21-07-2010, 08:08
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 28.10.01
|
|
|
ענייני מרכאות.
ציטוט:
|
במקור נכתב על ידי hamora
1. הארגון הישראלי (עוד נחזור לעניין המרכאות) עזר להציל חיי ילדה בת שש. תודה לאיתי מאיר שהציל את כבוד הפורום בציינו שאין בכך כל רע ושהפיגוע בוצע לאחר הניתוח. אוסיף ואומר שגם אחרי הפיגוע ראוי היה להציל חייה של ילדה בת שש, ללא כל קשר למעשיו של אביה מה היא אשמה? כל מי שאומר אחרת, למעשה מציע לנקום בילדה קטנה על מעשיו של אביה.
1. בצורתו הקיצונית ביותר, מחלק הליברליזם את העולם ליישויות בנות אדם אחד ומנתק באופן מלאכותי את הקשרים בינהם, משפחתיים או שבטיים. על פי תורת המוסר-שאין-עליה-עוררין, זכותה של הילדה בת השש לקבל מאיתנו טיפולים מצילי חיים היא מוחלטת, איננה קשורה למעשיו של אביה או להתנהגות העם הפלסטיני ולעובדה שאנחנו נמצאים מולו במלחמה. מי שחושב אחרת וטוען שלא ראוי לתת לחמאסניקים להסתובב בירושלים רק משום שהילדה שלהם חולה מכיוון שצריך להגן קודם כל על הילדים שלנו הוא כמובן "נוקם בילדות", מי שאומר בלי להתבייש שמערכת הבריאות שאנחנו מממנים בבתי החולים הציבוריים צריכה קודם כל לשרת אותנו, שהרופאים צריכים קודם כל להיות זמינים עבורינו ושיש שפע של מקרים הומניטריים בעולם שבהם ראוי לטפל לפני שמזמינים לפה את חולי חמאסטן הוא בכלל גזען צר אופקים שמוריד מכבוד הפורום ולזה יקרא דיון?????
2. אין יותר ישראלי בעיני מהארגון האנונימי (שבאף אחד מהמקורות לא זוהה). זה בכלל לא עניין של ימין/שמאל אלא פשוט עניין אנושי וכל אחד צריך לשאול את עצמו איזה מין בנאדם הוא ואיזה אנשים הוא היה רוצה לראות סביבו. אני שמח וגאה שיש בינינו עוד אנשים הוגנים ונדיבים כאלו, בזכותם אני גאה במדינת ישראל ובהיותי אזרח המדינה. באותה המידה מי שסבור שראוי לשים את הארגון הנ"ל במרכאות הוא עצמו "ישראלי" במרכאות כפולות ומכופלות בעיני.
2. יש במדינת ישראל כמה אנשים שמבינים שצריך להסתכל על התמונה הכוללת של "מה טוב לעם ישראל" ולהבין כי השקעת כספים בבריאותם של העזתים בעוד ממש כאן מתחת לאף יש עניים וחולים ונדכאים משלנו, היא לא אינטרס ישראלי. יש אנשים שמבינים את זה גם אחרי שהם רואים בטלוויזיה "סיפור אנושי מרגש" של ילדה ממררת בבכי וכתב שטח זריז מוחה דמעה בזריזות כדי להספיק לערוך את הכתבה לפני החדשות של שמונה. אם מי שמבין את זה וחושב כך - קודם כל על עניי עירו, עמו וארצו - יבורך ויהיה חלקי עמו ואם מישהו ינסה לשים על ראשו מרכאות - שיענוד אותם בגאווה כאילו היו סמל המדינה.
3. "צריך למצוא שופטים שאינם בעלי אותה אג'נדה..." כותב פה ה"ישראלי". יופי, אכן שיפור משמעותי בשלטון החוק בישראל, שופטים לפי הזמנה. אני חושב שבנקודה הזו אעצור פה.
באמת כדאי שתעצור פה ולא תמשיך להגן על הנפוטיזם המושחת, על בחירת שופט-שמאל בידי שופט שמאל במשך שנים, על הפסיקה האוטומטית בנושאים פוליטיים, על המיאוס שרוב העם הזה חש כלפי בית המשפט העליון שלו שנטל לעצמו חרות לסרס את הממשלה ואת הכנסת שנבחרו על ידי העם.
4. יפה מאוד שאנשים רוצים להסתייע בסיפור הנ"ל להסברה הישראלית (אני עושה כך עם מיקרים דומים כשאני מדבר עם זרים), הרבה זה אמנם לא יעזור אבל מכל מקום מי שסבור שזה "ישראלי" במרכאות בלבד להציל ילדה קטנה אינו יכול מוסרית להשתמש במקרה הנ"ל להצדקת עינינו (ההגינות מחייבת אותי לציין שאיש המרכאות לא ביקש כמדומני להשתמש בסיפור הנ"ל ושאלו שכן הזכירו הסברה לא גינו את הצלת הילדה או את הארגון שסייע לה).
אם כבר עושים אנחנו מעשה טירוף של ריפוי אויבינו, ודאי וודאי שזכותנו לעשות בו הסברה לטובתנו. לאמור - לא רק שאנחנו מקפידים על זכויות אדם יותר מכל מדינה אחרת בעולם אלא שגם השתגענו לגמרי ואנחנו מסייעים לאויבינו ממש בעת מלחמה ויש מתוכנו אנשים שחושבים שזה ראוי וזה רצוי ומשתיקים כל מי שחושב אחרת בשם המוסר המעוות של האינדבידואליזם ושיח הזכויות. לא שזה יעזור, אבל זו זכותנו
5. אחרון אחרון ולא כל כך חביב; מה עם חוקי הפורום? הודעה מקורית ללא מקור, ציטוט של הרבה יותר ממשפט או שניים (תוך הסתכנות בהפרת זכויות יוצרים אם זהו אכן ציטוט), המרכאות סביב ה'ישראלי' הן בגדר הבעת דעה שמקומה לא בכותרת.
|