לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 04-08-2010, 20:53
צלמית המשתמש של המממ
  המממ המממ אינו מחובר  

חבר מתאריך: 30.10.01
Follow me...
ברור
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי תבור - tar 21 שמתחילה ב "אני מקווה הוא מסתמך על משהו בהלכה."

הוא הסתמך על האיסור ההלכתי לגבות ריבית מיהודי.
לבנקים בארץ יש "היתר עיסקה" - חוזה שנוסח על פי ההלכה שמאפשר לגבות ריבית על הלוואות
אני מניח שבמקרה הזה הוא לא מתייחס לייתרת החובה כאל הלוואה רגילה
אולי משום שהיא איננה כרוכה בחתימה על חוזה כלשהו ומתבצעת באופן אוטומטי בעת משיכת היתר.

(יש לי תחושה שהסכם מסגרת הריבית שכל אחד חוייב לחתום עליו לפני מספר שנים מכסה את זה - אבל אינני מכיר את כל שיקוליו של הרב)
תראו, אפילו החייזר נהיה ירוק מזה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 06-08-2010, 03:53
  מיכאל חי מיכאל חי אינו מחובר  

חבר מתאריך: 26.04.10
קבל את דברי הרב:
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי Sam Weller שמתחילה ב "אני חייב לדעת - למכור את הבית ולהחזיר את המשכנתא, או שמשכנתא זה מותר?"

רבה הראשי של העיר רמת גן הרב יעקב אריאל קובע בפסק הלכה שאין שום היתר הלכתי לצרכנים פרטיים להיכנס למינוס בחשבון הבנק, "יש פה קודם כל איסור ריבית, אדם מסתבך בחובות ובסוף כורע תחת עומס הריביות".

לדבריו יש היתר להיכנס לחובות רק אך ורק לצרכי עסקים, "התורה רצתה שהעולם יתפתח, ואי אפשר לנהל את העולם בלי השקעות, בעסקים הכסף הוא החמצן שמגלגל את בעולם, לכן בעסקים יש מצווה להשקיע למטרות עסקיות ועל זה בדיוק בנוי היתר עסקה".

הרב אריאל קובע שלאנשים פרטיים אין שום היתר להיכנס למינוס, "מי התיר לאדם לקחת הלוואה בריבית למטרות צרכניות, אין לזה שום היתר, על זה לא חל התר עסקה, לכן אי אפשר לקבל הלוואה בבנק בשביל זה".

הוא מיצר על כך שיש כאלה שלוקחים הלוואות כדי לטוס לחו"ל, "אם אדם רוצה לנסוע לחו"ל למטרות עסקיות אז בהחלט מותר לו לצורך כך לקחת הלוואה, אבל אדם שנוסע לטייל מעבר לכך שאין שום היתר, אז גם לוקחים הלוואה שגם לה אין היתר ועוד למטרה אסורה".

הרב אריאל דוחה את הטענות שלא להיות במינוס זו גזירה שהציבור לא יכול לעמוד בה, "התורה היא גזירה שהציבור צריך לעמוד בה, למה אדם צריך להיכנס למינוס, אם זה בשביל לקנות דירה במשכנתא זה מותר, שהרי מדובר בהשקעה, כי ערך הדירה עולה וזו השקעה טובה וזה גם עסק, אדם גם יכול לקחת הלוואה ללימודים כי הוא יוצא עם תואר, זו גם עסקה טובה. אדם שיש לו תכנית טובה בבנק והוא לא רוצה לשבור אותה אז גם הוא יכול לקחת הלוואה אבל לא למטרות צרכניות ".

הוא מקווה שהציבור ידע לכלכל את חייו ולא יכנס למינוס, "אדם נכנס למינוס של כמה מאות וזה יכול להגיע לכמה מאות אלפים, אנשים חיים בלי חשבון, גם הבנקים אשמים וגם הסוחרים שמציעים לאזרחים לקנות בתשלומים, זה אולי לא קל שלא להיכנס למינוס אבל גם לשמור שבת זה לא דבר קל, צריך ללמוד לחיות בצורה שקולה יותר". מקור+האזנה לדבריו כאן http://www.inn.co.il/News/News.aspx/207749
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 01:47

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר