15-11-2010, 21:03
|
|
מנהל
|
|
חבר מתאריך: 31.07.06
|
|
|
נו, לפחות הם מטומטמים באופן שוויוני כלפי כולם....
וברצינות, ככל שאני מבין, בידוד לכשעצמו איננו מרכיב ענישה בבתי הכלא בישראל (למעט שהייה מוגבלת בצינוק). הייתי דווקא בהחלט רוצה לראות בישראל כליאה של חלאות כבדות במיוחד בתנאי אלקטרז (בידוד בחדר קטן שבו יש מינימום שבמינימום תנאים) אבל כל עוד החוק (או התקנות) קובע שהכליאה היא בתנאים מסויימים, תנאים אלו צריכים לחול על כולם. אני לא קונה את זה שיגאל עמיר צריך להיות בבידוד בגלל סיכון לחייו. בינינו, כמה מהכלואים בישראל הם שמאלנים קיצונים שיהיו מוכנים לרצוח אותו?, ואי אפשר למצוא אסירים אחרים ימנים קיצונים שיחלקו איתו תא? גם לא רואה איזה סיכון הוא עצמו יהווה לפעילות חבלנית. האיש איננו איזה חניבעל לקטר או גנראל שיש לו אוגדות שמחכות למוצא פיו.
אני מקווה שמאסר העולם שלו יהיה מאסר עולם אמיתי, אבל זה כמעט לא קורה בישראל. על רצח המקסימום שמישהו ישב בכלא, למיטב ידיעתי, היה 30 שנה-משך הזמן שצבי גור ישב עד היום בכלא, והשיחרור שלו לא ממש נראה באופק. גם סמיר קונטאר ישב כמעט 30 שנה. כל האחרים שוחררו תוך 20-25 שנה או פחות מכך בעקבות קיצוב ענישה והורדת שליש או בעקבות עיסקת חילופי שיחרור שבויים/חטופים. היו כמובן כאלו שמתו/נרצחו בכלא. למיטב ידיעתי, אותם אסירים ישבו בכלא פחות מעשרים וחמש שנה בטרם עברו מהעולם.
האם יגאל עמיר יהיה הראשון לשבת בכלא עד שיבה ומוות? האם ישב יותר מצבי גור? לא נראה לי. לא יעבור זמן רב מדי והוא יביע חרטה, יגיש בג"צים על כך שהוא מופלה לרעה בקיצוב עונשו לעומת האחרים וכו'. אני מהמר שאלא אם כן ימות קודם לכן (לא סביר), הוא ייצא מהכלא עד 2025.
|