לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 08-10-2010, 10:16
  noam_moshe noam_moshe אינו מחובר  

חבר מתאריך: 06.03.06
שלח הודעה דרך ICQ אל noam_moshe
שאלה לא רוצה להגיע לטכני ח"א - שאלות

שלום לכולם,
ב24.10 אני אמור להתגייס לטכני של חיל האוויר (כי הייתי מספיק טיפש להגיד שלמדתי אלקטרוניקה בתיכון בצו הראשון).
אחרי מחקר ארוך שעשיתי בגוגל ודרך אנשים שמשרתים שם, הגעתי למסקנה שאני ממש לא רוצה לשרת שם, גם בגלל התנאים אבל בעיקר בגלל שאני שונא את התחום, לא רואה בו את העתיד שלי ויודע שאני יכול לתרום הרבה יותר במקומות אחרים. הבנתי שלצאת משם זה ממש קשה ועדיף לא לעלות על האוטובוס בבקו"ם בכלל (כן, אני מעדיף כלא לחודש על זה). אז יש לי כמה שאלות:
1. ב-19 לחודש יש לי כנס בת"א שבו אמורים להציג לי את חיל האוויר ונראה לי גם לעשות תחקיר בטחוני. אם אני לא רוצה להגיע לח"א ממילא, האם אני צריך ללכת לזה? אין בזה סוג של התחייבות? או שאפשר ללכת ואז ביום הגיוס לא לעלות לאוטובוס?
2. איך בעצם מתבצע התהליך של ה-"לא מתפנה"? כל מה שמצאתי בגוגל זה רק דברים לקרביים, לא לג'ובניקים.. עד כמה זה דומה?
3. האם שמעתם / לא התפנתם בעצמכם במטרה לא להגיע לטכני? מה השיבוצים שקיבלתם אח"כ, דברים מעפנים כמו עובדי רס"ר וכו' או ממש מיונים נחשבים? האם מסתכלים עליכם בצבא עקום אחרי כלא וכו' או שלא ממש?

תודה רבה ושבת שלום, נעם
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 08-10-2010, 10:31
צלמית המשתמש של benny.zhit
  benny.zhit benny.zhit אינו מחובר  

חבר מתאריך: 14.01.09
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי noam_moshe שמתחילה ב "לא רוצה להגיע לטכני ח"א - שאלות"

אתה מדבר על סרוב פקודם פינוי בבקו"ם כאילו מדובר באיזו פרוצדורה לגיטימית שיש דרך נכונה לעשות אותה... נראה לי שאתה מפספס לגמרי את הפואנטה.
ציטוט:
אם אני לא רוצה להגיע לח"א ממילא, האם אני צריך ללכת לזה? אין בזה סוג של התחייבות? או שאפשר ללכת ואז ביום הגיוס לא לעלות לאוטובוס?

מה זה סוג של התחייבות?! אף אחד לא צריך את ההתחייבות שלך בכל מקרה. אם הצבא אמר לך ללכת למקום מסויים, אתה מחוייב ללכת לשם בין אם זה מוצא חן בעיינך ובין אם לא. ואם אתה מסרב פינוי בבקו"ם, אתה סרבן פינוי באותה מידה בין אם באת לכנס כזה או אחר ובין אם לא.
ציטוט:
איך בעצם מתבצע התהליך של ה-"לא מתפנה"? כל מה שמצאתי בגוגל זה רק דברים לקרביים, לא לג'ובניקים.. עד כמה זה דומה?

אין תהליך. אתה מסרב פינוי, ושולחים אותך לכלא.
ציטוט:
מה השיבוצים שקיבלתם אח"כ, דברים מעפנים כמו עובדי רס"ר וכו' או ממש מיונים נחשבים?

למה שמישהו ירצה לתת תקן נחשב, שהרבה חיילים טובים חושקים בו, לחייל בעייתי שחושב מהיום הראשון שלו בצבא שהוא בא לעשות מה שמתאים לו?

נערך לאחרונה ע"י benny.zhit בתאריך 08-10-2010 בשעה 10:35.
ישן 08-10-2010, 10:58
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  
מומחה ללוחמת חי"ר, סיור וצליפה

חבר מתאריך: 06.12.04
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי noam_moshe שמתחילה ב "כי אני חושב שאני מסוגל לתרום..."

ציטוט:
כי אני חושב שאני מסוגל לתרום במקצועות אחרים בצבא, הרבה יותר מאשר בטכני.
הלוואי שהיה לי שקל על כל אחד שחושב כמוך.

ציטוט:
אז כן, לא להגיע לחיל האוויר מבחינתי זה גם אקט עצמי אבל בעיקר שיפור השירות שלי לטובת הצבא והמדינה.

ועכשיו אתה גם יודע יותר טוב מהצבא מה טוב בשבילו... כי המטוסים טסים מעצמם וכל המכונאים הם דפ"רים נמוכי מצח...

"After the uprising of the 17th of June the Secretary of the Writers Union had leaflets distributed in the Stalinallee
stating that the people had forfeited the confidence of the government and could win it back only by redoubled efforts.

Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht

I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -

ישן 08-10-2010, 11:03
צלמית המשתמש של n0thing
  משתמש זכר n0thing n0thing אינו מחובר  

חבר מתאריך: 04.07.08
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי noam_moshe שמתחילה ב "כי אני חושב שאני מסוגל לתרום..."

לפני איזה שנתיים נראה לי, היה עוד איזה תהליך של סרבני פינוי, היה שם מעצר פנימי בבקו"ם, נראה לי אפילו הקשיבו לבעיות וכדומה.

עכשיו נראה לי השתנה, וכל סרבן זה אוטומטי 28 יום מחבוש על סירוב פקודה.

דבר אחד שנשאר, נראה לי, שלאחר מחבוש אפשר לא לחזיר אותך ליחידה שלך. בשביל זה צריך גם לחםור למש"קית ת"ש בכלא. אבל, התפקיד החדש שלך רוב הסיכויים יהיה ללא קורס כמו עובד רס"ר או שק"מיסט או כל דבר אחר. משם כבר, אתה מתחיל דרך ארוכה של חפירה נוספת לכל העולם כולל מפקד שלך, מש"קים של ת"ש ושלישות, קצין שלך.

זמן שיכול לעבור מהרגע גיוס לרגע שאתה מגיע לתפקיד הרצוי זה בין חצי שנה במקרה טוב עד השחרור.
ישן 08-10-2010, 13:50
צלמית המשתמש של אנטיתזה
  אנטיתזה אנטיתזה אינו מחובר  

חבר מתאריך: 08.10.10
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי noam_moshe שמתחילה ב "לא רוצה להגיע לטכני ח"א - שאלות"

יש לי דבר אחד להגיד על כל הנושא, אתה חושב שאתה יכול לתרום יותר אם תיהיה מתכנת? אז, לאף אחד לא אכפת.
צה"ל החליט שהוא צריך אנשים טובים בטכני, הוא החליט שאתה האיש בשביל העבודה.
עכשיו תתבגר ותעשה מה שהמדינה שלך צריכה שתעשה, תיהיה חייל טוב ותעשה מה שאומרים לך.

בטכני יש לך עדיין סיכוי להגיע לאבנט כחול ועוד כמה דברים מעניינים שקשורים למחשבים, רק שתדע.
אבל רב הסיכויים שתיהיה טכנאי דרג א' ב' או ד' שיטפל במטוסים או מסוקים, אני לא אשקר לך, וסמוך על סמוך אני מכיר את הבסיס והמערך מקרוב ומרחוק.
אני גם אספר לך סוד, אם יש לך תעודות (כן כן, תעודות) שמראות שיש לך ידע נרחב במחשבים! אתה יכול לדבר עם המפקד שלך להסתדר על ראיון עם קצין להראות לו את התעודות והם כנראה יירצו לתקן את הטעות הנוראית שקרתה! והכניסו אותך להיות טכנאי פשוט במקום תכניתן ויעבירו אותך קורס. ואני ראיתי את זה קורה בקורס שלי ובשבוע המיון יותר מפעם אחת!

מצד שני אם יש לך ידע נרחב בנושא ואף תעודה שמראה על קורסים \ הסמכה אמיתית כלשהיא, כנראה שאף אחד לא יקשיב לך כי אנשים כמוך יש מספיק.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 23:31

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר