01-01-2011, 13:30
|
|
|
|
חבר מתאריך: 22.11.08
|
|
|
[עזרה] זימון לצוות אוויר
שלום לכולם,
אני בכיתה יא' והיה לי כבר צו ראשון. התקשרתי לפניי כמה ימים ללשכת גיוס ושאלתי לגביי הקב"א והדפ"ר, ויש לי קב"א 56 ודפ"ר 80.
בצו הראשון הכל הלך פיקס, אין לי שום בעיות בריאותיות למעט משקפיים. הבאתי לרופא בצו הראשון בדיקת עיניים מרופא עיניים (שד"א היה רופא עיניים בחיל האוויר במשך 30 שנה) שמאשר שאני רואה 6\6 בשתיי העיניים גם ללא משקפיים, ושהם רק לעזר.
הרופא הסתכל על הטופס ל20 שניות, ואז הכניס אותו לתיק האישי. בסיום הבדיקה נאמר לי כי יש לי סעיף ראייה קל ופרופיל 97. על התיק נרשם "לסגור פרופיל".
אמא של ילדה מהכיתה שלי היא סגנית מפקד לשכת גיוס, ושאלתי אותה מה זה אומר "לסגור פרופיל" והיא אמרה שכנראה יזמנו אותי שוב ללשכת גיוס. באתר "עולים על מדים" נרשם שיש לי סעיף ליקוי ראיה קל ופרופיל קרבי (אני יודע שזה 97). לא היו לי זימונים קדם צבאיים וכדומה. הפרופיל באתר עודכן לפני כשבועיים, כי לפני חודש וחצי הייתי בצו הראשון.
המספר שלי בעיניים בעיקרון הוא 3 בעין ימין ו4 בעין שמאל. השאלה שלי היא האם אני אקבל זימון לצוות אוויר, על אף שרשום סעיף ליקוי ראיה קל. ואם כן, האם יפסלו אותי בירפ"א ב' על סעיף הראייה?
אם אני לא אקבל זימון לצוות אוויר, מה אני צריך לעשות כדי לבקש חריג, כדי לקבל בכל זאת זימון למיונים לטיס?
אני באמת רואה 6\6 בלי משקפיים, המשקפיים הם רק למחשב, ללימודים ולבית. כשאני יוצא מהבית, עושה ספורט, סתם עם חברים, אני בד"כ בלי משקפיים\עדשות.
אשמח לתשובות ענייניות ומבוססות.
שנה אזרחית טובה ולכולם ותודה D:
|