לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 17-07-2010, 20:02
  g.l.s.h g.l.s.h אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.12.05
אתה יודע, יש הרבה אנשים שאין להם יותר מחשבון אי מייל אחד
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי Zed3 שמתחילה ב "זה מה שקורה כששומרים את..."

שום חברות באתר משחקים/קניות וכו', ובכ"ז הם "צריכים" לזכור ססמאות ל-10 אתרים שבהם מידע רגיש (מבחינתם) שמתוך סתם זדון, או מתוך מניע פלילי של הונאה/גניבה למטרת רווח, אפשר לפגוע בהם דרכם (להרבה אנשים 2-3 כרטיסי אשראי, 1-2 חשבונות בנק, 1 קופ"ח, 1 חברת סלולאר וכו' וכו'). עם כל הכבוד להאקרים והסכנות שלהם, כמו גם ההילה הילדותית שבסיס אלה ש"להם זה לא יקרה כי הם תמיד מקפידים לעשות X, Y ו Z"), יש באמצע עוד חיים לחיות. ואם אני צריך לזכור 10 סיסמאות שונות, או להסתכן בצורה מסויימת, אני בוחר באמצעי השני. גם כל עולם האבטחה והסירבול של הרשת הפך לנטל, לא קטן מאשר סכנת ההונאה.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 17-07-2010, 20:07
צלמית המשתמש של Zed3
  Zed3 Zed3 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 17.11.05
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי g.l.s.h שמתחילה ב "אתה יודע, יש הרבה אנשים שאין להם יותר מחשבון אי מייל אחד"

יש תוכנות שזוכרות את הסיסמאות לאתרים בשבילך ויכולות ליצור סיסמאות רנדומיות.
עליך לזכור רק את סיסמת המאסטר.

עולם האבטחה הוא נטל רק למי שלא שומר על הכללים, הסיפור התחיל מזה שמישהו (ישראלי, מן הסתם) שמר את הסיסמאות כמות שהן לתוך מסד הנתונים וחשב "יהיה בסדר".

זכותך כמובן, להישאר עם אותה סיסמא, אבל אל תגיד אחר כך שלא ידעת...

עריכה:
אני כן מסכים איתך שיש פה סולם כלשהו ולא צריך להיות פראנואידים.
אבל כן צריך להפנים שזה לא טוב לשים את כל הסיסמאות בסל אחד.

ישנם המון מקרים של אנשים שפשוט שומרים את כל הסיסמאות (גם אלו שהן אופליין, כמו קוד כרטיס אשראי) על מסמך וורד במחשב.
יש המון עובדים שמציגים לעיני כל בפתק POSTIT את שם המשתמש והסיסמא.

בעולם של היום, בו האינטרנט נעשה נגיש, אנשים מפרסמים את פרטיהם לכל דכפין באתרים כאלו ואחרים זו פרצה קוראת לגנב.
עצם העובדה שאתה ניגש לסודות כמוסים באינטרנט אמורה להדליק אצלך נורה של "מה יקרה אם מישהו יגלה את הסיסמא"

נערך לאחרונה ע"י Zed3 בתאריך 17-07-2010 בשעה 20:10.
ישן 17-07-2010, 20:20
  g.l.s.h g.l.s.h אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.12.05
בוודאי שיש תוכנה שעושה את זה! תמיד יש עוד תוכנה
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי Zed3 שמתחילה ב "יש תוכנות שזוכרות את הסיסמאות..."

ויש גם שלב בחיים שבו הם הופכים, איך נגיד? לא בדיוק "מסובכים", אלא יותר "סבוכים" - רב מימדיים, כמו מודל ענק של מולקולות, ושם מכל הכוונים יש סכנות פוטנציאליות, ואם תקח בחשבון שיש לך ילדים (ולפעמים גם הורה, או שניים, שכבר לא כל כך "מסתדרים עם כל המחשבים האלה", אבל כמובן שהעולם לא משתין לכוונם, ואין להם אפילו במאמץ את מסלולי הפעילות ה"אנאלוגיים" המוכרים להם) אז תראה (לא אתה אישית, מן הסתם) שכל הזמן לעקוב אחרי מה שעבורך הוא מאוד פשוט, זה למשוך את השמיכה הקטנה (של זמן+יכולת עיבוד מידע חדש) לכיסוי רגל, וחשיפת הרגל השניה.

אני חו"ח לא בא "לילל", אבל אני לעיתים קרובות נתקל בליגלוג שחצני, כמעט תמיד מצד אנשים בעשור השני/שלישי לחייהם על "אלה שאמרו יהיה בסדר ועכשיו שילכו להתלונן". זה לא ויכוח מצידי על עניין טכני, אלא על גישה. אני לא חושב שאני בור במחשבים, אבל אני חייב לציין שכאשר טיפלתי במכרז של החברה שלי לפיתוח תוכנת עבודה ייחודית (לא משהו גדול) רוב המתכנתים שהגיעו לתת מצגת נראו לי, איך נגיד?, חברה שלא בדיוק מנהלים תקשורת דו סיטרית עם לקוח (אני במקרה זה) אלא רגילים לחיות בעולם שבו המתכנת הוא משה, והשאר הם בני ישראל שצריכים לחכות שירד אליהם. מצחיק אבל אני מאמין שלפחות לכמה מהמציגים הגישה הזאת עלתה בכך שהם לא קיבלו חוזה (שהיה מעולה, בדיעבד, עבור כל מתכנת כפי שאמר בסיום העבודה מי שביצע אותה).

ישן 17-07-2010, 20:53
צלמית המשתמש של looklook
  משתמש זכר looklook looklook אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.10.01
אוקיי- אז הסבר קצר..
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי g.l.s.h שמתחילה ב ""לא בוררים בעדשים""

כל תפקידו של מנתח המערכות הוא לשמש מתווך בין לקוח למתכנת וזאת משתי סיבות עיקריות

1. מתכנתים ולקוחות, גם אלה שהם מתקדמים טכנולוגית - לא תמיד מדברים באותה שפה. מישהו צריך לתרגם לשפת המתכנתים ביטוים כמו "אני רוצה מסך שיעשה ככה וככה"

2. האינטרס של המתכנתים ובצדק, הוא הרבה פעמים לעשות את העבודה במינימום זמן. המנתח תפקידו להגדיר להם במדויק מה לעשות ולפעמים זה כולל הוראות "איכותיות".

הנקודה המרכזית שלי היא, שחלק ניכר מתפקידו של המנתח זה לדבר עם הלקוח. אם הוא לא מסוגל לעשות את זה - אז הוא במקצוע הלא נכון או שהיה לו יום רע במיוחד. (או שאלה לא היו באמת מנתחי מערכות)

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

ישן 17-07-2010, 20:58
צלמית המשתמש של looklook

בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי g.l.s.h שמתחילה ב "אני חושב שהייתי ברור"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי g.l.s.h
אלה היו כנראה מתכנתי מערכות - אני קורא "מתכנת" ל 9 מתוך 10 אנשי מחשבים (מבחינתי גם גסי הרוח באייבורי עם החלוקים הלבנים הם מתכנתים) בדיוק כמו ש"אנשים" קוראים שף לכל אחד שלובש סינור לבן במטבח המסעדה "לא בוררים בעדשים". וברור שמנתח המערכות הוא במקצוע הנכון - הבעיה היא שזה מקצוע שהוא היום מה שלפני 35 שנה אמרו על טייסי אל-על.

הנקודה שלי היא לא - איזה שם נתת להם. הנקודה שלי היא שאם כל כך הרבה אנשים לא ידעו איך לדבר עם לקוח - כנראה שראיינת את האנשים הלא נכונים.

וסתם מתוך סקרנות . מה אמרו לפני 35 שנה על טייסי אל על?

ישן 17-07-2010, 23:18
  .ישראלה היפהפיה .ישראלה היפהפיה אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.07.06
בנסוי פסיכולוגי קלאסי ומפורסם מ1905 שחקן מבקש מילדים ממושקפים עזרה בהאכלת העכבר שלו
בתגובה להודעה מספר 17 שנכתבה על ידי looklook שמתחילה ב "אני הבנתי אותך, אין כל צורך להסביר :)"

אלה מהילדים שבמקום להאכיל את העכבר הניחו עליו יד, החלו מזיזים אותו ימינה ושמאלה תוך שהם מתרחקים עימו מעבר לאופק ומילמלו במקביל ראשי תבות לועזיים חסרי פשר תוך התעלמות מהשחקן שביקש עזרה, מצרכי העכבר או מהשעה המאוחרת - הפכו כעבור פחות מעשור לאנשי מחשבים, מתכנתים ומנתחי מערכות. הילדים שסתם נתנו לעכבר גרגרי תירס ושאלו את השחקן אם הוא זקוק לעזרה בעוד משהו - הפכו ללקוחות של בתי תוכנה. העכבר הפך לבעל חנות לתיקון אנטנות ובהמשך חנות שכונתית למחשבים והשחקן הפך לביל גייטס.

נ.ב

חוששני כי ניסו לבצע עלי פישינג. קיבלתי הודעה על כך שספר [שלא רכשתי מעולם] בדרכו אלי והחיוב ירד כמקובל עם הזדמנות לעיין בחשבון ההוצאות שלי אם רק אקליד את המספר הראוי...
ישן 17-07-2010, 22:49
צלמית המשתמש של looklook

סליחה, לא פירטתי מספיק. התשובה היא כן.
בתגובה להודעה מספר 24 שנכתבה על ידי שימי שמתחילה ב "רק בישראל? אני שואל ברצינות,..."

זה חוק ישראלי. אני חושב שצריך איזה אישור חריג כדי לשמור פרטי אשראי.
(לקבל פרטי אשראי יכול כל אתר)

עריכה : לא צריך לבקש היום אישור חריג. מספיק שתהיה לך הצפנה ברמה מאוד גבוהה. אני לא בקיא בהגדרה המדויקת של אותה הצפנה ולכן אעצור כאן. אשמח אם מישהו יוסיף מידע.

נ.ב. לא כל חברה שגובה תשלום חודשי שומרת את פרטי כרטיס האשראי. אתה יכול לקבל פרטי אשראי, להעביר לשבא עסקת תשלומים ולא לשמור.

נערך לאחרונה ע"י looklook בתאריך 17-07-2010 בשעה 22:53.
ישן 17-07-2010, 22:56
צלמית המשתמש של looklook

דוגמא מאתר הממשלה
בתגובה להודעה מספר 25 שנכתבה על ידי looklook שמתחילה ב "סליחה, לא פירטתי מספיק. התשובה היא כן."

פרטי כרטיס האשראי אינם נשמרים בבסיס הנתונים של המערכת, אלא אך ורק לצורך ביצוע הגביה ותו לא. לפיכך גם פריצה לשרתי המידע לא תחשוף את פרטי הלקוחות. כאמצעי הגנה נוסף, מתבצעת בדיקה קפדנית לאימות פרטי הכרטיס מול חברות האשראי בכל קנייה וקנייה, בכדי למנוע אי סדרים או שימוש לרעה בכרטיס האשראי. חשוב לציין שעל פי חוק, כאשר נעשה בכרטיס 'שימוש לרעה', כלומר שימוש בידי מי שאינו מורשה לכך, אם יודיע בעל הכרטיס על כך לחברת האשראי יושב לו סכום הקניה.

http://www.gov.il/FirstGov/TopNav/Q...ers/QAPayments/

ישן 17-07-2010, 23:57
  שימיadmin שימי אינו מחובר  
מנהל פורומי "תכנות ובניית אתרים" ו"חומרה ורשתות"

חבר מתאריך: 25.10.01
בתגובה להודעה מספר 26 שנכתבה על ידי looklook שמתחילה ב "דוגמא מאתר הממשלה"

א. זה שהם לא נשמרים אצלם, לא אומר שהחוק לא מאפשר
ב. הטענה על "לפיכך גם פריצה לשרתי המידע לא תחשוף את פרטי הלקוחות" מראה על חוסר הבנה מזעזע באבטחת מידע.

וכמובן אסביר את מה שאמור להיות מובן מאליו: פריצה לשרת, קרי, קבלת גישה לא מורשית למערכת שמאחורי האתר, מאפשרת לפורץ להתערב במידע העובר דרך השרת. אפילו ההצפנה שנחשבת על ידי רבים כ"הגנה" לא עוזרת כאן בכלל.

ההצפנה היא בין הלקוח לשרת, ולא משפיעה כלל על מה שקורה בשרת. פורץ *חובבן* ידע לשנות את המערכת כך שהיא דווקא כן "תשמור" את נתוני האשראי... על ידי שליחתם אליו (לא חסרות דרכים...). לכל היותר "אי שמירת הנתונים" מגנה על חשיפת הנתונים של אלה *שכבר שילמו* קודם ל"פריצה לשרתי המידע*. עד כאן על האיוולות בטענה המגוכחת.

ג. אימות פרטי האשראי בכלל לא נועד להגן על הלקוח (אלא על גובה התשלום), ועל כן הגדרתו של "אמצעי הגנה נוסף", כאילו לטובת הלקוח, גם היא משעשעת. לפחות ציינו נכונה שעל פי החוק תהיה העסקה בטבלה אם בוצעה ללא אישור בעל הכרטיס.

ישן 18-07-2010, 00:21
צלמית המשתמש של looklook

אז ככה .
בתגובה להודעה מספר 28 שנכתבה על ידי שימי שמתחילה ב "א. זה שהם לא נשמרים אצלם, לא..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי שימי
א. זה שהם לא נשמרים אצלם, לא אומר שהחוק לא מאפשר

א. נכון, זו הייתה סתם דוגמא להמנעות משמירת מאגר פרטי אשראי. החוק שציטטתי אומר שאי אפשר "סתם " להחזיק מאגר פרטי אשראי בלי רישיון.

ב. הטענה על "לפיכך גם פריצה לשרתי המידע לא תחשוף את פרטי הלקוחות" מראה על חוסר הבנה מזעזע באבטחת מידע.

אני הבנתי שהכוונה למי שכבר שילם (בלשון עבר) או ישלם אחרי גילוי ההאזנה. מובן שמישהו יכול "להאזין" לתשדורת ולקבל את פקטי כרטיס האשראי שאני מוסר ברגע נתון. אבל גם אם הוא יצליח לעשות את זה , כשלא שומרים מאגר כרטיסי אשראי אין לו גישה לכל האנשים שאי פעם פקדו את החנות האינטרנטית/שרות וזה המון.

ג. אימות פרטי האשראי בכלל לא נועד להגן על הלקוח (אלא על גובה התשלום), ועל כן הגדרתו של "אמצעי הגנה נוסף", כאילו לטובת הלקוח, גם היא משעשעת. לפחות ציינו נכונה שעל פי החוק תהיה העסקה בטבלה אם בוצעה ללא אישור בעל הכרטיס.

אני לא בטוח שאתה צודק ואימות פרטי האשראי לא מגן כם על הלקוח בפני התחזות, אבל מכיוון שאין לי מידע בעניין אימות אשראי, אני בוחר שלא להתייחס לנקודה.

ישן 18-07-2010, 11:50
צלמית המשתמש של efekt
  efekt efekt אינו מחובר  

חבר מתאריך: 31.12.08
בתגובה להודעה מספר 36 שנכתבה על ידי שימי שמתחילה ב "על זה בדיוק אנחנו דנים - על..."

אני מכיר את העיניין הזה של "זכור את פרטי כרטיס האשראי שלי לעסקאות עתידיות", וכן אני חושב ש"וואלה שופס" עושים את זה, אבל לדעתי האתר לא באמת שומר את הפרטים שלו... אני חושב שלאחר הסליקה מחברת האשראי, האתר מקבל חזרה מספר מזהה יחודי לכרטיס האשראי, ואת זה הוא שומר אצלו. כל מה שנותר לאתר לעשות לאחר מכן, זה לאחר האימות של המשתמש, פשוט לשלוח את המספר המזהה היחודי הזה לחברת האשראי, והם סולקים לפיו.
כך האתר לא שומר בפועל את פרטי כרטיס האשראי המלאים, אך עדיין נשמר קשר חד-ערכי לפרטי הכרטיס בין האתר, המשתמש וחברת האשראי, וכל זה בצורה מאובטחת יחסית... זה מה שאני חושב שקורה בפועל, בכל אופן.

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Carl Sagan
"If you wish to make an apple pie from scratch, you must first invent the universe"

נערך לאחרונה ע"י efekt בתאריך 18-07-2010 בשעה 11:52.
ישן 18-07-2010, 14:54

בתגובה להודעה מספר 39 שנכתבה על ידי Zed3 שמתחילה ב "זה נקרא טוקניזציה והזיהוי הוא..."

השאלה המתבקשת:

מה קורה כשיש שני לקוחות עם מספר כרטיס אשראי שמסתיים באותן 4 ספרות (סה"כ יש רק 10,000 צירופים - וזאת בהנחה שאין צירופים פסולים בעקבות אלגוריתם שמחייב ספרות מסויימות בהתאם לשאר הספרות בכרטיס, ואאל"ט, יש אלגוריתם כזה), לאותו בעל עסק שסולק ?

וכל זה יוצא מנק' הנחה שה token בר סליקה רק על ידי הגוף שאליו הוקצה ה token, אחרת זה זהה לשמירת פרטי האשראי (למרות שזה די טריוויאלי שלא יעשו כך, אבל לך תדע... )

ושוב אני אציין שבחו"ל בפירוש נשמרים המספרים המלאים (ב PayPal לדוגמה). וגם לדעתי בכל מיני חברות בארץ, שהרבה פעמים מבקשים כאמצעי זיהוי קבוצה של 4 ספרות שאינן האחרונות. איך הן יכולות לאמת על פי זה אם הן לא שומרות את המספר?

ישן 18-07-2010, 16:05
צלמית המשתמש של efekt
  efekt efekt אינו מחובר  

חבר מתאריך: 31.12.08
בתגובה להודעה מספר 41 שנכתבה על ידי שימי שמתחילה ב "השאלה המתבקשת: מה קורה כשיש..."

המממ... אני לא מבין מה הבעיה - ה-TOKEN מתקבל מחברת האשראי לאחר שהועברו בפעם הראשונה הפרטים המלאים של כרטיס האשראי, ורק ה-TOKEN הזה נשלח בחזרה לחברת האשראי בכל פעם שהלקוח בא לבצע קניה חוזרת.
ה-TOKEN נוצר ע"י פרטים חד-ערכיים אצל חברת האשראי, למשל איזה HASH של USER_ID עם מספר כרטיס האשראי ומריצים על המחרוזת שמתקבלת כמה איטרציות של שחלוף תווים רנדומלי, ואולי אפילו עוד איזה נתון אחד או שניים שיבטיחו HASH שונה לגמרי בעבור כל משתמש.
חברת האשראי מאכסנת את ה-HASH אצלה ואז מחזירים את ה-HASH (שעכשיו הוא TOKEN) לאתר החנות ושם הוא מאוכסן, ושלום על ישראל.
ה-4 ספרות של כרטיס האשראי שנשמרות באתר החנות עצמה, הן סתם לשם אינדיקציה למשתמש הבא לקנות באתר.

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Carl Sagan
"If you wish to make an apple pie from scratch, you must first invent the universe"

נערך לאחרונה ע"י efekt בתאריך 18-07-2010 בשעה 16:08.
ישן 18-07-2010, 19:29

בתגובה להודעה מספר 42 שנכתבה על ידי efekt שמתחילה ב "המממ... אני לא מבין מה הבעיה..."

הנקודה היא שבמקרה של פריצה, עדיין אפשרי לגרום לחיובים של הלקוח כאילו היה בידך מספר הכרטיס המקורי...

אבל עזוב, אני בכלל לא דיברתי על כל הטוקנים האלה. אני דיברתי על העובדה שיש אתרים שבהם אני יודע שמאוחסן כל המספר... כמובן, ייתכן שהם עוברים על החוק.

לסיכום, אני די סבור ובטוח שאילו לא היה בישראל החוק המיוחד שהופך את בעיית הרכש הלא מוכח לבעייה של ספק האשראי, ולא של הלקוח, נדיר שהייתי מסכים לקנות משהו באינטרנט. למה אני לא סומך על אבטחת המידע של כמעט אף אתר בישראל... (בייחוד לנוכח בחירת רובם בתשתית מבית Vendor שרקורד האבטחה שלו ברצפה...)

ישן 18-07-2010, 19:23
צלמית המשתמש של Zed3
  Zed3 Zed3 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 17.11.05
בתגובה להודעה מספר 41 שנכתבה על ידי שימי שמתחילה ב "השאלה המתבקשת: מה קורה כשיש..."

כן, אני סבור שה-Token הוא ייחודי לכל אתר.
אני מכיר שברירת המחדל של כל אתר באשר הוא, היא לפחות טוקן ו-4 ספרות אחרונות (לו רק בשל הצגתן ללקוח).

לגבי שמירת כלל הנתונים, כפי שציינתי, צריך לעמוד בתקן PCI והוא תלוי בהרבה דברים, בין השאר, המחזור השנתי

בעריכה:
4 ספרות שאינן אשראי, הדבר היחיד שאני יכול לחשוב עליו הוא CSV כאמצעי אבטחה נוסף

עריכה2:
יש יותר מ-10000 צירופים, כיוון שהם תלויים אלגוריתמית בכרטיס.
ז"א, יכולים (בתיאורה לפחות) להיות שני כרטיסים שונים לחלוטין עם אותן 4 ספרות אחרונות, אני מניח.
מן הסתם, ה-TOKEN יהיה שונה, אפילו אם הוא תלוי רק במספר הכרטיס המלא

נערך לאחרונה ע"י Zed3 בתאריך 18-07-2010 בשעה 19:26.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 16:54

הדף נוצר ב 0.08 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר