לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 06-12-2010, 23:17
צלמית המשתמש של rubber_duck
  rubber_duck מנהל rubber_duck אינו מחובר  
מנהל פורומי מטיילים ותרמילאים, תעופה אזרחית ופורומי הלוחות

חבר מתאריך: 01.05.03
מגעיל תנועת השמאל הלאומי מנצלת את האסון בצפון לגרוף הון פוליטי

השמאל הלאומי: ישי ונתניהו משתינים עלינו

המחאה נגד הממשלה בעקבות השריפה בכרמל יוצאת לדרך. הערב (ב') פרסמה תנועת השמאל הלאומי כרזה הנושאת את תמונתם של ראש הממשלה, בנימין נתניהו ושר הפנים, אלי ישי, כשמתחת להן מתנוססת הסיסמה: "הנהגה של כיבוי שרפות – משתינים עלינו בקשת וקוראים לזה כיבוי צופי". בנוסף מתכננים בתנועה לצאת להפגנת מחאה נגד הממשלה במוצאי שבת הקרובה בתל אביב.

http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/...&loc=2&tmp=6375

__________________________________________________ _________________
דוגרי ההתנהגות הזו מגעילה אותי. בקושי כיבו את השרפה וכבר התנועה הזו מנסה לעשות מהאסון הזה הון פוליטי ובעצם רוקדת על הדם של הניספים ועושה שימוש ציני בסבלם של שאר הנפגעים. חבל שאנשי השמאל הלאומי לא מבינים, או מבינים אבל בוחרים שלא לציין, שהאחריות למצב העגום של מערך הכיבוי בארץ היא גם על מפלגות/ממשלות השמאל לדורותיהן ולא רק על הממשלה הנוכחית.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 07-12-2010, 09:33
צלמית המשתמש של MS_Rogue
  משתמש זכר MS_Rogue MS_Rogue אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.03.10
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי looklook שמתחילה ב "בשם עמדה פוליטית אתה הופך אותו לאחראי.."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי looklook
לכן אתה הופך אותו לאשם עוד לפני שיצא דו"ח המבקר. (או כל חקירה סבירה אחרת , לצורך העניין)

לא. לא בשם עמדה פוליטית. שים לב שאני כבר שלושה ימים מטיל את האחריות על כל ראשי הממשלה, שרי הפנים ושרי האוצר מאז ועדת לפידות. זה כולל את אהוד ברדק ואת אופיר פינס-פז ואת אברהמ'לה פורז לא פחות מאשר את אנשי ש"ס והימין...

אך כגודל הזמן והיכולת לשנות כך גודל האחריות... ביבי היה בתפקידים שאיפשרו לו לשנות את המצב במשך עשר שנים משוקללות... והמצב בין 1995 ל2010 רק הלך והורע...

ועדות חקירה כבר היו (ועדת לפידות לא הייתה הראשונה). ממצאים ברורים מאוד כבר היו על השולחן, מסקנות והמלצות חד משמעיות. אני לא צריך ועדת חקירה כדי לקבוע שמי שהתעלם מהמסקנות וההמלצות האלו אחראי למחדל....

ועדת חקירה תקום. היא תחקור. היא תפרסם את מסקנותיה. מהמסקנות יתעלמו בצורה חסרת בושה בדיוק כמו שהתעלמו ממסקנות ועדת לפידות. ועדת החקירה תהיה הכסות שביבי ישתמש בה כדי לכסת"ח את עצמו...

האם אתה מכחיש עשר שנים שבהן היה בעמדות בעלות השפעה? האם אתה מכחיש שמצב שירותי הכיבוי מאז 1995 רק החמיר?

ישן 07-12-2010, 09:38
צלמית המשתמש של looklook
  משתמש זכר looklook looklook אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.10.01
בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי MS_Rogue שמתחילה ב "[QUOTE=looklook]לכן אתה הופך..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי MS_Rogue
לא. לא בשם עמדה פוליטית. שים לב שאני כבר שלושה ימים מטיל את האחריות על כל ראשי הממשלה, שרי הפנים ושרי האוצר מאז ועדת לפידות. זה כולל את אהוד ברדק ואת אופיר פינס-פז ואת אברהמ'לה פורז לא פחות מאשר את אנשי ש"ס והימין...

אך כגודל הזמן והיכולת לשנות כך גודל האחריות... ביבי היה בתפקידים שאיפשרו לו לשנות את המצב במשך עשר שנים משוקללות... והמצב בין 1995 ל2010 רק הלך והורע...

ועדות חקירה כבר היו (ועדת לפידות לא הייתה הראשונה). ממצאים ברורים מאוד כבר היו על השולחן, מסקנות והמלצות חד משמעיות. אני לא צריך ועדת חקירה כדי לקבוע שמי שהתעלם מהמסקנות וההמלצות האלו אחראי למחדל....

אתה עדיין לא יודע שהוא התעלם מההמלצות האלה.

ועדת חקירה תקום. היא תחקור. היא תפרסם את מסקנותיה. מהמסקנות יתעלמו בצורה חסרת בושה בדיוק כמו שהתעלמו ממסקנות ועדת לפידות. ועדת החקירה תהיה הכסות שביבי ישתמש בה כדי לכסת"ח את עצמו...

האם אתה מכחיש עשר שנים שבהן היה בעמדות בעלות השפעה? האם אתה מכחיש שמצב שירותי הכיבוי מאז 1995 רק החמיר?

אני לא מכחיש כלום, אני סבור שצריך לבדוק ובטח לא להטיח האשמות כגון "ביבי משתין עלינו " (לא אכפת לו, הוא די אדיש למה שקרה) זה די ילדותי.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

ישן 07-12-2010, 09:43
צלמית המשתמש של MS_Rogue

בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי looklook שמתחילה ב "[QUOTE=MS_Rogue]לא. לא בשם..."

אז מדוע, אם הוא לא התעלם מהן, לא הועברו התקציבים הדרושים? מדוע עלו כבאים לכרמל עם כבאיות בנות ארבעים שנה והאלטרנטיבה ליעריות של היסעורים הייתה מטוסי הריסוס של כימניר (שאינני מזלזל בתרומתם אך היא לא הספיקה למול גודל הדליקה)? למה לא הועברו תקציבים כדי לאפשר הגדלת תקני כוח האדם?

האם הוא היה ראש ממשלה ושר אוצר ולא הועברו התקציבים האלה? כן.

אם כן יש שלוש אופציות:

או שלא רצה להעביר, או שלא יכול היה להעביר (מה שמעיד ישירות על חוסר יכולת לתפקד בתפקידים אלו) שמישהו מנע ממנו להעביר (מה שמעיד ישירות שהוא לא בשליטה)...מה אני מחמיץ פה? יש אופציות שלא מניתי?

ישן 08-12-2010, 00:01
  Bimler Bimler אינו מחובר  

חבר מתאריך: 13.08.06
בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי MS_Rogue שמתחילה ב "[QUOTE=looklook]לכן אתה הופך..."

קשקוש מוחלט. אני אפילו הדגשתי את זה להדגשת האפקט הדרמטי

ואם הוא היה משקיע בכבאות מיליארדים, כי זה מה שדרוש כדי לשדרג משמעותית את המוסד הזה (וגם השקעה כזו, אגב, לפי המומחים, לא היה בה די בכדי למנוע את המצב הזה בהכרח - אתה יודע, גם קליפורניה עם משאביה לא מצליחה לעצור שריפות ענק שהפכו שם לריטואל קבוע), זה היה צריך לבוא ממקור אחר. אז מה, מאיפה לקצץ כדי שלכבאים יהיה יותר? מהבריאות? מהחינוך? מצה"ל? או שאולי אתה רוצה שראשי הממשלה פשוט ישתלטו פיזית על המכונות שמדפיסות שקלים וידפיסו מיליארדים לכבאיות?

אבל רגע אחד! למה כבאיות חשובות יותר ממכוניות משטרה לשוטרים, שגם הם, לפחות לפי מה שאני רואה, נוסעים על טרנטות מתפרקות? למה כבאיות חשובות יותר ממערכת חינוך ציבורית (למי שמאמין בשטות הזו) עם מורים בעלי יכולת השתכרות גבוהה ובי"ס עם אמצעים סבירים? אבל רגע אחד! מה לגבי רעידות אדמה, שטפונות, עליית מפלס המים בים התיכון, קדחת הנילוס וכיו"ב?? מה, אלה פרויקטים חשובים לא פחות?!

בוודאי שהם חשובים לא פחות ואולי אף יותר מאשר כבאיות! זו הסיבה שלמחוקק יש מערכת שיקולים קצת רחבה יותר מאשר לאזרחים בשיחות הסלוניות המגוחכות שם הם קובעים מחדש סדרי משטר משל כסף צומח בבית של שרה ובנימין נתניהו וכל שצריך לעשות הוא לבוא ולקטוף. כן, אפשר היה להשקיע מיליארדים בכבאיות, הממשלה הנוכחית אפילו הקצתה כמה מאות מליונים נוספים, אבל מה לעשות, יש דברים שמבחינת סדרי עדיפויות חשובים יותר לאזרחים הישראלים.

היום, אתה נורא הנרגש ונפעם ממצב מכבי האש. אך בטוחני שבועד כחודש, כשהכותרות בעיתונים ישתנו ותגלה שקשישים ניצולי שואה לא מקבלים קצבה מספקת, השקפתך תשתנה ותעדיף לייעד כסף קודם כל להם. כך גם כל הציבור - צדק חלוקתי נעשה לפי כותרות העיתונים ומי יתן שהממשלה הזו תחסום לחץ זה שגם כך אין בו ממש זולת חיוכים זולים של יאיר לפיד ותשיב את השד העיתונאי הזה לבקבוקו.

כך שהייתי מציע להירגע עם מטר האצבעות המאשימות. אין כאן אשמים ואין כאן שום מחדל. גם הכסף הזה שיגיע לשירותי הכבאות עכשיו, מקורו במקום אחר ובמגזר אחר שכסף ייחסך ממנו. במחדל הבא כשתשאל "למה לא עשו יותר כדי למגן בתים מפני רעידות אדמה", כדאי יהיה לך להיזהר בכבאיות ובמטוסי הכיבוי שביקשת לקנות.

* ולמען הסר ספק, בתור לא חובב חרדים בעצמי, אני לא מתייחס לטיעון השטחי על פיו "אם לישיבות יש כסף אז למה לא לכבאיות??" כי בדמוקרטיות מגזרים קטנים ומאורגנים מסוגלים להשיג לעצמם הישגים מוניטריים. החרדים והקיבוצניקים כמשל ואין ממש מה לעשות בקשר לזה פרט להתפקדות למפלגה המתאימה.
ישן 07-12-2010, 21:35
צלמית המשתמש של MS_Rogue

בתגובה להודעה מספר 25 שנכתבה על ידי rubber_duck שמתחילה ב "אני לא מצליח להבין על איזה..."

הסופרטאנקר הגיע לארץ בעיקר כקוריוז. עיקר ההשתלטות על השריפה נעשה ביום שבת, עם האיליושינים (היו שניים), הבומברדירים הצהובים, הברייב היפיפה ושאר מטוסים מאירופה. בשבת בערב האש הייתה, ברובה, תחת שליטה. לא יודע אם שמת לב אבל שתי הגיחות של הסופרטאנקר נעשו מעל שטחים שאפילו לא עישנו.

ביבי פימפם היטב את הסיוע האווירי שהגיע (כאילו שכל ראש ממשלה אחר היה פועל אחרת) והסופרטאנקר, אף כי היה מרשים, היה קוריוז תקשורתי ותו לא. אם השריפה הייתה נמשכת בעוצמה שהייתה ביום שישי גם לתוך יום שבת, היה טעם של ממש להביא את הסופרטאנקר.

ומי שבאמת ניהל את המשבר, ויש לציין שמכל הכיוונים עולה שהוא ניהל אותו היטב, היה השר אהרונוביץ'

ישן 07-12-2010, 22:04
צלמית המשתמש של rubber_duck
  rubber_duck מנהל rubber_duck אינו מחובר  
מנהל פורומי מטיילים ותרמילאים, תעופה אזרחית ופורומי הלוחות

חבר מתאריך: 01.05.03
בתגובה להודעה מספר 27 שנכתבה על ידי MS_Rogue שמתחילה ב "הסופרטאנקר הגיע לארץ בעיקר..."

אם אני זוכר נכון לקח לסופר טנקר יומיים להגיע לארץ ולהתחיל לעבוד, כששכרו את המטוס השרפות היו בעיצומן ואף אחד לא ידע כמה זמן יקח לכבות אותן. להגיד ששכרו את המטוס רק בשביל יחסי ציבור זו טעות במקרה הטוב. הסופר טנקר שפך על השרפות חומר מעקב בעירה, אני מניח שבגלל זה הגיחות נעשו מעל שטחים שלא בערו - כלומר ניסו למנוע מהאש להתפשט. בקיצור אני לא מסכים איתך שהסופר טנקר נשכר כדי לזכות בהון פוליטי או כקוריוז. אני לא מבין למה אתה מתכוון בזה שנתניהו פימפם את הסיוע האוירי, מבחינתי הוא פשוט הסביר לציבור מה הוא עשה/עושה/יעשה כדי לסיים את השריפות. מה היית אומר אם נתניהו לא היה מופיע בתקשורת בכלל במהלך השרפה? אני מניח שיש כאלה שהיו שאומרים שזה בגלל שלא אכפת לו וכו'. מה שהוא לא יעשה אנשים ימצאו רק את הרע.

ישן 07-12-2010, 22:31
צלמית המשתמש של MS_Rogue

בתגובה להודעה מספר 28 שנכתבה על ידי rubber_duck שמתחילה ב "אם אני זוכר נכון לקח לסופר..."

אני לא אומר שלא היה בו צורך. אני אומר שהוא הגיע כשכבר לא היה בו צורך. להרים אותו לאוויר היה חסר טעם (בייחוד בעלות של 200,000 דולר לגיחה) ביום ראשון והקרקס שעשו סביבו ביום ראשון כולל ביקורו של ראש הממשלה במטוס היו הפמפום עליו אני מדבר. לכל אורך סופהשבוע ביבי לא ירד לרגע מעין המצלמות... הוא רק הופיע בתקשורת. הנה ביבי מדבר עם פוטין. הנה ביבי מדבר עם ארדואן. הנה ביבי במסע"ר. הנה ביבי ברמב"ם. הנה ביבי בחפ"ק.... מתי הוא עבד בסופהשבוע?

יומיים אחרי התפוצצות אסדת הנפט במפרץ מקסיקו, הופיע דוברת מטעם לשכת מושל לואיזיאנה, בובי ג'ינדאל במסיבת עיתונאים ראשונה בעניין. אז עוד לא היה ברור כמה רע המצב אבל התחילו להבין שהמצב אכן רע. אחד הכתבים שאל אותה שם, "איפה המושל ג'ינדאל?". היא ענתה בלי בכלל למצמץ, "המושל נמצא כרגע בחפ"ק עם ראשי BP ומומחים ובוחן את אפשרויות הטיפול הכי טובות"... וזה המודל. יש דוברים ויש מנהיגים. בשעת משבר מנהיג קודם כל מנהיג, אחרי זה מדבר. בשביל זה יש לו דוברים.
אף אחד לא ציפה שהממשלה תשתוק, אבל ביבי בכלל לא סתם את הפה. מי באמת ניהל את העסק? אהרונוביץ' ולו לא היה כמעט זמן לברבר בתקשורת. (הוא הופיע בדיוק פעמיים בתקשורת בין שישי בבוקר לראשון בבוקר עד כמה שידוע לי)

ישן 07-12-2010, 22:45
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

אכן הוא לא עבד - איך הוא לא לבש סרבל ועלה על כבאית?!
בתגובה להודעה מספר 29 שנכתבה על ידי MS_Rogue שמתחילה ב "אני לא אומר שלא היה בו צורך...."

אין לי מושג מה מצפים מראה"מ לעשות כשיש שריפה גדולה, אבל
אם הייתי צריך לנחש, הייתי משער שזה לחפש להביא את
המשאבים שיכבו את השריפה, ואת זה הוא עשה מהדקה הראשונה.

אני יכול לנחש מה היו זועקים שונאיו של ביבי, לו באמת היה
נמצא בחפ"קים למיניהם (בהם אין לו שום דרך להועיל - הוא לא
איש מקצוע, ונוכחותו בחפ"ק, כמו כל ביקור של קודקוד בתרגיל
גדול, רק תביא להפרעה לעבודתם של מנהליו המקצועיים של
האירוע) - אוהו איך שהיו זועקים ש"ביבי מתחבא לנו - איזה
ואקום מנהיגותי! שוב ביבי הפאניקר מסתתר לו ומתחמק
מאחריות!!!"

מה שביבי לא היה עושה, הייתם זועקים - ולכן לא הייתה לא
ברירה אלא לפעול בדרך שנראתה לו כמועילה ביותר. יודע מה?
הוא פעל בסדר גמור, ויותר מזה. לגבי התנהלותו עד לשריפה,
הוא, כמו כל ראשי הממשלה, שרי הפנים ובכירי המערכת בעשור
האחרון - נושא באחריות למחדל הפקרת תחום החירום. העניין
הוא שהקמפיין הנוכחי נגדו (ובעיקר זה נגד ישי), לא באמת מכוון
סביב שאלת הטיפול במכבי האש, אלא רק ברצון להפילו ולהחליפו
במועדי מפלגות היחצ"נים משמאל. לבני, בניגוד אליו, הייתה
בקבינט שהציע על העניין של מחיקת תחום הכיבוי האווירי
בישראל, כבר ב2001. ברגע שאראה שגם עליה מסתערים עם
לפידים, אתשרם קצת יותר מה טענות כאילו באים אליו בטענות
רק על עניין המוכנות...

ואגב, באשר לבובי ג'ינדאל (שאני מעריך מאוד ככוכב עולה אמיתי במפלגה הרפו'), הרי שכמובן, גם דרך הטיפול שלו במשבר במפרץ מקסיקו הייתה מיוח"צנת היטב (רק שאתה נפלת בפח של
יחצ"ניו, שקיבלו ממך בדיוק את התגובה שאליה התכוונו - אתה באמת חושב שלג'ינדאל יש איזשהם כלים לדעת להחליט לגבי אופן הטיפול בפיצוץ באסדה ובשפיכת מיליארדי ליטרים של נפט?
הוא יכול רק להיות מדווח כיושב בחפ"ק, ולשמוח על כך שהיה לו
שכל להיות מדווח כנוכח בחפ"ק בשעה שהנשיא פשוט מתעלם
מהאירוע כולו...). עובדתית, לא יודע על מה ג'ינדאל דיבר עם BP, אבל אני יכול לבשר לך שהנפט המשיך לזרום במשך שבועות
לתוך המפרץ, למרות הדיונים הקדחתניים בחפ"ק...
ישן 07-12-2010, 22:55
צלמית המשתמש של MS_Rogue

בתגובה להודעה מספר 30 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "אכן הוא לא עבד - איך הוא לא לבש סרבל ועלה על כבאית?!"

אתה רוצה לקרוא קצת את מה שכתבתי בימים האחרונים?

המתקפה שלי לא מסתיימת באלי ישי וביבי. כרגע הם השניים שמשתדלים להתייחצן היטב כדי להימנע מאחריותם למחדלים (ביבי: עשר שנים משוקללות, חמש כרה"מ, חמש כשר אוצר).

באשר לטענתך לגבי ג'ינדאל, אתה מוזמן להמשיך לקטרג. עובדתית, עם כל המומחים שהביאו, לקח להם הרבה זמן לסתום את הבאר ההיא... זה לא משנה את העובדה שהאיש לא יצא להתראיין על כל צעד ושעל בתקשורת אלא עשה את עבודתו. צוותות ניקוי חופים, תוכניות שיקום וכו' החלו לקבל את אישורו עוד לפני שכתם הנפט הגיע לחופי המדינה.

ביבי לא היה צריך להיות בחפ"קים. הוא לא היה צריך לעלות על הכבאיות. הוא היה צריך, כבר ביום שישי בבוקר, להיות בדיונים עם שר האוצר שלו על איך מקימים תוכניות הבראה לנפגעי השריפה, מה עושים עם הרכוש שנשרף ואיף מתקנים את מחדלי מערך הכיבוי. זו עבודתו. במקום זה הוא דחה הכל "עד שנכבה את האש", דאג להנחית הצהרה תקשורתית למפקד בשטח "אל תחסוך בפינוי", כאילו שאחרי אסון האוטובוס מישהו היה מהמר על הצורך בפינוי של ישוב כלשהו....

ישן 07-12-2010, 23:07
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

וואו, הוא היה צריך לשקם את מערך הכיבוי כבר בתוך השריפה? לפחות לא ביקשת שיילך על מים..
בתגובה להודעה מספר 31 שנכתבה על ידי MS_Rogue שמתחילה ב "אתה רוצה לקרוא קצת את מה..."

אני עדיין סבור שהדבר הראשון שהיה צריך לעשות כשיש שריפה,
זה לכבות אותה - אבל אני ידוע כאדם שמרני ללא כל הבנה לניו
אייג'...
בגיבי היה צריך וודא שתבוא עזרה מבחוץ\ ואת זה הוא עשה,
תרצה או לא. אני יודע שהדבר מקלקל את תיזת ה"בגלל ביבי כל
העולם נגדנו", אבל המציאות היא שהוא ביקש והם נעתרו. ללר
הסיוע מבחוץ - השריפה הייתה נמשכת ימים נוספים. את הסיוע
הוא ביקש כבר ביום הראשון, וגם כאן הוא צדק לחלוטין.

ביבי לא יכול היה לעשות משהו שיוציא אותו טוב בעיני אלה
שרואים בו את האנטי-קרייסט, אלא שככל הנראה, למרות
הקמפיין הנלהב, מדובר במיעוט.

אגב, ביבי היה שר אוצר 2.5 שנים, ולא חמש. ממרץ 2003 ועד
אוגוסט 2005. הוא אכן היה ראש ממשלה 5 שנים במצטבר, אבל
העובדה שטרחת ללכת עד 1996 כדי למצוא בו אשמה כבר אז,
מעניינת - אם הולכים עד 1996, למה לא לא ללכת ל1992, ואז
רבין גם אשם? למה לא ללכת ל1973 ולהוסיף זאת לרשימת
כשליה של גולדה (אחרי הכל, חלק מהכבאיות נקנו בתקופתה...)?

הטקסט נראה כמאוד להוט למצוא אשמה בעיקר בשני האנשים שמהווים את בסיס הקואליציה. כשתסביר לי איך בדיוק העלאת המפלגה שבו ידיה הצביעה עבור ביטול הכיבוי האווירי (בהשראת
מפקד חיל האוויר והרמטכ"ל דארז - שניהם בכירים במפלגה זאת
כיום), אשמח לקרוא ולהשכיל...

אגב, אין לי שום טענות לג'ינדאל ובוודאי שלא קטרגתי עליו. הוא
פעל כמו כל פוליטיקאי סביר - ניסה לעשות מה שהוא יכול ודאג
שיידעו זאת (אני מניח שאתה מבין שהדוברת הייתה מוכנה עם
התשובה שלה...). הוא פעל טוב בהרבה מהנשיא האומלל שלו,
אבל כאמור - גם הוא לא יכול לעשות מעבר למה שאנשי המקצוע
יכולים לעשות, ולכן לואיזיאנה חטפה קשות מכתם הנפט, חרף
הדיונים הקדחתניים בחפ"ק...
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 22:45

הדף נוצר ב 0.07 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר