמיד התבטעתי בבהירות, לפעמים אני מכביר מילים שלא לצורך (אולי אפילו עכשיו) אבל אני סבור שלמרות כשלי הרבים יש רעיון מנחה מאחורי ההודעות. אני באמת מאמין שאין הבדל מהותי בין כשלי הימין וכשלי השמאל ואני מאמין שההקטבה ההדדית בישראל מסוכנת לעתיד המדינה יותר מהמאפיונר שמתחבא בחדר השרותים הסודי שבמרתף השגרירות האירנית בבירות ומהפטרוניו חובבי החומצות המעקלות מטהרן. אני סבור שהדמוניזציה משמאל למתיישבי יו"ש (שאני לא מסכים עם דרכם) מסוכנת בדיוק כמו הדמוניזציה מימין לתל אביבים ול"יפי הנפש" כי אני מאמין שעמישראל לא יכול בלי שתי הקבוצות החשובות הללו וגם לא בלי עוד המון קבוצות אחרות כולל, אגב, ה"חרדים המתעלקים שלא עובדים ולא עושים צבא".

אז זהו ישראלה, זה מה שאני מנסה להעביר כל הזמן, למתן את הביקורת מבפנים כי היא מפלגת ומזיקה ולמתן את הביקורת על גורמי חוץ ולנסות ולהתבונן טוב יותר ובזהירות, להבין מיהם האויבים האמיתיים, לבודד אותם ולחשוף אותם בערוותם הגיזענית, השקרנית והרצחנית. הצמדת שלושת התגים החמורים הללו להרבה יותר מידי אנשים וגורמים מכשילה כי היא מערערת את אמינות המאשים ודוחפת את המבוקרים לידי האויבים שלנו ואם תחשוב על זה תראה שהעמדה הזו עומדת בקנה אחד עם הביקורת שלי על ההיסטריה הערבית וכיצד היא מערערת את הלגיטימציה והקרדביליות של סוגיית זכויות האדם.

ישן 09-08-2010, 13:02
צלמית המשתמש של looklook
  משתמש זכר looklook looklook אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.10.01
מעולם לא היה קמפיין להשתקת הקרן, זה אפילו לא אפשרי.

ציטוט:
במקור נכתב על ידי hamora
לא זו לא השוואה מגוחכת.

הקמפיין להשתקת הקרן כבר מזמן עבר את גבולות הטעם הטוב והפך לקמפיין הפחדה וסתימת פיות. מה לעשות שבדמוקרטיה צריך לקבל גם דעות מטרידות ומרגיזות וכאלו אגב, מאיר, יש לכל הצדדים, למשל הטירוף שבהחזרת רכוש יהודי בשכונת שמעון הצדיק וההשלכות שעתידות להיות לתקדים המשפטי הזה על כמויות רכוש ערבי גדולות בהרבה שנימצאות בידי יהודים. הטיעון שהקרן כביכול שולחת זרועות אימתניות ומרקיבה כל חלקה טובה במדינת ישראל הוא קמפיין הפחדה מובהק וחלק מהטיעונים והשיטות אכן מזכירים את הדמוניזציה שנעשת ליהודים.

כשהבבועה הנשקפת אינה נעימה מכון כושר ודיאטה הם פתרון מוצלח יותר משבירת המראה.

לחופש הביטוי יש גבולות - הגבולות הם בפעילות בלתי חוקיות של הקרן.איזה פעולות, אם כך, מבקשים הציונים למנוע?

א. הסתה לרצח ולאלימות - הקרן תומכת בגופים שהסיתו נגד חיילי צה"ל, נגד המשטרה, נגד הממשלה הנבחרת - הן הסתה שכוונה לפלסטינים על מנת שיפעלו נגד עם ישראל והן הסתה שכוונה ליהודים אלימים מהשמאל הקיצוני. אנחנו לא רוצים שיקראו לחיילי צה"ל רוצחים, שיפרסמו כרוזים עם עלילות דם על שחיטת הפלסטינים (שנוסחו עוד לפני תחילת המלחמה...) אנחנו לא רוצים שיתקיימו כאן חגיגות עם dj לילה חאלד ואנחנו לא רוצים הפגנות עם שלטי "אהוד ברק/נתניהו/מנהיג אחר - כמה ילדים רצחת היום" .

ב. הסתה לאי קיום חוק גיוס חובה . המשמעות ברורה.

כמו כן, מבקשים גופים ציוניים למנוע מהקרן ושלוחותיה (הקרן היא זו שבחרה לפעול על ידי שורה ארוכה של תת-גופים ולכן אל לה להתלונן על דימוי התמנון) לקעקע את דמותה היהודית של המדינה וזאת על ידי חשיפת מטרותיה לציבור.כיצד פועלת הקרן על מנת לקעקע את דמותה של המדינה?

א. תמיכה בכל מאבק פלסטיני נגד המדינה, מחוץ ובתוך הקו הירוק וזאת ללא התחשבות בחוק. למשל - תמיכה בפינוי תנחלויות "בלתי חוקיות" תוך סיוע למאחזים בדואים בלתי חוקיים.

ב. הצפת מדינת ישראל "בפליטים"

ג. פגיעה באינטרסים כלכליים של מדינת ישראל (חרמות בחו"ל, הסטת תקציבים בפנים u name it)

וזו הייתה שימה קצרה בהחלט שאינה מכילה ולו קמצוץ מפעולותיה של הקרן.

ותרשה לי הערה לסיום, אם כשנשמעת ביקורת על הקרן לפירוק ישראל מזהותה, אתה משווה את הביקורת לאנטישמיות, אתה מאבד את זכותך לטעון בזכותו של "חופש הביטוי"

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

ישן 10-08-2010, 18:34
  Sam Weller Sam Weller אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.01.05
קמפיין הפחדה וסתימת פיות?

אני מבין שאין בעולם הזה מקום לבקורת מימין. היא תמיד הופכת מייד להפחדה, ממש כשם שעמדות ימניות הן לעולם פאשיזם. (אפשר להתנחם בזה שזו לא תופעה ישראלית ייחודית).

אני רואה הבלטה, מכוונת כמובן, של פעולות הקרן ודעותיהם של העומדים בראש שלוחותיה על ידי מי שמתנגד לקו הפוסט (אנטי) ציוני שהיא נוקטת. מכיוון שהתקשורת בישראל היא הומוגנית לחלוטין מבחינה פוליטית, המסע הבקורתי הזה מתנהל על ידי אנשים פרטיים שאינם מחוייבים לקוד נימוס. לאנשים האלה לא תמכור את ססמאות "סתימת הפיות" משום שהם חוו וחווים את סתימת הפיות, בלי מרכאות, יום יום. דמעות התנין של אנשי הקרן, הן לא יותר מנסיון שלהם לחזור לפעול הרחק מעין הציבור. מדובר בקבוצה אידאולוגית שמקבלת במה תקשורתית באופן חסר פרופורציה למשקלה בציבור הישראלי, וטענותיה על הפחדה וסתימת פיות ראויות לכל לעג. עמותות צריכות לפעול תחת עינו הפקוחה של הציבור, ולהתמודד עם בקורת ולא לנסות להסות אותה.
ישן 10-08-2010, 06:21
  hamora hamora אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי מיכאל חי שמתחילה ב ""הפורום למען א"י" טוען:"יו"ר הוועדה איתן ששינסקי מעודד העדפת הגז הערבי""

סתם ככה הערה כללית...

BP שבזמן האחרון נודעה לשימצה בזכות חירובו של החוף האמריקאי של מפרץ מקסיקו החלה לפני כמה ימים בקידוחים בים התיכון את מול חופי לוב. מעבר להאשמות בדבר מעורבות החברה בפרשה הבזויה למדי של שחרורו של טובח ההמונים מלוקרבי ניבהלו פתאום הארופאים מתחזית החרבת חופי דרום אירופה בסגנון לואיזיאנה וכעת הם מדברים על קידום יוזמה שתאסור קידוחים בים התיכון. בסוף, מכל המריבות על גז ישראלי (שהלבנונים טוענים לבעלות עליו) או ערבי לא יהיה גז בכלל וכל העניין מתחיל להזכיר את המערכון הנושן של קישון עליו השלום שמסתיים ב"תצאו מהאוטו שלי"...

ישן 10-08-2010, 06:48
  משתמש זכר מרקויס מרקויס אינו מחובר  

חבר מתאריך: 08.12.08
בתגובה להודעה מספר 21 שנכתבה על ידי hamora שמתחילה ב "סתם ככה הערה כללית... BP..."

אני רוצה לנסות להבין משהו שלעזאזל אני לא מצליח....
לפעמים בסרטים של נשיונל ג'אוגרפיק ודומיהם אפשר לראות אמא צביה תוקפת לביאה או צבוע שמתנכל לעופר שלה.
ראיתי גירית קטנה נלחמת עד חורמה בלביאות.
ראיתי סיקסק נלחמת בנחש שחומד את הביצים שלה.
ואני יכול לתת עוד דוגמאות.
קוראים לזה יצר השרדות בסיסי. מישהו רוצה בסופי , אני אלחם בו. אולי הוא ינצח אותי אבל לפחות נלחמתי עד כמה שאפשר.
מהחיושבים כל השישינסקים והשמאל הרדיקאלי כשהם עוזרים להחליש את מדינת ישראל???
בואו נלך כמה צעדים קדימה, מחר ניצחתם וישראל הפכה להיות מדינת כל אזרחיה ויוחל במדינה שלטון "דמוקרטי" כמו שאתם כ''כ מייחלים לו בצורה חולנית.. את ההמשך אני אשאיר לדמיון המעוות שלכם.

ישן 10-08-2010, 15:24
  hamora hamora אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 22 שנכתבה על ידי מרקויס שמתחילה ב "אני רוצה לנסות להבין משהו..."

קודם כל, למען הרקורד, אני לא תומך ברעיון מדינת כל אזרחיה, מעולם לא תמכתי ברעיון והתבטאתי לא אחת בפורום הזה בדבר הצורך לשמור על צביונה וזהותה היהודית של המדינה גם במחיר פשרות על עומק הדמוקרטיה שלה. כמו רבות מהעמדות שלי יש גם פה סייג והוא שלמרות הפשרות חשוב לשמור על אופיה הדמוקרטי של המדינה שכן אני בספק אם נוחל לשרוד תחת שיטה אחרת.

לעניין יצר ההישרדות;

השלכה מעולם הטבע על החברה האנושית אמנם מפתה אבל מסוכנת וביסודה שגויה. אינטרסים ותועלת בעולם האנושי מורכבים הרבה יותר מהגיונה המיידי של חיה.

אני סבור שבאופן גס בהקשר של הסכסוך הישראלי ערבי ניתן לחלק את השמאל לשניים; שמאלנים של מצפון לעומת שמאלנים של פרקטיקה. כשמדובר בשמאלני המצפון אני למעשה מסכים עם רבים מהסייגים של אנשים פה בפורום ושותף לתהיות שלך בעניין ההישרדות. בהקשר הזה מזכירים כמה מהשמאלנים את הקומוניסטים האירנים שסייעו לאיסלמיסטים לחסל את שלטון משפחת פהלווי בסוף שנות השבעים מתוך אמונה שיוכלו למתן ולכוון אותם לרצונם. למותר לציין שתוך שנים מעטות מצאו עצמם אותם קומוניסטים על הגרדום.

שמאלנים של פרקטיקה הם אנשים שמאמינים שהדרך הטובה ביותר להשרדות מדינת ישראל כמדינה יהודית היא בהגעה להסכם כזה או אחר עם שכנינו ושהסכם כזה אפשרי אך ורק תוך כדי שורת פשרות, טריטוריאליות ואחרות. למעשה עמדה זו היתה ועדיין עמדתן הרישמית של רוב אם לא כל ממשלות ישראל מאז הקמתה (עם הדגש על ״רישמית״ שכן רבות מהן, למשל ממשלת בן גוריון הראשונה, ממשלת גולדה ולפחות חלקית הממשלות תחת שמיר הראו מעט מאוד עניין במו״מ עם הערבים שברור היה לכולם שיהיה כרוך בויתורים מצידנו).

חלק מובנה בעמדת השמאל הפרקטי הוא שלילת דרך הימין כשהבטוי המובהק ביותר של השלילה הזו הוא הטיעון הדמוגרפי לפיו מוביל הימין את מדינת ישראל לדו לאומיות.

עמדת הפשרה כאופציה המועדפת הגיעה לשיאה בימי אוסלו העצובים שהתמוטטותם הסבה לשמאל הפרקטי מהלומה ממנה לדעתי לא התאושש.*

אבדן הדרך של אנשי השמאל הפרקטי מעוגן בשני כשלים: כשלון הימין לסתור את הטיעון הדמוגרפי (ולמעשה להציע דרך כלשהי למעט סכסוך אינסופי) והסרבנות הערבית לפשרה שתאפשר את המשך קיומה של המדינה כיהודית ועצמאית.

באופן אישי אני יכול לספר לך שבעוד במהלך רוב שנות התשעים תמכתי בהסכמי אוסלו בהתלהבות תוך שאני מתעלם משורה אינסופית כמעט של סמני אזהרה מהצד הערבי ומאשים בכל כשל את בנימין נתניהו והמתנחלים הרי שמאז שנת 2000 איבדתי לחלוטין את אמונתי באפשרות להגיע להסדר סביר עם הערבים בעתיד הניראה לעין, שבכל פעם שאני נשאל לדעתי בנוגע לסיום הסכסוך אני פשוט מודה שאני לא יודע ושהעמדות והדעות שלי מכויילות כיום בעיקר למזעור נזקים ללא שום יומרה לפתרון.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 15:23

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר