20-08-2010, 00:10
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 18.12.03
|
|
|
מצלמה לטיול בדרום אמריקה ורכיב איחסון לתמונות
שלום,
אני טס לטיול של 4 חודשים בערך לדרום אמריקה בקרוב.
יש ברשותי מצלמת Pentax K100D עם מספר עדשות, אבל אני קצת מפחד לקחת אותה. גם בגלל הגנבות שמה וגם בגלל הנוחות.
השאלה האם זה שווה את זה?
חשבתי אולי לקנות מצלמה קופקטית עם טווח אורך מוקד רחב כמו למשל ה- Panasonic DMC-ZS1 (DMC-TZ6) שזכתה לציון הכי גבוה בהשוואה הזאת של Dpreview (השוואה קצת ישנה אבל זה לא נראה לי משנה כל כך, כי הדגמים החדשים יותר מהסדרה הזאת לא נותנים הרבה יותר חוץ ממחיר גבוה יותר). אין לי יותר מידי כסף להשקיע, והמצלמה הנ"ל עולה כ- 1000 שקל חדשה, ואני אולי אקנה בכלל יד שניה (שווה?).
בנוסף חשבתי ללכת על משהו קצת יותר גדול עם יותר אופציות כמו Canon PowerShot SX20 IS או Panasonic FZ35 (או אחרות יד שניה מהסדרות הנ"ל, בכל זאת המחיר משחק פה) שקיבלו בהשוואה הזאת של Dpreview (חדשה יחסית) את הציונים הגבוהים ביותר. האם עדיף לקחת משהו פחות קומפקטי כמו אלו?
בקשר לאיחסון התמונות במהלך הטיול. לפי מה ששמעתי, רוב המחשבים המפוקפקים שאני אשתמש בהם במהלך הטיול נגועים בוירוסים אשר פוגעים בקבצי תמונה וא מוחקים אותם.
בהתחלה חשבתי לקחת הארד-דיסק נייד, אבל אחרי ששמעתי על הבעיה הנ"ל לא נראה לי זה כדאי. חשבתי על לקנות מספר כרטיסי זיכרון, השאלה כמה יספיקו לי?
בנוסף יש גם את האפשרות לצרוב על דיסקים (אין בעיה לחבר את המצלמה למחשב כל עוד הכרטיס זיכרון נעול), אבל מהניסיון שלי דיסקים הם לא מדיה אמינה ממש, במיוחד כשמדובר במדיות לא איכותיות שאני מאמין שרק אליהן תיהיה לי גישה בדרום אמריקה.
מה אתם אומרים?
תודה רבה.

Pentax K100D + Pentax SMCP-DA 18-55mm f/3.5-5.6 AL + SMC Pentax-M Macro 1:4 50mm + SMC Pentax 1:2.8/105mm + SMC Pentax-M 1:2.8 35mm + SMC Pentax 1:1.4/50mm
|