לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 27-07-2010, 10:43
  g.l.s.h g.l.s.h אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.12.05
ההתעסקות של האוטו אנטישמים בשואת העם היהודי לובשת במהירות ציוויון פורנוגרפי
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Pilon שמתחילה ב "אוליבר סטון הבמאי: שליטת היהודים במדיה מונעת דיון על השואה"

השוליים האלימים להם משתייך הבימאי מתוסכלים מכך שאנשים בעלי יושרה ומוסר מונעים מהם לעשות פורנוגרפיזציה של השואה (תחת שמות הקוד "מסר אומנותי" או "ביקורתיות אמיצה"). עבור סטון, ככל הנראה, שלושת הדודים שלי המובלים (כילדים) לבור הרצח זה "חומר טוב" לאגו, או לתעמולה. זהו עוד מיתוס שקרי מובהק מבית השוליים של השמאל:זה המייחס ליהודים/ישראלים גישה תועלתנית נטו כלפי השואה, ולא הקשר רגשי (ובלי בושה;גם רגשני). זה חלק מתופעה כוללת של שלילת כל דימוי אנושי מן היהודים הישראלים - אנשים להם נבנית תדמית של סוחרים ציניים וקרי רוח. מילא ששר ההיסטוריה שוב חוזר לביקור עגום, את זה אנו כבר יודעים. העניין פה הוא שיש כאן מקרה מובהק של "צריך חריאת כדי לזהות חרא". חלק גדול מהעלילות אודות הישראלים (ואני מדבר על אותו נרטיב מופרך ומגוחך שקל להפריך) בעצם משקף את מה שהמיזנטרופים מן הסוג של סטון הם מבטן ומלידה.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 28-07-2010, 01:51
  קגנס מנהל קגנס אינו מחובר  
מנהל

חבר מתאריך: 31.07.06
רק להשוות בין "פלאטון" ובין "ואלס עם באשיר"
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי Au79 שמתחילה ב "מי אמר שאי אפשר לאכול את..."

שניהם באו תחת הכותרת של "סרטים אנטי מלחמתיים"
רק שוואלס עם באשיר נטול כל הרואיקה (למעט אולי קטע ה"וואלס" עצמו) והמסר הטהור שלו הוא "מלחמה זה חרה" בעוד שהסרט של אוליבר סטון זה "רמבו" מתייפיף נטול כל ריאליזם שרק עושה לצעיר הנלהב ליטול רוס"ר ולגמור עשרה ויטנאמים קטנים בצרור (ולהתעמת עם חיילים "רעים" מהמחלקה אחר הצהריים כי אני לא סתם קילר. אני קילר אנושי שבחופשה בבית אצוד בחורות עם הפוזה של הגיבור המיוסר). שלא לדבר על "רוצחים מלידה"-אורגיית דם שאדון סטון התאמץ מאוד לקשור לה "ביקורת חברתית" או משהו כזה. לסם פקינפה לפחות לא היו יומרות יותר מאשר לתת אקשן אכזרי מסוגנן כאמצעי בידור.
ישן 28-07-2010, 05:25
  hamora hamora אינו מחובר  

חבר מתאריך: 24.09.06
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "רק להשוות בין "פלאטון" ובין "ואלס עם באשיר""

אין לי מה להוסיף למה שכתבתם על סטון, דעתי עליו גרועה לפחות כמו דעתכם (אתה וAu79) ומאז Natural Born Killers הדוחה אני סבור שלא ראיתי ולו סרט אחד משלו (ואני מסכים גם לקישור שעשיתם פה בין חובבי תאוריות קונספירציה למיניהם ואנטישמיות ובכלל, ממש כמו ה"אמור לי מי חבריך" גם זהות האויבים שלך יכולה להעיד עליך ובמיקרים כאלו אני מתגאה מאוד במוצעי היהודי).

טוב, אז לאחר ההקדמה המייגעת משהו הזו באתי לומר שהסיבה שאני מגיב באשכול הזה היא שרבובו של בימאי שבניגוד לסטון היא דווקא כן אמן גדול ואדם ישר והכוונה שלי כמובן לסאם פקינפה שסיפק הרבה יותר מ"אקשן אכזרי ומסוגנן" בסרטים הנהדרים שלו (האמת, הרמה לא תמיד היתה שווה אבל, נאמר, 'פאט גארט ובילי הנער', 'הביאו את ראשו של גבריאל גרסייה', 'הבריחה' (בהסתייגויות) ומעל כולם 'חבורת הפראים' המרהיב).

מעבר להישגים אמיתיים ופורצי דרך בסגנון וכוראוגרפיה של אלימות (סצנת שוד הבנק בפתיחת ה'פראים' למשל) יש בסרטים של פקינפה עצבות פואתית אמיתית על אובדן החופש שהציע פעם המערב ועל סירוס הגבריות. אין הרבה סרטים שמותירים אותי עצוב כל כך בסופם כמו 'חבורת הפראים'. המלחמות הבלתי פוסקות של האיש העקשן הזה בחברות ההפקה והנכונות שלו לשבת על כס הבמאי גם כשהוא חולה מאוד (וכניראה שלפחות במיקרה אחד ממש מדמם) רק מוסיפות לכנות האומנותית, המבחן הגבוה ביותר בו צריך כל אמן לעמוד בדרכו לגדולה. פקינפה נפטר בטרם הגיע לגיל שישים וביים כמעט עד הסוף.

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://nighthawknews.files.wordpress.com/2009/04/wildbunch.jpg]

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 11:24

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר