לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה    ברוכים הבאים לפורום צילום!!!       אוסף אתגרי הצילום של כל הזמנים   מצגת-סרטון ישראל 3 מוכנה כעת להפצה, לצפייה לחצו כאן חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תרבות ואמנות > צילום סטילס ווידאו
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 20-04-2005, 18:17
צלמית המשתמש של Narxx
  משתמש זכר Narxx Narxx אינו מחובר  

חבר מתאריך: 21.12.04
תגובה רצינית
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי ירדן מהצפון שמתחילה ב "התמונה המקורית..."

תראי ירדני, על טעם וריח...

בכל אופן, אני לא מוצא עניין לא בתמונה המקורית ולא בערוכה.
נראה כי ניסית לצלם ציפורים, אבל הענפים נתקעו לך בדרך, ולא רק שהם מפריעים, הם גם קיבלו את הפוקוס, ולא הציפורים, שלדעתי הדבר המעניין ביותר בתמונה שלך.

הגוון הכחול, לא תורם לתמונה, והכל נראה לא מציאותי, וערוך בצורה גסה מדי.
אפקט של "חורף" היית יכולה לקבל (אולי) עם כיוון "איזון ללבן" במצב של "פלורסנט" אבל גם אז את מסתכנת בכחול לא טיבעי ומפריע.

לא למדתי צילום מעולם, ואולי אני מפספס איזה עיקרון צילומי שאת לומדת.
אשמח אם תשתפי אותי בידע שלך, ותסבירי לי, מה בדיוק כל כך אהבת בתמונה, ובעריכה, כי כפי שפירטתי, זה נראה לי יותר כמו "צילום מהמותן" מאשר צילום אמנותי.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 20-04-2005, 19:57
צלמית המשתמש של ירדן מהצפון
  ירדן מהצפון ירדן מהצפון אינו מחובר  

חבר מתאריך: 10.04.05
אתה צודק
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי Narxx שמתחילה ב "תגובה רצינית"

לגבי הטעם והריח זה נכון כל אחד והטעם שלו,
אני אהבתי את התמונה, אולי כי אני בטוחה במה שרציתי לעשות אני בטוחה בבכך שהפוקוס על הענפים הוא מכוון, יותר מכך אתה לא חושב שצריך להיות מטומטם מדי כדי לא לשים לב לכך שנתקעים לי בתמונה ענפים???????????
הציפורים הם אכן עיקר הדברים בתמונה אך לפעמים הצילום מיוחד יותר אם הפוקוס לא על מה שעיקר (כלומר זה פשוט צילום לא שיגרתי ואיך כל רע בכך).
יכול להיות שצדקת לגבי הצבעים או אולי פשוט שעות הדמדומים נראים בטבריה אחרת מאשר במקום מגורך (חחחחח לא נראה לי שיהיה הבדל גדול אם ישנו בכלל, בכל אופן זה לא שני קצוות הגלובוס), יש מצב שאם הייתי מוסיפה טיפה צבעים חמים ומעדינה את הכחול התמונה הייתה יוצאת יותר טבעית...
מה דעתך על זה ?

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

ישן 21-04-2005, 09:07
צלמית המשתמש של ירדן מהצפון
  ירדן מהצפון ירדן מהצפון אינו מחובר  

חבר מתאריך: 10.04.05
חחחחח ריבים? חס ושלום!
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי ArnonG שמתחילה ב "ילדים - לא לריב. על טעם וריח..."

ממש מצחיק המצב שנוצר פה כי אני ממש לא מתווכחת עם אף אחד ואני בטוחה שגם Narxx לא התכוון להתווכח אלא להגיד את דעתו "המרובעת"( חחחחחחח אתה אמרת לא אני!!! וכל זה בצחוק כן?!) וכך גם אני רציתי להביע את דעתי ש התמונה היא "יצירת אומנות מופשטת" (ככה קראת לזה?????? אגב זה ממש לא מה שאני חושבת על התמונה אלא אני חושבת שגם השונה הוא יפה), אני לא יודעת איזה חוקים אתה יודע לגבי צילום, אבל אני יודעת איזה חוקים אני יודעת בצילום ואימצתי לי חוק אחד מאוד חשוב בכל העסק הזה והחיים בכללי, שכדי לשבור את הכללים והחוקים צריך לדעת אותם, ולידיתך וידיעת כל מי שקרא את השרשור הזה אני יודעת שהנושא אמור להיות הדבר הכי ברור בתמונה והכי חד בתמונה והכי צבעוני בתמונה והכי הכי הכי ... וכן אני מרשה לעצמי לשבור את החוקים הנ"ל מדי פעם.

דבר נוסף- אני באמת מודה לך וכל מי שהגיב על הביקורת בין אם היא מוצאת חן בעיני או לא ובין אם אני מסכימה איתה או לא , זאת ביקורת בונה ואני מנסה ללמוד מכל מה שנאמר פה (עובדה שיניתי את הצבעים של התמונה )

אני מקווה שהגענו לאיזשהי הסכמה הדדית,

בכל אופן רק שתדע גם אתה וגם אמנון שממש לא ניסיתי לריב, יותר מזה אני מאוד מכבדת את דעתך ומעריכה אותה.

בכבוד רב (ומקווה שניפול על עוד הרבה "ויכוחים" כאלה רק לומדים מזה), ירדן.

נ.ב ועוד דבר אחרון, התמונה עיצבנה אותך??? יש!!!!! זו גם דרך מסויימת למשוך לבן אדם את תשומת הלב שלו לתמונה.(עוד פעם הכל בגדר צחוק והומור).

ישן 21-04-2005, 17:33
צלמית המשתמש של ArnonG
  ArnonG ArnonG אינו מחובר  

חבר מתאריך: 17.01.05
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי ירדן מהצפון שמתחילה ב "חחחחחחחחחחחח אני מאוד שמחה שהצלחתי להצחיק אותך!!!"

לפני הכל - ארנון. מי זה אמנון ??
ואני שמח שטעיתי. לפעמים הדיונים כאן מדרדרים לרמות אישיות ואני שמח לשמוע שאת פתוחה לביקורות. תמיד קורה לי שאני מראה למישהו תמונה שאני מאד אוהב ומאד מתחבר אליה והוא מעקם פנים ואומר שאני משוגע... וזה לא תמיד קל להשאר עם ראש פתוח ולשאול "למה ?".

ובקשר ללעורר כעס / לעצבן - אני מסכים איתך במאה אחוז שתמונה אמורה לעורר רגשות כלשהן. אבל יש רגשות שקל לעורר (תמונה של גור תמיד תגרור "או.... איזה חמווווווד ...") ויש רגשות שיותר קשה להגיע אליהם. אני באופן אישי אוהב אתגרים.

אבל כל עוד מתעצבנים על התמונה ולא על הצלם - אנחנו בסדר.
בקיצור - קפצתי מהר מידי. התמונה שלך עוררה אצלי רגש אהבי לפורום ...

תמשיכי לצלם. כל מי שלא מצלם פרחים כל היום אלא מחפש את התמונה ה"שונה" יש לו עתיד...

ישן 21-04-2005, 15:50
צלמית המשתמש של Narxx

אוהו... נגעת בנקודה רגישה!!
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי ירדן מהצפון שמתחילה ב "חחחחח ריבים? חס ושלום!"

ירדנוש, הדיון מתחיל למצות את עצמו.
בקצרה אגיב לך כי הקדשת את הזמן לקרוא את ההודעה שלי ולהגיב לה.

זה נכון שלפעמים שבירת כללים מסויימים מעניינים מאוד את העין.
מה שמצחיק הוא, שהכללים הכתובים, הם למעשה "שוברי השיגרה" בין צילומים מלומדים, לבין צילומים של "סתם אנשים שלא יודעים לצלם" (ואני אפרט בהמשך). מכאן, שע"י שבירת הכללים הנ"ל, את בעצת מצלמת 'הפוך על הפוך', והתוצאה זהה למעשה לצילום של אדם שאינו בקי בחוקי הצילום, ואז התמונה לא מושכת ולא מעניינת.

למה אני מתכוון "אנשים שלא יודעים לצלם"?
למשל - כלל השלישים. קחי את התמונות הכי בנאליות שהחברה שלך מצלמת אותך על החוף בזמן השקיעה. איפה ממוקם האופק, באיזו זוית הוא ביחס לפריים, איפה את ממוקמת, ומה היא טכניקת הצילום?
מבטיח לך שהאופק יהיה עקום, לערך בגובה חצי הפריים, כאשר את ממש במרכז, והשמש ברוב המקרים תשחיר את הפנים שלך, שאגב, יהיו חתוכים בצורה כזאת שאולי הסנטר שלך יהיה בגבול התחתון של הפריים ויהיו הרבה שמיים. טכניקת הצילום כמובן תהיה ללא פלאש (הרי, מי מצלם עם פלאש שיש שמש בחוץ?) כשמדידת האור (האוטומטית אם מותר לציין) תהיה על השמש או הרקע, מה שלא יתקן את הסטייה, ואכן הדמות שלך תצא שחורה.

יש כללים לצילום כזה. כמו מדידת אור כמו שצריך, שימוש בצמצם שונה מהאוטומט לפיצוי חשיפה (אני עובד ידנית, אפשר גם לקבוע פיצוי מראש), פלאש כשמצלמים מול שמש, אופק ישר, מיקום הנושא בשליש צידי של התמונה בקימפוז הגיוני (בין אם פורטרט או צילום גוף) כלומר, לא לחתוך את הגוף איפה שלא כדאי, מיקום האופק בצורה הגיונית בפריים (רצוי לפי כלל השלישים - שוב) ועוד ועוד.......

הכללים הללו באים בדיוק בשביל לעשות "שבירת כללים" לצילום הפשוט, ע"מ ליצור תמונה מעניינת, בנויה היטב, שתהיה יפה טכנית.
מה שאת עשית, זה פשוט לצלם "שונה מהכללים" ולכן צילמת תמונה, שלי אישית, הזכירה צילום חובבני, לא מחושב, לא מדוייק ולא מעניין, שמזכיר לי צילום של "אנשים שלא יודעים לצלם".
ואת באה אלי, כולך תמהה, מדופלמת, לומדת צילום, ומניפה בדגל של "היי! אני מקורית! אני יצאתי מהכללים, ולכן התמונה שלי מיוחדת!".
אז התמונה שלך לא מיוחדת, היא פשוט לא מבוצעת טוב.
לכי ל"במה חדשה" ותראי כמה צילומי "אמנות מיוחדים" מעלים לשם אנשים.
נסי לעבוד לפי הכללים, ולהוציא תמונות מקומפזות היטב, בצבעים טובים, ובחדות מקסימלית. יותר קל להעריך תמונות כאלה.

נ.ב - בנוגע ל"מופשט", ברור לי שהתמונה שלך לא מופשטת... אבל בדיוק בגלל שאני לא מבין מה הנושא בצילום - האם העופות ברקע או הענפים שבפוקוס, אני מתייחס אליה כאל משהו "לא ברור" (או "מופשט"). ומכיוון שזה לא צילום אבסטרקט כלל - זה נופל (אצלי) לקטגוריית התמונות הלא מוצלחות..

סליחה על האורך.
הגבת לי, והרגשתי מחוייב להגיב גם לך.
בהצלחה בהמשך מותק!
נ.ב2 - סליחה על הטעות בהקלדת השם "ארנון" כמו שצריך.
במקלדת שלי ה"ר" ליד מ"מ" (תיסמונת הרקדן שמאשים את הרצפה שהיא עקומה).

ישן 20-04-2005, 20:35
צלמית המשתמש של Narxx

תגובה רצינית
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי ירדן מהצפון שמתחילה ב "אתה צודק"

אז ככה,

1. בנוגע לפוקוס והנושא.
קראי לי צלם האסכולה הישנה, קראי לי מקובע מחשבתית, קראי לי חסר חוש אמנות כלשהו... אבל אני יודע שאם יש נושא בתמונה, הוא צריך להיות חד, ברור, בפוקוס מושלם, ורצוי שעומק השדה בצילום יחמיא לו, לא פחות מהצבעים.
ואז באת, ירדנוש מהצפון, ופשוט הפכת את כל מה שאני מאמין בו. צילמת את הנושא שלך ללא פוקוס, בצבעים לא מחמיאים, ועוד הנושא לא ברור כי יש מלא דברים בין העדשה לנושא שמסתירים אותו ומעצבנים את העין (ביטוי, אני לא באמת מעוצבן). כפי שהערתי בעבר לאסתר (שהגיבה פה למטה), ישנם מקרים בהם יופי התמונה הוא בנושא לא מפוקס, אך הם נדירים, ואני לא יכול לספור על כף יד אחת את כל המקרים שראיתי, שבהם הנושא לא היה חד וברור, ובכל זאת התמונה היתה מעולה.
2. אני לא חושב שאת מטומטמת (אפילו שרמזת שאולי חשבתי כך). אבל מה שאני חושב זה שיצאה לך תמונה מעט שונה (מוזרה, אם אפשר) וחשבת שבגלל שהיא כל כך שוברת מסגרות - היא תתפס כיצירת אמנות מופשטת (אם כי רחוקה מלהיות מופשטת). שוב, אני מנתח אותך מבלי לדעת מי את באמת, ויש סיכוי שאני טועה - אבל ככה את מצטיירת לי. לטוב ולרע. בכל אופן, אני ניסיתי לחשוב על מה שאמרת, ולא מצאתי שום עניין בצילום של אותם שחפים (תודה אמנון) מבעד לענפים.
3. הצבעים בעריכה השלישית הרבה יותר מחמיאים לתמונה. לשמיים יש גוון חלק של סטודיו, והכל משתלב יפה עם העלים החומים וצבע החלודה ברקע.
עדיין לא אוהב את הצילום - אבל אין ספק כי שינוי הגוונים בלבד, מספיק לפעמים בשביל לשדרג המון.

בשביל הרקע - אני אוהב צילומי אבסטרקט.

אמנון - ממש לא לעניין מה שאמרת.
הכל פה בדרכי נעם, ורמיזות ל"מריבות" ווירטואליות זה בדיוק מה שמתחיל דברים כאלה.
מקווה שרמיזות כאלה לא יחזרו בפורום.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 06:15

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר