לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 30-07-2010, 02:49
  אדיר318 אדיר318 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 31.05.10
שלום רב,רציתי לשאול כמה שאלות לגבי משטרה צבאית.

שלום,
אני מתגייס ב-8 לאוגוסט לצה"ל לחייל כלל צהלי.לפני כמה ימים התקשר עליי קצין מהמשטרה הצבאית ואמר לי שהוא רוצה להיפגש אתי בכדי להסביר לי על התפקידים בחייל.הוא שאל אותי אם אני מעוניין להתגייס למשטרה הצבאית.אמרתי לו שאין לי בעיה להיפגש ולשמוע מה יש לו לומר ולהציע בנוסף אמרתי לו שאני לא מתחייב לשום דבר.אז ככה רציתי לשאול לגבי התפקידים בחייל במיוחד על מצ"ח,לפי מה שהבנתי זה תפקיד טוב מאוד שדורש הצטיינות.אני יודע שצריך לעבוד קשה בכדי להגיע לתפקיד הזה השאלה שלי עד כמה קשה?נצא מתוך נקודת הנחה שאכן בחרתי להשתלב לחייל ולא הצלחתי להתקבל האם ישנם עוד תפקידים מעניינים חוץ ממצ"ח.אני ממש לא מעוניין להיות אחד שמחלק דוחות לא רק שזה לא מעניין זה מגעיל.מצד שני אני לא יודע לאן אני מתגייס וכלל צהלי יכול להיות הרבה דברים לטוב ולרע.(במנילה שלי דרגתי את מערך האוויר והחלל 5 והשאר 1 תפקידם שהיו לא מעניינים).מה לדעתכם אני צריך לעשות?
סליחה על השעה המאוחרת
בתודה מראש אדיר.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 30-07-2010, 17:58
  dor_darhari dor_darhari אינו מחובר  

חבר מתאריך: 30.03.04
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי אדיר318 שמתחילה ב "ב 11 לאוגוסט סליחה"

טוב אדיר דבר ראשון מזל טוב על הגיוס!!..
אני חושב שאני יוכל לענות לך הכי טוב שאפשר בתור אחד שבע"המסיים שבוע הבא קורס חוקרים של
מצ"ח..

קודם כל לא יודע איך לבשר לך זאת.., אבל אם התקשר אליך קציןזאת אומרת שאתה מתגייס לשם, ואין
לך הרבה מה לעשות בנידון!!..

גם אלי התקשר קצין ממעברים (כבר לא זוכר את השם) ואמר לישהוא רוצה לדבר איתי בהתחלה דיברנו
בטלפון ואחרי זה הוא רצה גם שניפגש ובא אלי הביתה.. - זהע"מ להעלות את המוטיבציה למתגייסים
לחיל וע"מ למגר את עניין הסרבנים לגיוס למשטרהצבאית...

אז דבר ראשון ברוך הבא לחיל המשטרה הצבאית (- שבדרך אגב לאכזה נורא!!..)

עכשיו לגבי מה ששאלת.. הקורס טיפה קשה.. אבל לא יותר מידי.. זאת אומרת שאם אני מסתכל אחורה
אני אומר שזה באמת לא היה כזה נורא!!.. מה שכן היו לי כמהרגעים שבהם חשבתי לעצמי בשביל מה אני צריך את זה בכלל!!

אבל הנה עכשיו אני בבית מגיע יום ראשון לבסיס ובע"ה יוםרביעי טקס סיום ויוצא לרגילה...
ככה שקשה מידי זה לא.. אבל מצריך ממך להשקיע.. בעיקר בחלקהלימודי של הקורס.. החלק השני כבר
תלוי במי שאתה ובאישיות שלך ואיך שאתה מיישם אתהדברים..

קורס חוקרים פליליים זה הקורס הכי יוקרתי בחיל מכל מהשמשתמע מכך, אם זה בכמות האנשים
בחדרים, אם זה בכך שלא שומרים בכמויות כמו קורסים אחרים ואםזה בכך שמשקיעים בקורס המון
משאבים אם זה מרצי חוץ שבאים ללמד אם זה מרצי חוץ, מפקדי בסיסי מצ"ח או קצינים בכיריםבמצ"ח
סדנת תשאול של עודד שפירר (אחד ה'חוקרים) שמלמד תשאולובעיקר זיהוי אמת ושקר ע"פ שפת
גוף או אם זה סדנת תשאול על אזרחי בשפרעם..

לגבי קורסים אחרים יש ככה:
· קורס מדריכי כלואים (מד"כים) – סוג של סוהרים בבית כלא צבאיים.
· קורס מאבחנים ביטחוניים (מא"ב) – חיילים שעומדים במעברים ובעצם מבצעים סינון קפדני לגבי
מי יכנס לארץ ומי לא, הם תופסים המון מחבלים וחומרי נפץ. עבודת קודש אני אישית אם לא הייתי
במצ"ח הייתי רוצה ללכת לשם!!..
· קורס שיטור ותעבורה (שו"ת) – שוטרים רגילים שהתפקיד שלהם זה לאכוף את המשמעת בצה"ל

כל הקורסים האלה כ 5-6 שבועות כחודש וחצי
לעומת קורס חוקרים שהקורס הוא בערך 3 חודשים.
אורכו של הקורס בעצמו לפעמים מהווה קושי.. דרך אגב כל שאר הקורסים סגרו לפחות 3 שבתות ב5
שבועות אנחנו 2 שבתות בשלושה חודשים!!..

בקיצור ניסיתי לענות לך פה על הכל אולי פיספסתי כמה דברים..
בעיקרון אם יש לך שאלות שאתה רוצה לשאול אתה יותר ממוזמן..
אם זה על הבקו"ם ועל רשימת הציוד שצריך להביא.
ואם זה שאלות על בה"ד 13 בית הספר של המשטרה הצבאית, או על הטירונות שעושים שם שהיא
רחוקה מלהיות טירונות רגילה..

בכל אופן שיהיה המון בהצלחה בגיוס ובכלל שוב אם יש עוד שאלות את המוזמן!!..
ושיהיה בהצלחה ושתגיע למצ"ח.. – אם יש לך שאלות על אחד התפקידים שבחיל אתה גם מוזמן
לשאול!!..
ישן 31-07-2010, 03:10

בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי אדיר318 שמתחילה ב "שלום רב,רציתי לשאול כמה שאלות לגבי משטרה צבאית."

תודה רבה שענית לי
קודם לגבי הגיוס למשטרה צבאית זה בסדר וזה לא כזה נורא אני תמיד מסתכל על הצד הטוב שבדבר
אז ככה יש לי כמה שאלות.אני יודע שהסתברות להגיע למצ"ח היא נמוכה מה יכול להקנות לי יתרון על פני חיליים אחרים שמתמודדים איתי על המשרה הנחשקת?אני יודע שלא רק מנת השכלה גבוה דרושה אלא גם אופי וההתנהגות במהלך הטירונות.כיצד אני יוכל לגרום לקצין הממונה עליי להמליץ אותי לקורס זה?האם תוכל לתת לי כמה טיפים.
לגבי התפקיד של "קורס מאבחנים ביטחוניים" זה נשמע לי גם מעניין מאוד וחשוב.אם אכן ולא הצלחתי להגיע למצ"ח אני ינסה להשתלב למערך זה.השאלה שלי היא כזאת יש לי פרופיל 64 בגלל פציעה ברגל (שדרך הגב לא מפריעה לי יותר)האם זה יכול להפריע לי להשתלב לתפקיד זה?האם גם לתפקיד זה יש זימון למספר קטן של חיליים?
קורס מדריכי כלואים וקורס שיטור ותעבורה נשמע פחות נוצץ משני הקורסים הקודמים אבל זה גם בסדר ולא ממש נורא.
"כל הקורסים האלה כ 5-6 שבועות כחודש וחצי
לעומת קורס חוקרים שהקורס הוא בערך 3 חודשים.
אורכו של הקורס בעצמו לפעמים מהווה קושי.. דרך אגב כל שאר הקורסים סגרו לפחות 3 שבתות ב5
שבועות אנחנו 2 שבתות בשלושה חודשים!!.."
אז כנראה אני יהיה זקוק לתיק גדול יותר (:
לגבי הטירונות אני יודע שבה'ד 13 יש משמעת חזקה.יש משהוא מיוחד שאני צריך להביא איתי לטירונות או אני צריך להכין תיק רגיל לטירונות של רובאי 02.אני מגייס ביום רבעי אני יחזור לשבת או יסגור לעוד שבוע?(זה חשוב בכדי שאני ידע האם להכיל כמות של בגדים לשבוע או לשבועיים)
ישן 31-07-2010, 13:54
  dor_darhari dor_darhari אינו מחובר  

חבר מתאריך: 30.03.04
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי אדיר318 שמתחילה ב "תודה רבה שענית לי קודם לגבי..."

תראה ההסתברות להגיע למצ"ח נמוכה.. יכול להיות אבל קח בחשבון שיש כאלה שלא רוצים, ויש כאלה שלא יכולים..
עכשיו תעשה את ההסתברות ממי שנשאר כלומר מי שיכול ורוצה להגיע לשם.. אז היא לא כזו נמוכה!!..

לגבי מנת השכלה.. אני יזהר בדברי אבל, בעיקרון לא מסתכלים על מה שהיית בבית ספר!!.. יש גם חוקרים בלי בגרות, או בלי מתאם קצונה, או עם קב"א נמוכה יחסית 51 למשל... ככה שזה לא ממש משנה..

מה שבאמת חשוב זה מי שאתה, איך אתה מנהל שיחה, אם אתה יודע לדבר בפני אנשים, אם אתה בטוח בשברים
שאתה אומר, וגם פה יש רמות יש בקורס כאלה שיודעים יותר טוב ויש כאלה שפחות..

קודם כל בראיונות עם המפקדים ועם המ"מ תגיד שזה מה שאתה רוצה, במהלך הטירונות יעשו לכם גם ימי עיון בנוגע
למיונים של בילוש ומצ"ח נראה לי שגם לרכזי מודיעין.. שם תתן את כל כולך, תתן את הכי טוב שלך ואת האמת ויהיה
בסדר. אל תנסה לחשוב על איזה תשובה הם רוצים לשמוע אלא תביא את התשובה שאתה חושב לנכון.. יהיה לך ראיון
עם סגל מפקדי קורס חוקרים והוא ישאל אותך אם אתה רוצה להיות וכל מיני שאלות..

לגבי מאבחנים ביחוניים (מא"ב) בעיקרון החל מהשנה הזו מא"ב עושים טירונות 03 ואני לא בטוח שתוכל להשתלב עם
פרופיל כזה במגזר המעברים.. ויש ביקוש גבוהה לכמות החיילים שם.. רוב האנשם הולכים לשם כמעט חצי מהטירונים
אם לא יותר...

הטירונות בבה"ד 13 זה סיפור בפני עצמו.. המשמעת חזקה אתה תמצא את עצמך משתגע ממנה אבל תנסה להנות
כמה שיותר.. לא משנה מה תעשה המפקדים יצעקו אתה תתחן שמירות ואולי אפילו גם תקבל שעות..

איך שתעלה על האוטובוס בבקום זה יתחיל יבואו אליכם המפקדים עם הכומתות הכחולות על הראש ויתחילו לצעוק
ולהשתגע יגידו לכם לא לדבר ולא לשמוע מוזיקה ולא לדבר בטלפון ושאפשר או להסתכל מהחלון או לישון.. תלך לישון
אתה בטח תהיה עייף!!..
אחרי זה תגיעו לבה"ד ויתחילו לצעוק עליכם לרדת מהאוטובוס ולקחת את התיקים מהר (בעבר גם זרקו אבנים ומקלות
על האוטובוס כדי להלחיץ) שורה תחתונה להלחיץ אותכם ולתת לכם תחושה של הנה אתם כבר לא באזרחות עכשיו
אתם חיילים ואתם תמלאו אחר הפקודות, אל תילחץ יותר מידי. אתם תגיעו בערב למסדר סמל ראשון בו יסבירו לכם הכל על איך שהכל הולך להתנהל בטירונות.. אתה תהיה בשוק אתה תהסס לא נורא יעבור.. הימים הראשונים קשים
אבל יהיה בסדר..

האוכל בבה"ד די סבבה אז אין לך מה לדאוג בעיניין הזה מקסימום תוספת לתפריט היומי איזה שקית במבה או ביסלי..
עקרונית אתה תצא כי אין מצב שתחתמו על נשקים ותשמרו ככה שגם אם תסגרו זה לא יעזור לאף אחד אז יהיה בסדר..

רשימת ציוד:
7 חולצות לבנות
7 גרביים
7 תחתונים
מכנס ספורט
נעלי ריצה
נעליים מקלחת נגיד קרוקס...
בגדים לשינה

--------------------
מגבת
משחת שיניים
מברשת שיניים
דאודורנט
שמפו, סבון
סכין/ מכונת גילוח
נייר טואלט (גליג אפילו 2) נייר טואלט חשוב מאד כי לא יהיה לך בצבא!!..
מגבונים לחים!!.. חשוב לנגב את האסלה לפני שיושבים!!...

--------------------
שעון
סדין ושמיכה
כסף למכונות ולשקם (אם יתנו לכם חח)
פלאפון
מטען
2 מנעולים לציוד שלך!!!!!..... - חשוב לא לוותר ל זה בחיים!!...
עט

וזהו אני חושב...

שיהיה המון בהצלחה ואם יש לך שאלות שוב יותר ממוזמן.. גם בפרטי

נערך לאחרונה ע"י dor_darhari בתאריך 31-07-2010 בשעה 14:15.
ישן 05-08-2010, 20:43

בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי אדיר318 שמתחילה ב "שלום רב,רציתי לשאול כמה שאלות לגבי משטרה צבאית."

יש לי כמה שאלות עבורך:
1)
ציטוט:
לגבי מאבחנים ביחוניים (מא"ב) בעיקרון החל מהשנה הזו מא"ב עושים טירונות 03 ואני לא בטוח שתוכל להשתלב עם פרופיל כזה במגזר המעברים.. ויש ביקוש גבוהה לכמות החיילים שם.. רוב האנשם הולכים לשם כמעט חצי מהטירונים אם לא יותר...

אז אם אני לא מעוניין להיות ב-מא"ב &היכולות הגופנית שלי לא ממש מאפשרת לי להשתחל לשם אז סביר להניח שלא יהיה שם?
2)
ציטוט:
קודם כל בראיונות עם המפקדים ועם המ"מ תגיד שזה מה שאתה רוצה, במהלך הטירונות יעשו לכם גם ימי עיון בנוגע למיונים של בילוש ומצ"ח נראה לי שגם לרכזי מודיעין.. שם תתן את כל כולך, תתן את הכי טוב שלך ואת האמת ויהיה בסדר. אל תנסה לחשוב על איזה תשובה הם רוצים לשמוע אלא תביא את התשובה שאתה חושב לנכון.. יהיה לך ראיון עם סגל מפקדי קורס חוקרים והוא ישאל אותך אם אתה רוצה להיות וכל מיני שאלות..

אתה יכול לומר לי מה בדיוק עושים באותו יום עיון?ואיזה מבחנים עושים כד להתקבל למצ"ח.מה שואלים בראיונות ואיזה סימולציות עושים?

3)איזה קו של אוטובוס אני צריך לקחת בכדי להגיע לבה"ד 13 מרמלה?

אני לא מתמטיקאי אבל אם מחצית מהחיילים הולכים למעברים אז זה כבר מקנה לי 50:100 (אם נצא מתוך נקודת הנחה שאין סיכוי שאני במעברים) אפשרות להיות במצ"ח.עכשיו מתוך 50:100 יש כאלה שלא רוצים להיות במצ"ח אז פחות מ 50:100זה כבר התחלה טובה

סליחה על החפירות

נערך לאחרונה ע"י אדיר318 בתאריך 05-08-2010 בשעה 20:46.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 21:53

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר