לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 05-01-2011, 14:55
צלמית המשתמש של looklook
  משתמש זכר looklook looklook אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.10.01
ח"כי השמאל הקיצוני מגיבים לועדת החקירה גד ארגוני הזכויות-בולשביזם,מקארתיזם,סטאליניזם

מבזקים

ראשי » חדשות » פוליטי מדיני
"אנו בצניחה חופשית במדרון הדמוקרטיה"
בכנסת הגיבו בזעם לכוונת ישראל ביתנו לבחון את פעילות ארגוני השמאל וכינו את חבריה "אנשים הרואים בדמוקרטיה רעה חולה"

אריק בנדר | 5/1/2011 12:03
תגיות: דב חנין,ישראל ביתנו,ארגוני שמאל ח"כ דב חנין (חד"ש) הזהיר הבוקר (ד') מפני הקמתה בכנסת של ועדה אנטי דמוקרטית בנוסח מקרתי: "עד היום חשבנו שהסנטור ג'וזף מקרתי מת בוויסקונסין לפני 54 שנה. היום התברר שהוא חי וקיים בירושלים". חנין כיוון בדבריו ליוזמה שאותה מנסה לקדם ישראל ביתנו, להקים ועדת חקירה פרלמנטרית שתבחן את פעילותם של ארגונים ישראלים המעורבים באיסוף מידע על חיילים.

המקרתיזם חי וקיים - דב חנין צילום ארכיון: פלאש 90

לדברי חנין, "ועדת החקירה שמציעה ישראל ביתנו היא טריבונל פוליטי המכוון לחקור פעילות פוליטית. זה כבר אינו עוד סגנון מקרתיסטי - אותה ועדת חקירה לפעולות אנטי אמריקאיות שניהלה ציד מכשפות של אנשי שמאל בחיים הציבוריים והתרבותיים. מדובר בהעתקה מוחלטת של מודל הפעולה האנטי דמוקרטי, שרשם דפים שחורים בהיסטוריה האמריקאית".

http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/197/170.html
__________________________________________________ _______________

בחלק אחר של הכתבה מגיבים שני חברי כנסת מהעבודה : בן סימון (אשתו בכירה בארגוני הקרן) ועינת וילף באופן הפוך . בעוד בן סימון חושש ש"ישראל ביתינו" תכניס את חברי הכנסת של השמאל למחנות עבודה. (איפה כאן החשש? מדובר במפלגת הפועלים המורגלים בעבודה, לא?) עינת וילף שלדעתי היא אכת מהתוספות היותר מוצלחות בכנסת סבורה שיש לחקור את המקורות התקציביים של כלל העמותות, כולל השמאל הימין והחרדים.

מדהים לראות כיצד השמאל הקיצוני שדורש ועדת חקירה על כל כשל ממשלתי קטן או גדול, סבור שיש גופים שלגביהם "זכות הציבור לדעת" אינה קיימת ולמרות שהם משפיעים על מקבלי ההחלטות (או קונים אותם במקרה של הקרן) הם תומכים בזכותם להמשיך להלך במחשכים.

משעשע שישראל ביתינו הואשמה כאן גם בקומוניזם (נו ברור, הרי מדובר ברוסים שאין להם מה לחפש פה בניגוד לסודנים , לשב"חים ולערבים באופן כללי) וגם במקארתיזם. תחליטו, קומוניזם זה מסוכן או לא?

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 05-01-2011, 15:12
  g.l.s.h g.l.s.h אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.12.05
אם הם לא היו מגיבים בהיסטריה הייתי מודאג מאוד
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי looklook שמתחילה ב "ח"כי השמאל הקיצוני מגיבים לועדת החקירה גד ארגוני הזכויות-בולשביזם,מקארתיזם,סטאליניזם"

אני מודה ומתוודה (הרי פרט לכמה עשרות אנשים, אני לא חושב שלמישהו בכלל אכפת מה נרשם בפורום הזה) שאני די חושש שאשכרה יקומו "שם למעלה" יותר ויותר "שמאלנים הגונים" שיבינו שצריך ניקוי אורוות - ולו למראית עין. השמאל הישראלי יכל בקלות להמיר את ההשפעה הפוליטית הקנויה בכספים זרים, אשכרה בהשפעה אלקטוראלית - כמו פעם בימים הטובים. בסך הכל בהתחשב בהלך הרוח של לא מעט ישראלים, "יש להם מה למכור": במקום זאת נוהגים אנשי השמאל הקיצוני (המנהלים דיקטטורה רעיונית בראש ובראשונה על הסוציאליסטים ואנשי המרכז-שמאל) ככנופיה משיחית דתית חשוכה, הטוענת כי כל נסיון לבדוק אי סדרים בקרה, הוא "רדיפה אישית", והופכים ע"י לתואם מגוחך של הכנסיה הקתולית של עד ללפני עשור בערך.

ולמרות שהמחנה הלאומי רחוק מלהיות מושלם - הרי שהוא נתון תחת זכוכית מגדלת הן של רשויות החוק והן של כלבי התקיפה (לשער "כלבי השמירה") של העיתונות הישראלית. ואם כבר מזכירים מקרתיזם: מי שייבא אותו לארץ בהחלט לא היה הימין, או המחנה הלאומי. בכל מקרה: המקרתיזם הוא לרוב שמו של השלב הפראי, לא מידתי ומגוחך של הפעילות הפוליטית מסוג זה בארה"ב של שנות החמישים. אני לא חושב שיש איש המחנה הלאומי שבאמת עורג לאיזה ח"כ שיכור ומושחת המנהל רדיפה היסטרית אחרי כל מרצה באוניברסיטה שבצעירותו היה בשמו"צ. מה שכן ראוי לזכור שהמקרתיזם צמח בארה"ב לאחר שהסתבר שנגרמו לה נזקים די חמורים בידי קומץ סוכני אוייב שניצלו בציניות את החופש שהקנתה להם ארה"ב. אולי ראוי למען כולנו שלפני שנגיע לשלב המפלצתי של המקרתיזם, ננסה שלא להגיע גם לנקודה ממנה הוא צמח. בעצם אנחנו כבר שם. מי יודע? אולי כדאי שהישראלי הימני יוריד כיפה, וישים כפייה. אני די בטוח שהשמאל הקיצוני ימצא אוזן קשבת למה שיש לו להגיד אז. וככה נוכל להשאיר את אנשי מפלגת העבודה במחנות אליהם הם רגילים (מחנה פואד א', מחנה פואד ב' , מחנה "אני לא רוצה להשאר מובטל") ולא במחנות שהם המציאו תוך כדי התקף חרדה.

נערך לאחרונה ע"י g.l.s.h בתאריך 05-01-2011 בשעה 15:14.
ישן 05-01-2011, 16:04
צלמית המשתמש של efekt
  efekt efekt אינו מחובר  

חבר מתאריך: 31.12.08
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי looklook שמתחילה ב "ח"כי השמאל הקיצוני מגיבים לועדת החקירה גד ארגוני הזכויות-בולשביזם,מקארתיזם,סטאליניזם"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי looklook
משעשע שישראל ביתינו הואשמה כאן גם בקומוניזם ... וגם במקארתיזם/

זה בגלל שחבורת חדלי האישים הזו מפליצה הצהרות באופן רפלקסיבי. חברים בה אנשים שאני בטוח שאם תבוא אליהם בלילה בזמן שהם ישנים, ותלחש באוזנם "ליברמן", הם ימלמלו "פאשיסט" אפילו מבלי להתעורר...
בכלל, אני בספק רב אם הם יודעים מה הפירוש של "מקארתיזם", הרי גם את המונח "פאשיזם" הם כבר הזנו וטשטשו לגמרי, כך שהיום ניתן לומר אותו על כל דבר כמעט ובכל הקשר ("הפאשיסט הזה חתך אותי בכביש", "המורה, הכלב הפאשיסט שלי אכל לי את המאמר שכתבתי על דמוקרטיה" וכד')...

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Carl Sagan
"If you wish to make an apple pie from scratch, you must first invent the universe"

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 06:26

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר