לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 05-11-2010, 09:26
  משתמש זכר פלמינג פלמינג אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.01.09
לי אין ספק שמדובר בעתונאי "חרוץ" שהחליט להכנס לעובי הקורה
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי .ישראלה היפהפיה שמתחילה ב "למרבה הצער תיקים בענין אלימות אינם מעידים על השוטר מאומה"

כל אחד מאתנו מופיע בצורה כזאת או אחרת בגוגל בענייני ערכאות ולאו דווקא פליליות, גם אם הגשת בעבר תלונה על שכן שהכלב שלו מחרבן על מפתן ביתך, תופיע בגוגל.
לגבי שוטרים - כל חיפוש קטן בגוגל יעלה לך שמו של כל שוטר שהיה מעורב באירוע פלילי.
לדעתי, שוטר צריך להיות מגובה במאת האחוזים בעבודתו כמו כל אדם שעוסק בפעילות ביטחונית אחרת, אלא אם יוכח ההפך שפעל שלא מתוך שיקול דעת וצורך.
אם התרחיש הוא נכון, אזי מדובר דווקא בשוטר שפועל מתוך שיקול דעת ומוכן לסכן את עצמו, אני לא מכיר הרבה כאלה שמוכנים לאמץ סצנה של ברוס ויליס ולקפוץ על מכסה של מנוע בעוד הנהג דוהר.
אני רק רוצה לדמיין איך בדיוק עושים זאת, מחזיקים את המגב ביד אחד ובשנייה שולפים נשק?
נמתין בסבלנות לבמאי הזריז שיהפוך את זה לסרט.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 05-11-2010, 08:57
  שרקן שרקן אינו מחובר  

חבר מתאריך: 08.06.02
מעצר שוטר שטעה בשיקול דעת - מהלך עלוב ופחדני
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי פלמינג שמתחילה ב "השוטר שירה והרג חשוד בעתלית דרס בעבר צעיר והפך אותו לנכה"

כשאדם רגיל נעצר על ידי המשטרה והיא ממליצה להגיש נגדו כתב אישום, עובר החומר לגוף אחר - הפרקליטות, לצורך בדיקה ורק הם מקבלים החלטה אם להגיש כתב אישום או להחזיר את התיק להשלמת חקירה. במקריחם רבים הם אפילו מחליטים לוותר על הגשת כתב אישום.

כששוטר נעצר לחקירה, הגוף החוקר הוא גם הגוף המחליט - הפרקליטות.

כלומר הפרקליטות לוקחת על עצמה את שני הכובעים מבלי שעוד גוף אובייקטיבי - יבדוק את המהלכים.

המשמעות של שיטה זו היא פגיעה בזכויות השוטר בגלל עודף המוטיבציה של החוקרים שאין עליהם כל פיקוח.

בנוסף, אף אחד בפרקליטות ובבתי המשפט, לא באמת לוקח בחשבון את תנאי העבודה הבלתי אפשריים של השוטר ואת "מקדם ההסתבכות" הגבוה שנגזר מסוג העבודה שלו.

השוטר עובד בתנאים קשים מאד, בזירות שאף פעם לא דומות אחת לשניה, תחת לחץ סביבתי בלתי נסבל (בני משפחה של נחקרים, שכנים, סקרנים - שלכולם יש מה להעיר) והוא נדרש לקבל החלטות נכונות בסיטואציות משתנות שלא את כולן הוא יכול לקלוט - תוך שניות.

הפרקליטות (באמצעות מח"ש שהיא חלק ממנה) מתעלמת לחלוטין מהתנאים היחודיים שבהם השוטר נדרש לקבל את ההחלטה שבגינה הוא נחקר.

הם לא לוקחים בחשבון את הנסיבות הסביבתיות והאישיות (לחץ, פחד מוות, הצפת אדרנלין, חוסר יכולת לראות את כלל הזירה, מזג אוויר או תנאי תאורה קשים) שבהם היה השוטר כשקיבל את ההחלטה שייתכן והייתה שגויה.

הם גם מתעלמים מהעובדה שההכשרה של שוטר ישראלי והכלים בהם הוא מצוייד - מקשים עוד יותר על תפקודו (אין לו נשק "אל הרג" יעיל כנגד אדם ברכב סגור למשל - שגז פלפל לא יכול הגיע אליו ומטווח אקדח, עובר שהוטר "פעם ב" וגם אז, בתנאי מעבדה סטריליים ולא בתנאים המדמים שטח בנוי).

כשבנאי טועה, הרצפה או הקירות עקומים.
כשעיתונאי טועה, הכתבה יוצאת רע
כשחקלאי טועה - הפירות נרקבים
כשסופר טועה - ספריו לא נקראים
וכשרופא או שוטר טועה - מתים אנשים.
אין מה לעשות. בתחומי עיסוק מסויימים יש טעויות שבגינן מתים אנשים.

האם יש לפצות את המשפחות? בהחלט!
האם צריך להסיק מסקנות ולנסות לתקן את הגורמים לטעות? בהחלט!

אבל לאסור ל 3 שנים שוטר שברגע של הצפת אדרנלין הפעיל שיקול דעת שגוי והרג פורץ?

זו שערוריה שבגינה בהכרח ייהרגו אזרחים על ידי עבריינים, בגלל ששוטרים יהססו לשלוף נשק - גם כשצריך!

חבל שלא מכניסים אחת לשנה את אנשי הפרקליטות לסימולטור שמדמה אירוע פלילי אלים ומבקשים מהם לקבל החלטות ב"זמן אמת".
אין לי ספק שזה היה משפיע על החלטותיהם בעתיד.
ישן 05-11-2010, 20:18
צלמית המשתמש של Leopad
  Leopad Leopad אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.08.06
שאלת השאלות
בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי שרקן שמתחילה ב "מעצר שוטר שטעה בשיקול דעת - מהלך עלוב ופחדני"

האם ההית חוזר למסעדה שהסועדים בה לקו בהרעלת מזון?
האם היית מסכים כי רופא, שגרם למוות ברשלנות/שיקול דעת מוטעה, ימשיך לנתח את מקורביך?
או קבלן בנין שגרם לגג לקרוס עקב רשלנותו/חוסר מקצועיות, ימשיך לבנות לך בתים?
אז מדוע להסכים לכך ששוטר שהתנהלותו ושיקול דעתו מעוררים תהיות, ימשיך כביכול לשמור
על בטחון הציבור, הרי מחר הוא עלול, חלילה, לנגח אותך במכוניתו או לירות בך כי לא עצרת כשהוא
הורה לך לעצור
היה עדיף, עוד לפני הסקת המסקנות והפקת הלקחים, שאנשי המקצוע יהיו מקצועיים ואחראים
ויפסיקו לכסת"ח את הקולגות שלהם, מעשה שיש בו טעם לפגם, חמור, בפני עצמו.
ישן 05-11-2010, 21:13
  שרקן שרקן אינו מחובר  

חבר מתאריך: 08.06.02
שאלה טובה! קח תשובה מהחיים
בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי Leopad שמתחילה ב "שאלת השאלות"

סיפור אמיתי לחלוטין:

לפני מס' שנים עבר חמי ניתוח פתיחת עורק חסום בצוואר בבית חולים תל אביבי.

כשיצא מחדר התאוששות, החל פתאום לפרפר והרופאים החלו בנסיונות לייצב את מצבו.

לאחר דקות ארוכות, הגיעה פתאום אשה לבושה בגדים אזרחיים (בדיעבד - רופאה מרדימה שבדיוק הגיעה לתחילת משמרתה). היא זרקה ממנו את כולם, ביצעה מה שביצעה ותוך דקות הוא התאושש וחייו ניצלו.

התברר כי הרופאים האחרים ניסו לבצע פעולה שגויה שכמעט הרגה אותו.

הרופאה הזו, המלאך שלנו (ושל הרבה משפחות חולים אחרות), יושבת ברגעים אלו בכלא.

לפני כשנה הורשעה בכך שהתרשלה בתפקידה כרופאה מרדימה וגרמה למות חולה.

האם הייתי מוכן שהרשלנית הזו (שכאמור הורשעה ברשלנות על ידי בית המשפט ויושבת בכלא) תטפל ביקיריי כשתצא לחופשי? כן. בהחלט!!!

נערך לאחרונה ע"י שרקן בתאריך 05-11-2010 בשעה 21:15.
ישן 05-11-2010, 23:29
צלמית המשתמש של MS_Rogue
  משתמש זכר MS_Rogue MS_Rogue אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.03.10
בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי Leopad שמתחילה ב "שאלת השאלות"

לפני שאשמתו של השוטר הוכחה, אל תשפוט אותו. זה דבר ראשון.

דבר שני: אם כל מי שאי פעם טעה בשיקול הדעת המקצועי שלו ייאסר עליו לעבוד במקצוע שלו, הרי שכולם, בלי יוצא מן הכלל, לא יוכלו לעבוד במקצועות שלהם.

מדוע? כי אין אדם שאיננו טועה.

רופא שיטען שמעולם לא טעה בטיפול שבחר בו - שקרן

שיקול דעת רפואי מצריך לעיתים החלטות בזק ולא תמיד יש בידי הרופאים את כל הנתונים. זכור לי מקרה ששמעתי עליו שאדם לא טרח ליידע את הרופא המרדים שזה שבועיים הוא סובל משיעול וליחה בריאותיו נפטר על שולחן הניתוחים כתוצאה מכשל נשימתי. האם גם זו "גרימת מוות ברשלנות"? או אפילו "טעות בשיקול הדעת"?

מכונית היא כלי בעל פוטנציאל קטלני גבוה. שימוש באלימות באמצעות מכונית הוא מקביל בחומרתו ובדרגת הסיכון שבו לשימוש אלים באקדח. אם אכן התמונה המצטיירת היא מדוייקת - נהג המונית נהג בפראות בנסיון לברוח או לפגוע בשוטרים - הרי שבמצב כזה, כאשר חשוד מסכן את חיי השוטרים ו\או עוברי אורח, אין שום "טעות בשיקול הדעת" בהפעלת כל הכוח הנדרש על מנת למנוע פגיעה כזו בחפים מפשע.

ישן 06-11-2010, 00:58
צלמית המשתמש של Leopad
  Leopad Leopad אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.08.06
לפני הכל
בתגובה להודעה מספר 20 שנכתבה על ידי MS_Rogue שמתחילה ב "לפני שאשמתו של השוטר הוכחה,..."

דבר ראשון:
>>לפני שאשמתו של השוטר הוכחה, אל תשפוט אותו. זה דבר ראשון.<<
אני אדם חופשי ואשפוט או לא אשפוט את מי שחפצה נפשי, אז אני מבקש שלא תתנשא עלי.

לפחות לפי העדויות שפורסמו בתקשורת, הסותרות במהותם את טענת המשטרה ובהתחשב במקרה
נוסף מעברו של אותו שוטר, יש בהחלט מקום לתהות על תפקודו ושיקול דעתו.
יש לי מושג או שניים על ההנחיות, ההוראות, והחוקים הנוגעים לתפקודם של הממונים על אכיפת החוק
והסדר בכלל והמשטרה בפרט.
לא שפטתי, לא הרשעתי ולא גזרתי את דינו של איש.

דבר שני:
>> אם כל מי שאי פעם טעה בשיקול הדעת המקצועי שלו ייאסר עליו לעבוד במקצוע שלו, הרי שכולם, בלי
יוצא מן הכלל, לא יוכלו לעבוד במקצועות שלהם. מדוע? כי אין אדם שאיננו טועה.<<
נכון לחלוטין, אך עובדתית, לא פעם רשלנים ו"טועים" במגוון רחב של עיסוקים, משלמים, בכיסם או באובדן
רשיונות העיסוק שלהם או בחרותם, על "טעויותיהם".
גם כאשר מוסכם ומקובל שאין אדם שאינו טועה, על טעות ובודאי על רשלנות יש תג מחיר (כל מקרה לגופו), אין
פטור גורף מאחריות.

נערך לאחרונה ע"י Leopad בתאריך 06-11-2010 בשעה 01:00.
ישן 06-11-2010, 02:12
  495 495 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 08.05.10
בתגובה להודעה מספר 21 שנכתבה על ידי Leopad שמתחילה ב "לפני הכל"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Leopad
דבר ראשון:
>>לפני שאשמתו של השוטר הוכחה, אל תשפוט אותו. זה דבר ראשון.<<
אני אדם חופשי ואשפוט או לא אשפוט את מי שחפצה נפשי, אז אני מבקש שלא תתנשא עלי.

לפחות לפי העדויות שפורסמו בתקשורת, הסותרות במהותם את טענת המשטרה ובהתחשב במקרה
נוסף מעברו של אותו שוטר, יש בהחלט מקום לתהות על תפקודו ושיקול דעתו.
יש לי מושג או שניים על ההנחיות, ההוראות, והחוקים הנוגעים לתפקודם של הממונים על אכיפת החוק
והסדר בכלל והמשטרה בפרט.
לא שפטתי, לא הרשעתי ולא גזרתי את דינו של איש.

דבר שני:
>> אם כל מי שאי פעם טעה בשיקול הדעת המקצועי שלו ייאסר עליו לעבוד במקצוע שלו, הרי שכולם, בלי
יוצא מן הכלל, לא יוכלו לעבוד במקצועות שלהם. מדוע? כי אין אדם שאיננו טועה.<<
נכון לחלוטין, אך עובדתית, לא פעם רשלנים ו"טועים" במגוון רחב של עיסוקים, משלמים, בכיסם או באובדן
רשיונות העיסוק שלהם או בחרותם, על "טעויותיהם".
גם כאשר מוסכם ומקובל שאין אדם שאינו טועה, על טעות ובודאי על רשלנות יש תג מחיר (כל מקרה לגופו), אין
פטור גורף מאחריות.

העדויות?
לפחות מספר אחד ברדיו אמר שהוא לא ראה את הארוע אחרי שסיום "להעיד"
איני יודע מה היה
וכדאי להמתין לסיום החקירה

וסתם כך
השוטר כבר נחקר בעבר
גם לבעל הוצא צו הרחקה בגלל אלימות

אינ מאמין לתקשורת שתפסה צד יוצר ריטינג
ושמה עצמה לחוקרת

מענין מה היה קורה בארצות הברית במקרה זהה
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 16:41

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר