02-01-2011, 15:48
|
|
|
|
חבר מתאריך: 25.12.05
|
|
|
זה ספק שירותים תיירותי למען מבקרים מעבר לים
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי looklook שמתחילה ב "יש לכם 120 שקלים מיותרים? למה שלא תשקיעו אותם בכספומט הקבלי שיודע לפרש שמות"
Uבמיוחד מעבר לאוקייאנוס מסויים). שום קשר לתורת הנסתר היהודית - AKA "קבלה". מדובר על מוצר שהוא נגזר של ה Keballal'h - מוצר מדף תרבותי שנמכר היטב בחו"ל, כמו גם בארץ והקשר שלו לתורת הנסתר דומה לקשר בין "לופס" של פורנו ובין יחסי מין בכללותם (=הוא מבוסס על שוטים קצרים, מהירים וקליטים, לא מצריך התייחבות או נתינה מצד הצופה, פרט לאפשרות סיפוק עצמי ותשלום מאוד צנוע, אם בכלל). בסופו של דבר זו תופעה נילווית להתרחבות אותה "פסאודו דת" הנפוצה בכל העולם המערבי: "הרוחניות".
האם זו הזניה של היהדות? לא יותר ממה שמכירת חולצות ועליהן כתוב "גולני שלי" באנגלית, בחנויות ברובע המוסלמי שבעליהן מחזיק תמונה של זרקאווי בחדרון הפרטי שלו מאחורה... איזו ברירה בדיוק יש? אתמול ראיתי בערוץ 1 כתבה מפקיסטאן שבה סופר כי במדינה ההיא נאסר על מוסלמים אחמדים להזדהות כמוסלמים, אפילו בצורת ברכת "סלאם עליכום". אני לא חושב שמישהו חושב שדבר דומה רצוי כאן, אפילו בקטן. גם אם אני אישית מאוד נבוך כאשר אני רואה מוצרי יהדות נמכרים על המדף באופן זה... אם יש דבר ייחודי ליהדות (ויש הרבה) זו ההתרחקות מהפשרה הקלה בדמות "מכירת הדת להמונים". מן הצד השני... ישנה יהדות ארה"ב, ולהם יש כמה זרמים שהתפתחותם מושפעת מהמדינה בה הם חיים. מה יכולים אנו לעשות?