05-09-2010, 00:19
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 25.10.01
|
|
|
|
|
מוחרם: ראש עיריית אריאל פותח את הפה
רון נחמן, ראש העיר אריאל עמד על הבמה, מתח את גופו, הרים את שתי ידיו ונשא בהתלהבות רבה את נאום פתיחת היכל התרבות החדש בעיר. אנחנו מדברים על ה-8 בנובמבר, בעוד חודשיים, אבל ראש העיר לא
יכול לחכות, ואת החזרה הגנרלית בהיכל הגדול והמרשים הוא עשה מול 540 מושבי בטון, קירות עגולים ומקולפים, חוטי חשמל צבעוניים ובלוקים שבורים. קהל השומעים מנה ארבעה פועלים מאובקים, צוות של הטלוויזיה הרוסית, עיתונאי וצלם שמיהר להנציח את האירוע המוזר.
"אני פותח כאן את תיאטרון האבסורד של אריאל", קרא נחמן בפאתוס. "חג החנוכה מתקרב ודעו לכם שנס גדול היה פה. אחרי 2,000 שנה יש בשומרון היכל תרבות. זהו יום גדול. הנה אנחנו כאן, למרות המחאות מבית, למרות כל העולם, אחרי 20 שנות ייסורים, עומדים לחזות במחזמר על אדית פיאף של תיאטרון באר שבע. אני אומר לכם: הפוליטיקה לא תתערב בתרבות. הפוליטיקה זה בכנסת. התרבות זה כאן, בהיכל הזה, ועם כל ההחרמות".
קולו של ראש העיר נשנק מהתרגשות. גם כך הוא מתקשה לנשום בגלל איזה וירוס עיקש. הוא יודע כי ההיכל שהחל להקים לפני 20 שנה בדיוק, בעלות של 40 מיליון שקל, הפך להיות סלע מחלוקת פוליטי, מושא לחרם תרבותי קולני וחסר תקדים. הוא גם מבין כי פרסום בסדר הגודל שקיבלה אריאל במהלך הימים האחרונים הוא יכול להשיג רק ביום שבו יפנו את העיר בנחישות ורגישות, רחמנא ליצלן. "אילו האמנים האלה לא היו, היינו צריכים להמציא אותם", אמר נחמן והתגלגל מצחוק, אבל מצד שני, הוא לא הפסיק לכאוב ולקלל את האנשים שקבעו כי אריאל היא מחוץ לתחום ההתייחסות הלאומית.
"העם היהודי חולה במחלת נפש, ואני משלם את המחיר", אומר נחמן. "העם הזה שונא את אוהביו ואוהב את שונאיו. כל העולם מטיל עלינו חרם, והאמנים מצטרפים אליהם. תיאטרון זה עסק כלכלי במימון ציבורי, יש הנהלה, יש הכנסות והוצאות. אתה לא יכול לעשות את כל מה שאתה רוצה. אני שומע שהם לא רוצים לתת לנו לגיטימציה ואני אומר:'מי שואל אתכם בכלל? אם אתם מקבלים כסף מהממשלה שהחליטה להקים את אריאל, אז תקומו ותלכו מהתיאטראות הללו'".
http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/...ml?hp=1&cat=404
__________________________________________________ _____
כותרת האשכול נערכה על ידִי (אורי) בעקבות הערה נכונה של יוסיפון. הכותרת הזו היא לחלוטין
לא שיקוף של הכתבה המופיעה, אלא של חלק אזוטרי מתוכה, והצבתה כאן ככותרת חוטאת לרוח
הכתבה.

-----------------------------
S e g m a n y
|