24-09-2010, 00:23
|
|
|
|
חבר מתאריך: 31.01.07
|
|
|
מסוג השאלות שהתשובה להן היא: אם לא היה קיים - היה צריך דחוף להמציא אותו..
ציטוט:
|
במקור נכתב על ידי NehemiaG
למי שיש נסיון מוכח בתחום - אין סיבה שלא יגיע אליו, בהתאם לפרופיל.
השאלה האמיתית היא למה יש תיאטרון צה"ל.
|
ולמה לעצור רק בתיאטרון צה"ל?
מה עם גל"צ ? היא מושכת אליה כוחות מעולים - שמקדישים את כל מרצם למצעדי פזמונים, בחישה פוליטית במדים, נושאי בורסה וכלכלה וכו'. אכן - עיסוק התורם לבטחון הלאומי.
ומה עם אבטלה סמויה בהיקפים עצומים בהמון יחידות בצבא?
האם אנחנו באמת צרכים יחידות מודיעין מסוימות בגודל המפלצתי אליהן הגיעו? האם הגודל הוא איכות?
האם אמ"ן יידע להתריע בפעם הבאה במועד, ולא יפיל את עם ישראל במלכודת הקונספציה ו/או הבורות והשחצנות של מפקדיו?
למה יש לי הרושם ששירות ב- 8200 הוא בעצם כיסוי נוח להתחמקות משירות קרבי, ולשם כך החליט מי שמחליט גם לתחזק את "גלי צה"ל כל הזמן " להגדיל את שורות היחידה עוד ועוד, כשאת התוצאות ראינו למשל במלחמת לבנון השניה, במשט וכו'?
מוסדות כאלו לדעתי הם כורח המציאות, ולו מהסיבה הפשוטה שהאליטה צריכה מקומות כאלו לשלוח אליהם את הבנים היקרים שלה, שלא ייפגעו חס וחלילה כשרונם או ציפורניהם המטופחות.
אם לא היה תיאטרון צבאי, תזמורות, מקהלות, ועוד יחידות שלמות מיותרות לגמרי - היה צורך דחוף להמציא כאלו. אחרת להיכן יישלחו בני האליטות לשרת?! לג'וליס???
אני מעדיף להסיר את הצביעות, ופשוט לא לגייס את הטאלנטים האלו במקום לגייס אותם לתפקידי עציצים או שחקנים בתיאטרון. אפשר גם לתת להם דחיית שירות ל-10 שנים, ואז לגייס אותך לתפקידי חינוך, הרצאות, מופעים לחיילים וכו'. מילואים של נניח 30 יום בשנה. דהיינו - אחרי שהקריירה שלהם תהיה מבוססת, הם יצטרכו לתרום מכשרונם לצבא. זהע נראה לי פייר והוגן.
בחור צעיר לא רוצה להתגייס ולתרום? לא צריך. רק שיזכור שהחברה הישראלית הבריאה תוקיע אותו, תנדה אותו. חייו יהיו קשים. והוא יצטרך לשכוח מתיאטראות ממלכתיים וכו'.
נערך לאחרונה ע"י שטורס בתאריך 24-09-2010 בשעה 00:28.
|