לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 26-11-2010, 13:24
  משתמש זכר אחמד48 אחמד48 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 20.11.10
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי FRESHMAKER שמתחילה ב "סוריה: סגירת האופקים לשלום עוד תביא מלחמה"

כבר התחייבתם דה-פאקטו לררדת מרמת הגולן. כל מנהיג שלכם אומר שזה המחיר של שלום. אז אם אי-פעם יהיה משא-ומתן הוא יתחיל מזה.
חוק משאל העם רק יעזור לממשלה לקדם את הנסיגה. בגלל שהוא יוצג כשסתום -
"הרי ההחלטה היא בידי העם" - יאמרו מנהיגים -"לא צריל לדאג, אפשר לדבר על כל דבר, העם יחליט".
אבל העם לא יחליט. כתמיד אפשר לטעון שיש לחץ הזמן וחייבים לאשר מהר. אז החוק יבוטל ברוב לא מיוחס בכנסת. זה לא חוק יסוד. יהיה לממשלה שקת תעשיתי בזמן השיחות. והעם יואכל אותה בגדול.

www.arabi48.wordpress.com

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 26-11-2010, 14:16
צלמית המשתמש של efekt
  efekt efekt אינו מחובר  

חבר מתאריך: 31.12.08
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי אחמד48 שמתחילה ב "כן. יש סכוי גדול למלחמה עם..."

דבר שלדעתי הוא "כלל ברזל" - גם אם ישנן הצהרות לוחמניות מצד מדינות שכנות (וגם מצידנו), ההסטוריה מלמדת שרוב המנהיגים הם דווקא דיי פרגמטיים ולא יפתחו במלחמה בכזו קלות, ולכן אני נוטה שלא להאמין לנבואות כגון "בעוד X זמן תהיה מלחמה".
אם תהיה מלחמה, לדעתי היא תתחיל מאירוע קשה מאוד שיתגלגל עד לכדי מלחמה אמיתית (וגם אז יעשו מאמצים כבירים משני הצדדים למנוע זאת), דבר שבד"כ לוקח זמן של לפחות כמה ימים וכמעט אף פעם לא מתחיל בהצהרה של "מחר אנחנו פותחים במלחמה"...

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Carl Sagan
"If you wish to make an apple pie from scratch, you must first invent the universe"

ישן 26-11-2010, 17:23
  קגנס מנהל קגנס אינו מחובר  
מנהל

חבר מתאריך: 31.07.06
לסוריה אין כרגע אופציה צבאית רצינית לכיבוש רמת הגולן
בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי MS_Rogue שמתחילה ב "וסגרה לסורים את השיבר, גורמת..."

ירדן ומצרים אולי נותנות הצהרות לוחמניות פה ושם, אבל נוח להם מאוד עם הסכמי השלום. זה משאיר את סוריה לבדה, פלוס החיזבאללה והחמאס. לשני האחרונים פוטנציאל הטרדה בלבד. האופציה הצבאית שפתוחה בפני סוריה היא לא כיבוש ממש של הגולן-הצבא שלהם נחות מדי-הפערים גדולים בהרבה מכפי שהיו ב-73 בכל פרמטר איכותי. הם יודעים את זה ודי ויתרו על היכולת ההתקפית הרלבנטית. השריון שלהם מפגר והולך בהשוואה לזה הישראלי וכך גם חיל האוויר. עם חי"ר וקומנדו מגובה בנ"ט רב לא כובשים שטח בהיקף של רמת הגולן או חלקה. מקסימום מחטפים מוגבלים. ההשקעה הסורית בתחום הזה נועדה בעיקר לעקר את היכולת ההתקפית הישראלית במתאר של מלחמת התשה-המתאר הריאלי היחיד מבחינת הסורים. קרי-ירי רקטות וטילים בכמות גדולה ולאורך זמן לעבר מטרות אסטרטגיות בישראל.
אלא שהסורים מודעים לכך שבניגוד למצב בלבנון ובעזה הרי שהם מדינה ריבונית עם הרבה מטרות לגיטמיות ומשטר מיעוט שעלול למצוא עצמו נופל ובגדול בעקבות פגיעה ישראלית נרחבת ביעדים כאלו. והיו דברים מעולם בסכסוך הישראלי-ערבי. נכון שלישראל אין אינטרס בנפילת המשטר הסורי לטובת משטר איסלמיסטי, אבל לאסד יש עוד פחות עניין בכך. ואגב, אני מניח מאותה סיבה שסוריה בסופו של דבר מרסנת ותרסן בהרבה בעתיד את ההעצמות של החיבאללה משום שזו תביא בהכרח להשפעה על תוככי סוריה ולאיום על המשטר. זאת אפילו שהחיזבאללה שיעים והסורים סונים-עצם ההצלחה של האלטרנטיבה האיסלמית מהווה איום על המשטר החילוני. ככה שאסד המילכוד לא קטן.
על כל פנים, אסד יכול להרשות לעצמו לתקוף את ישראל רק דרך הקליינטים שלו בלבנון באסטרטגיה של "לא היה לכם שקט וביטחון כל עוד הרמה בידיכם".
האמת היא שכרגע עדיף לישראל להוסיף להחזיק ברמה ללא הגבלת זמן ולשקול החזרה לסוריה רק תמורת הסכם מתאים שיבטיח שליטה על מקורות המיים ואי-התקפה במובן הגלובלי-כלומר, לא רק פירוז אלא גם מנגנונים יעילים וארוכי טווח להבטחת השקט. מנגנון ראשון במעלה כזה הוא דמוקרטיזציה של סוריה...לא רק שזה לא יקרה בקרוב, אלא גם הסכמה סורית לחוזה בתנאים המינמאלים של ישראל לא תיקרה בקרוב. אין מה לעשות, עבור הסורים לוותר על שטח לטורקים איננו פחיתות כבוד כמו לוותר על שטח ליהודים. וגם אנחנו אשמים בכך אחרי קמפ דיוויד ובייחוד הפיאסקו של החזרת טאבה שמיסדה את העיקרון שלפיו הערבים צריכים לקבל מישראל כל ס"מ שכבשה מהם. עיקרון שהוא ממש לא מעוגן בהיטוריה הבינלאומית.
ישן 26-11-2010, 23:09
צלמית המשתמש של MS_Rogue
  משתמש זכר MS_Rogue MS_Rogue אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.03.10
בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי FRESHMAKER שמתחילה ב "הם יכולים לעשות לא מעט נזק..."

האם גרימת נזק כבד שכזה תגרום לנו לתת להם את הגולן? לא.

מה שסאדאת עשה ב73 היה להבהיר לישראל בצורה מאוד כואבת שהיא איננה בלתי מנוצחת ולהזכיר לה בחדות מה הוא הצד השני של המטבע.. וזה אחרי שב-71 גולדה שלחה אותו לעזאזל כשהוא הציע להתחיל מו"מ עם הסכם שלום. זו הייתה הנקודה שלי. אם הסורים לא יכולים ליצור אפילו מראית עין של מפלה ישראלית (וגם אם הם ישטחו את טבריה ברקטות זה לא יראה כך כיוון שכולנו יודעים איך תיראה דמשק) הרי שעימות צבאי לא יקרב את ישראל לעמדה של התפשרות על הגולן.

קגנס, אני לא אומר שסוריה יכולה לקחת את הגולן בכוח... אני כן אומר שהיא עשויה לשקול את האופציה הזו, ותהיה לא ריאלית ככל שתהיה.... ואני אומר שלחשוב רק מתוך תחושת עליונות צבאית, ותהיה מוצדקת ככל שתהיה, זה הזמנה לצרות.

אני חושב שאפשר לדון עם הסורים על הגולן. לא צריך לתת להם את כולו אבל אפשר לתת להם נתח שאסד יוכל להציג כהישג ולגמור את הסיפור.

ישן 27-11-2010, 06:01
  קגנס מנהל קגנס אינו מחובר  
מנהל

חבר מתאריך: 31.07.06
הסורים לא ישקלו את האופציה הזו במצב הענינים הנתון
בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי MS_Rogue שמתחילה ב "האם גרימת נזק כבד שכזה תגרום..."

אין להם עניין להתאבד וגם אין להם עניין מיוחד בגולן. הם רוצים "כבוד". לחשוב שיסתפקו רק בחלק מהגולן זה לקוות תקוות שווא. לכל היותר יסכימו לקו הגבול הבינלאומי. ברוב טובם.
את עניין מחיר החזקת השטח שלהם בידינו הם מנסים לממש בדרכים עקיפות-דרך לבנון והחיזבאללה, דרך הברית עם אירן וכו'. וזה גם עובד להם יחסית לא רע משום שמבלי להקריב ולו אדם אחד או מתקן אחד (חוץ ממתקן גרעיני מסוים) הם אכן גרמו ללא מעט ישראלים, בכירים וזוטרים, לקרוא לשלום עם סוריה (קרי-החזרת הגולן בתנאים הסוריים) כדרך להתמודד עם החזיתות שציינתי.
כל עוד ישראל שומרת על העדיפות הצבאית והאסטרטגית מול הסורים (והיא גבוהה בהרבה מזו שהייתה ב-73) הסורים לא יזמו מלחמה.
ואגב, בניגוד למקובל לחשוב, סאדאת לא הציע לישראל חוזה שלום מלא תמורת החזרת סיני. הנכונות שלו להסכם שלום נפרד ומלא באה בעקבות התוצאות של מלחמת יום הכיפורים.
ישן 27-11-2010, 00:23
צלמית המשתמש של TIMON the mongoose
  משתמש זכר TIMON the mongoose TIMON the mongoose אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.12.09
צריך להבין אחת ולתמיד
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי FRESHMAKER שמתחילה ב "סוריה: סגירת האופקים לשלום עוד תביא מלחמה"

גבולות סוריה הם לא גבולות שהיו אפילו בערך במשך אלפי שנים, שטח סוריה הוא על פי חלוקת השטח אחרי מלחמת העולם הראשונה, לפני זה לא הייתה ישות סורית אלא כמחוז באמפריה העותמאנית ועוד לפני זה זה לא היה ככה ועוד לפני זה הגולן היה חלק מיהודה ("גמלא לא תיפול בשנית). הגולן הוא לא שטח סורי עתיק יומין בדיוק כמו חבל אכנסטדרון(אני חושב שטעיתי במילה, אני לא בטוח).

מישהו פה באמת מאמין שאם ניתן את הגולן יהייה שקט? השלטון הסורי חי על חינוך שנאה אלינו ומסיט את ההלך הרוח בקרב אזרחיו מלראות מה קורה באמת במשטר ולנסות להפילו, זה כך גם קורה ברוב מדינות ערב, מלהיטים את האזרחים נגד ישראל כדי לא להתעסק בדברים אחרים.

נערך לאחרונה ע"י TIMON the mongoose בתאריך 27-11-2010 בשעה 00:37.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 04:22

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר