|
במקור נכתב על ידי jc1010
4. מתי מותר לטוס לחו"ל? אחרי 8 חודשים בצבא? והאם צריך סיבה מיוחדת כדי לטוס או שאני יכול פשוט להשתמש בימי חופש שלי? כעיקרון אם אתה לוחם שוב זה תלוי בלו'ז ובמה שמתאים מבחינת הגדוד/יחידה, אלא אם כן יש לך סיבה מיוחדת. אם אין, אחרי שנה, במהלך הרגילות או החופשות כשהמג'ד/מפקד יחידה מאשר את זה ושוב אצלנו אני רציתי קצת מעבר לרגילה וקיבלתי עוד שלושה ימים. תלוי נסיבות.
אבל אצלנו לא אומרים לנו מתי אמורה להיות לנו רגילה אז אני לא יכול לדעת מתי לבקש לצאת לחו"ל ובכלל לתכנן טיול לחו"ל. ונראה לי שהם בעצמם לא יודעים מרוב הבלאגן.
חוץ מזה, השלושה ימים שקיבלת מעבר לרגילה זה על חשבון ימי החופש שלך?
ועוד משהו- אם רוצים לתת לי רגילה או יום חופש על חשבון ימי החופש שלי ואני לא רוצה כי אני רוצה לשמור ימי חופש לשנה הבאה לטוס לחו"ל- אני יכול לסרב לצאת לחופש או שזה סירוב פקודה?
ולקרביים אפשר לצאת לחו"ל אחרי 8 חודשים, לא?
טכנית, הם רשאים לתת לך רגילה בלי לשאול אותך, אבל אתה יודע תמיד יש את המתנדבים והיוצאי דופן ובסה'כ אפשר לצאת מזה. השלושה ימים כעיקרון הם גם על ימי חופש אבל באמת שבקרבי זה כל כך לא רלוונטי, אתה לעולם לא תנצל את כולם, באמת, אתה תבין את זה עם השירות, במיוחד אם אתה בגדוד, ועל אחת כמה וכמה אם אתה קצין (ואל תגידו חפש'ש, כי זה כבר לא נחשב) לגבי יציאה אחרי 8 חודשים, לא יודע.
6. כל פעם אני מגלה כל מיני קורסים ודברים טובים כאלה שלא שמעתי עליהם . לדוגמא "תגלית",קורס צלילה,קורס צניחה,קורס מצילים ועוד כל מיני קורסים כאלה. יש איזה רשימה או משהו של כל הדברים האלה? כל הצ'ופרים האלה? כי אצלנו מי שלא מבקש מהמפקד לא מקבל פשוט אז כדאי שאני אדע מה האפשרויות.. האפשרויות הן מה שאמרת (לא כולל צניחה) ובנוסף פסיכומטרי, הטסת מסוק קל ועוד כל מיני צ'ופרים שלמעשה מקבלים אותם ב"וואוצ'רים" של סוף שירות, אתה בא בחפש"ש ליחידה ושם מקבל בהתאם להקצאות שהגדוד קיבל ובהתחשבות קלה במה שביקשת, לרוב שתדע ש25% מימון פסיכומטרי מקבל כל לוחם שמבקש, ומעבר לזה צ'ופרים לחיילים טובים.
ה25% מימון פסיכומטרי זה על חשבון המענק שחרור או שזה על חשבון הצבא?
וחוץ מזה, אם אני יוצא לקצונה, אני עדיין יכול לקבל אחד מהצ'ופרים האלה לפני הקבע או שאני צריך לחכות לשחרור שלי ואז בחפש"ש (יש כזה למי שחתם קבע?) אני אוכל לקבל אחד מהדברים האלה? (ואולי דברים נוספים שמוצעים לקצינים?)
ה25 על חשבון הצבא. כמו גם ה100% שלא מעטים מקבלים. סה'כ זאת הטבה מצויינת.
אנשי קבע לא מקבלים ואוצ'רים, מניסיון. עשיתי על זה הרבה בלאגן בזמנו והתירוץ שקיבלתי
הוא שיש לי מספיק כסף לממן את הדברים האלו. אגב שכחתי יש עוד ואוצ'ר של צניחה חופשית (3 לחטיבה בערך)
|