10-08-2010, 06:09
|
|
|
|
חבר מתאריך: 24.09.06
|
|
לא, זה לא משחק נימוסים תיאורטי בבארקלי ובניגוד להשמצות שאחד מהמכובדים והמשובחים שבמגיבי הפורום אוהב להטיח בי חדשות לבקרים אני גם מבדיל היטב בין תיאוריה למעשה, למעשה אני בכלל לא בטוח שאני לא מבדיל בין השניים טוב ממנו, לפחות ע"פ ההודעות שלו פה.
אני טוען וחוזר כבר המון זמן, ובעקביות, שלימין הישראלי "קייס" לא רע בכלל אבל שבדיוק אותו הימין מחרב לעצמו את הקייס הזה כשהוא מגזים בתעמולת זוועה שעושה דה-לגיטימציה סיסטמטית לחלקים בעם ולגורמים זרים שאמנם אינם שותפים לדרך הימין אבל גם אינם עוינים את המדינה. הימין באופן עיקבי ניכשל בלהבדיל בין אויבים אמיתיים, אנשים שעוסקים בדה-לגיטימציה שיטתית של מדינת ישראל, לבין מבקרים, לפעמים חריפים אבל שבסופו של דבר עומדת טובת המדינה לעיניהם (ואתה ראשי בהחלט לא להסכים איתם אבל מכאן ועד הגדרתם כאויב ארוכה הדרך).
תאמין לי שאני מכיר היטב את הטיעונים של האויבים האמיתיים שלנו וגם את רמת התחכום שלהם, אם לא ניסית ואם יש לך עצבים חזקים מספיק נסה למשל לקרוא מה יש לאחד, מר רוברט פיסק - עיתונאי בחסד, אדם אמיץ, פיקח ומתוחכם... ונבלה אמיתית - לכתוב על פרשת הירי בגבול הצפון (יותר מכתבה אחת) ותראה לאיזו ניבזות מגיעים האויבים האמיתיים שלנו. כשאורי מתלהם פה על תומאס פרידמאן שגם אני לא בדיוק מת על הסגנון שלו אבל שהוא בסופו של דבר עיתונאי טוב וחכם לא פחות מפיסק ובניגוד לזה האחרון הוא גם ציוני אוהב ישראל מוחלט הוא (אורי) טועה טעות מרה כשהוא לוקח ידיד אמיתי וכורח אותו עם אויב מנוול. ככה ישראלה מפסידים חברים ובלי חברים אי אפשר להסתדר במיוחד כשהאיומים עליך ממשיים מאוד וחמורים לא פחות.
קרא בבקשה את כחמישים עמודי הדו"ח של מכון ראות על כשלי ישראל בטיפול במשט לעזה, "פיגוע מדיני אסטרטגי שתוכנן ע"י החמאס ורשת הדה-לגיטימציה" כלשון כותבי הדו"ח. הם טוענים שם שגם בקרב יושבי המשט המעוניינים בחיסולה של מדינת ישראל הם מיעוט שאסטרטגיה ישראלית חכמה יכלה להחליש ע"י בידודם מרוב של יפי נפש בלתי מזיקים ברובם. בכל ההיסטוריה מדינות וקבוצות חכמות השכילו להפריד ולסכסך בין אויביהן, הימין הישראלי התמחה בדיוק בהיפך, הימין הישראלי הפך לאחד הנכסים העיקריים של החמאס, אירן ושאר הנבלות האנטישמיות שמבקשות את נפשנו בכך שהוא מאחד קבוצות שאין להן דבר משותף לבד מביקורת על ישראל וגם זו ברמות שונות מאוד.
גם לי יש השגות על פעולות הקרן החדשה והתשובות שלהם לטענות "אם תרצו" היו בלתי מספקות בעיני ואתה אולי אפילו זוכר שכתבתי על כך בעבר פה בפורום. כמוך גם אני סבור שהעיתונות הישראלית מוטה שמאלה או לפחות מייצגת דעות שהן באופן משמעותי שמאלה מרוב העם. אבל פה מסתיימת ההסכמה שלנו כי בין ההשגות שלי לבין הטיעון הגורף שלך שהקרן ומעריב וידיעות זוממים להחריב את המדינה משתרע מרחב גדול של אי הסכמה והאמת, אני לפעמים מרגיש שלחלק מהטענות הללו גוון קונספירטיבי-היסטרי.
מדי פעם אני עוצר וחושב מה בעצם אני עושה פה, בפורום הזה. אני כותב פה כבר למעלה משלוש שנים, יותר מאלף וחמש מאות הודעות, רבות מהן ארוכות למדי. האם סה"כ ההודעות שלי מייצג איזושהי תפישת עולם עיקבית? האם יש רעיון מנחה מאחורי המעורבות שלי בקהיליה הקטנה הזו של אנשים שבעצם אני כלל לא מכיר? מה התרומה שלי לפורום הזה?
אני בודק לעיתים את הפרופיל שלי, קורא הודעות ישנות, לא מכולם אני מאושר, יש לי את הטעויות שלי, לפעמים עלבתי באנשים שלא צורך, לא תמיד התבטעתי בבהירות, לפעמים אני מכביר מילים שלא לצורך (אולי אפילו עכשיו) אבל אני סבור שלמרות כשלי הרבים יש רעיון מנחה מאחורי ההודעות. אני באמת מאמין שאין הבדל מהותי בין כשלי הימין וכשלי השמאל ואני מאמין שההקטבה ההדדית בישראל מסוכנת לעתיד המדינה יותר מהמאפיונר שמתחבא בחדר השרותים הסודי שבמרתף השגרירות האירנית בבירות ומהפטרוניו חובבי החומצות המעקלות מטהרן. אני סבור שהדמוניזציה משמאל למתיישבי יו"ש (שאני לא מסכים עם דרכם) מסוכנת בדיוק כמו הדמוניזציה מימין לתל אביבים ול"יפי הנפש" כי אני מאמין שעמישראל לא יכול בלי שתי הקבוצות החשובות הללו וגם לא בלי עוד המון קבוצות אחרות כולל, אגב, ה"חרדים המתעלקים שלא עובדים ולא עושים צבא".
אז זהו ישראלה, זה מה שאני מנסה להעביר כל הזמן, למתן את הביקורת מבפנים כי היא מפלגת ומזיקה ולמתן את הביקורת על גורמי חוץ ולנסות ולהתבונן טוב יותר ובזהירות, להבין מיהם האויבים האמיתיים, לבודד אותם ולחשוף אותם בערוותם הגיזענית, השקרנית והרצחנית. הצמדת שלושת התגים החמורים הללו להרבה יותר מידי אנשים וגורמים מכשילה כי היא מערערת את אמינות המאשים ודוחפת את המבוקרים לידי האויבים שלנו ואם תחשוב על זה תראה שהעמדה הזו עומדת בקנה אחד עם הביקורת שלי על ההיסטריה הערבית וכיצד היא מערערת את הלגיטימציה והקרדביליות של סוגיית זכויות האדם.