|

19-04-2005, 22:11
|
|
|
|
חבר מתאריך: 29.10.01
|
|
|
פיתוח ישראלי: לדבר בסלולר מבלי לפתוח את הפה
ייתכן שכבר בזמן הקרוב נוכל כולנו לדבר בטלפונים הסלולריים שלנו בלי לפתוח את הפה. אולי כבר בשנה הבאה נוכל לנהל שיחה קולית שלמה בטלפון, באמצעות האצבע בלבד. החידוש הזה עשוי להיות ההצלחה הגדולה הבאה בתחום הסלולרי, מאז ה-SMS.
הכל התחיל בסוף שנות התשעים, כשעליתי עם אבי, איתן זהבי, על צורך אמיתי", מספר גדי זהבי, מנכ"ל חברת "גל אביב". "ראינו שלעיתים קרובות אנשים נמצאים במקומות שבהם הם אינם יכולים לענות על הטלפון הסלולרי: קהל באולמות תיאטרון או קולנוע, סטודנטים ותלמידים בהרצאה או בשיעור, מנהלים בזמן ישיבה, מדענים בזמן כנס".
הפתרון הפשוט הוא לכבות את הטלפון הסלולרי. אבל במקרים רבים, אנחנו מחכים לשיחה דחופה, או נמצאים במצב שבו אנחנו חייבים להיות מעודכנים ללא הפסקה", ממשיך גדי זהבי. "למשל הורים, שרוצים להיות זמינים לילדיהם ללא הפסקה. הם יכולים להעביר את הטלפון הסלולרי למצב 'שקט' או למצב 'ישיבה', ואז הצילצול לא יפריע לשאר הנוכחים.
הם יכולים גם לתחוב אוזניה לאוזן, ולשמוע את המטלפן בלי להפריע לאיש – אבל נשארת הבעיה של הדיבור. איך אפשר לדבר בטלפון בלי להפריע לנוכחים סביבך? ללחוש? לפעמים הלחישה מפריעה יותר מדיבור בקול רם!
"באותה תקופה עדיין לא השתמשו במסרונים (SMS). חשבנו מהו הפתרון, והגענו להמצאה פשוטה אך גאונית: להקליט עשרה קטעים קוליים קצרים, שכל אחד מהם יהיה משוייך לאחת מהספרות במכשיר הסלולרי שלנו". הרעיון פשוט: ברגע שנעביר את הטלפון למצב "מענה קולי מוקלט", כאשר נפתחת שיחה, כל לחיצה על מקשי הספרות תשמיע מה שהקלטנו מראש.
אם נלחץ על 1, למשל, ישמיע הטלפון את המילים: "שלום, כאן מדבר גדי". אם נלחץ על 2, יאמר הטלפון, בקול שלנו, שהוקלט מראש, "מה שלומך". לחיצה על הסיפרה 3 תגרום לטלפון להגיד "וואללה!", והסיפרה 5 תהיה "מגניב!", הסיפרה 6 יכולה להיות "אינני יכול לדבר כרגע, אתקשר אליך אחר כך", הסיפרה 7 תהיה "אני עסוק, תתקשר אלי בעוד שעה", והסיפרה 8 "אני באמצע ישיבה. תמתין רגע על הקו, ואני יוצא החוצה כדי לדבר איתך". הסיפרה 9 תהיה, אולי, "גם אני אוהב אותך", והסיפרה 0 תסיים את השיחה ב"יאללה, ביי". באמצעות עשר הודעות כאלה אפשר יהיה לנהל שיחה ארוכה בלי לומר דבר.
לפי חזונו של הממציא, הטלפון יגיע עם עשר הודעות מוקלטות מראש, בקול של קריין או קריינית, וזו תהיה ברירת המחדל של הטלפון. אבל כל משתמש יוכל להקליט מחדש כל אחת מעשר ההודעות, בקולו ולפי העדפותיו. גדי זהבי אומר, שניתן לשמור את ההודעות המוקלטות בזיכרון של הטלפון, או בתוך התא הקולי, במחשב של חברת הסלולר, או אפילו על הדיבורית האישית שאנחנו מחברים לטלפון הסלולרי.
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3074844,00.html
|
|