לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 31-10-2010, 20:42
צלמית המשתמש של MS_Rogue
  משתמש זכר MS_Rogue MS_Rogue אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.03.10
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי FRESHMAKER שמתחילה ב "חשש בישראל: טורקיה תיזום ניתוק יחסים"

אני מוכרח ציין שארדואן יעשה לנו טובה אם הוא באמת יעשה צעד כזה קיצוני....

אני חושש שבנושא טורקיה היינו רכים מדי כבר שנתיים והגיע הזמן לשים לכ סוף.

מדינת ישראל מביישת את עצמה זה עשורים בכך שאיננה נוקטת עמדה בנושא השואה הארמנית. עד להקצנה המופרכת של ארדואן שנעשה בולטת במיוחד אחרי עופרת יצוקה, היה ניתן עוד לומר שמדובר בריאלפוליטיק. יחסי המסחר והקשרים עם טורקיה היו נפגעים קשות אם היינו זורקים לטורקים את האמת בפנים....

אבל היחסים נפגעו גם כך, למרות כל מאמצי הגישוש וענפי הזית שהוצעו לארדואנו שלנו....

עתה, ראוי יהיה אם ישראל סופסוף תעשה את המעשה הראוי, המוסרי, הצודק ותפסיק לתמוך, אפילו פאסיבית, בהכחשת השואה הארמנית.

אנחנו צריכים להתבייש על כל יום שבו ישראל איננה מגנה בחריפות את רצה העם שביצעו הטורקים ואיננה דורשת שכפי שגרמניה הודתה בטעויותיה והיא משלמת פיצויים עד היום, גם טורקיה תעשה אותו הדבר.

אין מדינה בת תרבות, אוהבת חופש המעלה על נס את קדושת חיי האדם שאמורה לסתום את פיה על השואה ארמנית, קל וחומר ישראל....

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 31-10-2010, 20:45
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

חבר מתאריך: 28.10.01
השואה הארמנית לא הייתה. צריך להיזהר כשמשתמשים בביטוי הזה. היה טבח המוני בהם....
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי MS_Rogue שמתחילה ב "אני מוכרח ציין שארדואן יעשה..."

שבשום פנים ואופן לא ראוי שיקבל את מילת התואר "שואה" (חוץ
ממה שקרה לטוטסי ב1994, אין אירוע שיכול לקבל את השם שואה,
מלבד השואה שלנו).

ב1915 מרדו הארמנים, בהנחה שהרוסים יפםרצו בחזית הקווקז
ויסייעו להם להשתלט על מזרח אנטוליה. זה לא קרה. הצבא הרוסי
היה מחורבן מהצפוי - והצבא העת'מאני (כמו בכל החזיתות) הפתיע
מאוד ביכולתו לבלום את הרוסים. הדבר הותיר את הארמנים
חשופים לגמרי לנקמה נוראה וברברית של העת'מאנים, שאסור
לשכוח אותה, וראוי להתייחס אליה - אבל זו לא "שואה ארמנית",
ולו רק בגלל שתי הנקודות שמבדילות שואה מלא-שואה:
1. היא לא הייתה מתוכננת.
2. הארמנים פתחו במעשי איבה נגד העת'מאנים.
ישן 01-11-2010, 00:02
  משתמש זכר פלמינג פלמינג אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.01.09
השם הנכון הוא Armenian Genocide
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי MS_Rogue שמתחילה ב "אני מוכן לקבל את התיקון ל"רצח..."

קבל סימוכין לכך בקישור הבא

כל ניסיון לכרוך את שואת העם היהודי בטבח שבוצע הוא מטבע לשון בלבד ואינו יותר מזה.
גם סטאלין ביצע טיהור בקרב עמו על רקע אידיאולוגי.
לעומת זאת היו ועדיין קיימים טיהורים אתניים, כחלק ממאבק אבל לא כחלק מאיסטרטגיה אידיאולוגית הנתמכת בהשערות פסבדו מדעיות כפי שהגרמנים כפו על מי שהשתתף בפעולות בשואה.

אבל לעצם העניין, להוציא בכל פעם את הדחליל הזה ולאיים בו לא נרוויח מכך נקודות, מה גם שהמערב לא מוכן להביע את תמיכתו ברעיון של הטיהור האתני.

פשוט היה צריך לומר לתורכים באופן בוטה וגלוי שאפשר להסתדר גם בלעדיהם. הבעיה היא לא שלנו, אלא של המערב כולו עם התקצנות המדינה הזאת. האמריקאים יודעים לעשות זאת (ע'ע צ'ילה)
ישן 31-10-2010, 21:10
צלמית המשתמש של linuxsboot
  linuxsboot linuxsboot אינו מחובר  

חבר מתאריך: 15.04.06
בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "תורכיה בודדה אותם מדינית? היא..."

טורקיה לא גרמה לאובמה להפעיל לחץ למנוע חקירה בכל הנוגע, למה שקרה בשנת 1915?
כי ממשל אובמה מגן על טורקיה מפני הקונגרס בכל הכוח, שיש לו עדיין, אך מצד שני הנשיא אובמה נשיא חלש מול הערבים אז הטיעון שלי לא ממש נכון.

אגב אולי תיתן לליברמן נקודות זכות לשם שינוי? כאשר הוא יכול כמו באו"ם או במקרה של השגריר הוא שר חוץ כמו חברי מפלגתו ואם זכור לי נכון דני אילון השפיל את הטורקים, אך נתניהו ופרס תיקנו את זה והפכו את להשפלה של ישראל, ככה שליברמן ודני אילון כן עשו את העבודה שלהם.
אם אתה רוצה לבוא בתלונות, לך לנתניהו ופרס בנושא, כי בינתיים ליברמן הוא הבעיה של גברת פינוקיו לחזור למשרד החוץ עם חבריה בקדימה וליצור משולש (נתניהו, ציפי וברק), שימכור את ישראל עם הסכם מסוכן לביטחון ישראל.
will you marry me nesli barda? Operating system: Linux The day Microsoft & apple makes a product that does not suck will be the day they start making vacuum cleaners. say no to Apple&Facebook&MS&Samsung IL&Nokia&Hot&Yes,but say yes to Google

ישן 31-10-2010, 22:52
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

חבר מתאריך: 28.10.01
אובמה יכול ללחוץ על קונגרס עם רוב דמוקרטי - ולהסביר שזה פוגע לו במדיניות החוץ...
בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי linuxsboot שמתחילה ב "טורקיה לא גרמה לאובמה להפעיל..."

של הדיאלוג עם האסלאם. זה לא מתחבר לארמניה וליחסיה עם
תורכיה. הדרך לארמניה קשורה יותר במוסקווה מאשר בוושינגטון,
אם כבר מחפשים את הנתיב לירוואן...

ההשפלה של דני איילון את התורכים הייתה פארסה מיותרת
שבסוף הובילה לעוד בזיון ישראלי והתנצלות נוספת.
דווקא נגד נאומו של ליברמן באו"ם אין לי מה לומר, ומבחינתי
שינאם שם כך כל שנה.

אין לי משהו נגד ליברמן כשר חוץ באופן עקרוני - יש לי הרבה נגד
המרחק האינסופי בין הרטוריקה שלו לבין מעשיו, ויש לי ה-מ-ו-ן
נגד קשריו עם מרטין שלאף.

אין לי מושג מהי מהות קשריו עם שלאף, מעבר לעובדה
שהוא-עצמו לא מתכחש לה - ועבורי זה מספיק. שלאף הוא
מהגרועים שבשלומיסטי-הביזנס. איש שידו בכל יוזמת-ביזנס עם
הפלסטינים.
אין לסמוך על אדם כזה, ולראייה שאר חבריו בארץ: שרון
ורמון...

הלקח הכי חשוב לימין מהגירוש צריך להיות ל-א לתמוך בחשודים בשחיתות, כי אותם הכי קל להניע שמאלה. אני מאמין שעוד נגלה שגם ליברמן "יראה את האור" אם יוגש נגדו כתב אישום...
ישן 31-10-2010, 23:34
צלמית המשתמש של linuxsboot
  linuxsboot linuxsboot אינו מחובר  

חבר מתאריך: 15.04.06
בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי FRESHMAKER שמתחילה ב "פורסם אתמול כבר שהיועץ המשפטי..."

וכבר פורסם שיגישו נגדו כתב אישום לפני כמה חודשיים ואחרי יום שלם שהתקשורת חגגה על העניין לא עשו כלום נגד ליברמן ועשו את זה לפני הבחירות, ככה שיש תבנית כאן בלי לעשות כלום.
מזה אפשר להבין שיש נגדו רדיפה פוליטית בגלל הדעות שלו או חומר שהמשטרה ממשיכה לחקור וחקירה שלוקחת משהו כמו עשרה שנים פלוס מינוס מראה יותר על רדיפה פוליטית מאשר תיק משפטי ברור הלא ככה?

כנגד ראה את אולמרט, כיצד שיחררו הצהרות על מה הוא מואשם וכן הגישו נגדו כתבי אישום באופן מסודר וברור והוא נחקר על עוד פרשה כיום.
will you marry me nesli barda? Operating system: Linux The day Microsoft & apple makes a product that does not suck will be the day they start making vacuum cleaners. say no to Apple&Facebook&MS&Samsung IL&Nokia&Hot&Yes,but say yes to Google

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 23:08

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר