לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 03-02-2011, 08:20
צלמית המשתמש של האזרח
  משתמש זכר האזרח האזרח אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.08.05
דרישה להתקין "מגן דוד" בפרלמנט הפולני SEJM.

חבר הפרלמנט הפולני Janusz Palikot הכניס דרישה להתקין "מגן דוד" לצד הצלב כתולי וגם צלב פרבוסלבי
(הכנסיה הרוסית) בטענה שצריך להיות בפרלמנט לא רק סמל של דת אחת....
ואתם עוד אומרים שפולנים לא אוהבים את היהודים...

http://www.dziennikwschodni.pl/apps...SWIAT/592248472

אשרי אדם שיכול לתת מבלי לזכור זאת כל הזמן, ולקבל מבלי לשכוח אף פעם

לסלוח לרוצחים - זה תפקידו של האלוהים.
תפקידנו - זה לארגן להם פגישה

אנו לא בוכים, דואגים שאמהות שלהם יבכו

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 03-02-2011, 08:43
  g.l.s.h g.l.s.h אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.12.05
לא רוצה לקבוע כמה הפולנים אוהבים, או לא אוהבים יהודים
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי האזרח שמתחילה ב "דרישה להתקין "מגן דוד" בפרלמנט הפולני SEJM."

אבל מנסיון עם פולין, וליטא (שתי מדינות קתוליות עם עבר של אהבת יהודים) הם מאוד אוהבים לשים סממנים יהודיים היכן שיש סיכוי שזה יביא כסף יהודי אמריקאי, או ידגיש מין מצג של החברה והמדינה כ"רב תרבותית" בעיני התייר המערבי. בשוק המזכרות שברינק של קראקוב מוכרים כל מיני בובות של כנר יהודי חרדי, או חסיד בתלבושת שבת, כמו שבליטא (כבר סיפרתי פעם, אני חושב) יש רשת קניוני ענק מפוארים בערים הגדולות שבהן כל אחד מארבעת הרחובות קרוי על שם קבוצה אתנית מאוד דומיננטית בליטא:

"רחוב הליטאים" ע"ש רוב תושבי המדינה
"רחוב הרוסים" ע"ש המיעוט הדי גדול והשכנה שבלי הגז שלה כולם קופאים בחורף, כמו גם זו שמשגרת הכי הרבה תיירים למדינה הנידחת הזו.
"רחוב הפולנים" ע"ש השכנה יריבה/אחות
"רחוב הז'ידים" ע"ש מאות האלפים המאכלסים את יערות ליטא...

ישן 03-02-2011, 09:06
  g.l.s.h g.l.s.h אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.12.05
כל התחיה המסוימת של יהדות פולין היא פרוייקט אמריקאי
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי פלמינג שמתחילה ב "לי הם דווקא אמרו כי הבובות..."

הרבנים הם אמריקאים, ובכלל אם תשוטט זמן מה באתר המרכזי לחיפוס שורשים יהודיים (www.jewishgen.org) אתה תהיה נבוך לגלות שבתחומים מסויימים התרומה של משהו כמו 3-4 מליון ישראלים בעלי שורשים באירופה, בטלה בשישים לעומת התרומה של מספר יהודים "בעלי מודעות יהודית" הגדול לא בהרבה, ומפוזר בין הארצות האנגלו סאכסיות. בליטא כמעט כל עבודות השיקום, שילוט ושימור בקברי ההמונים של יהודי ליטא, הן מכספים אמריקאיים. לולא יהדות ארה"ב, בריטניה ודרא"פ (בשתי האחרות חלק נכבד מהקהילה הם צאצאי יהודי ליטא), לא הייתה שום מורשת יהודית נצפית לעין בליטא, פרט למה שמזג האוויר והאדם עוד לא כילו בו זעמם משום מקריות. גם "טיולי שורשים" לחורים נידחים (לא מדבר על "מצעדי חיים") מצד יהודים מהעולם האנגלו-סאכסי נפוצים הרבה יותר מאשר אלה של ישראלים. כאשר תכננתי את זה "שלי" גיליתי שעיקר, אם לא כלל, המקורות/בלוגים/כתבות אודות אנשים ש"עלו לרגל" לאיזה שטעטאל לשעבר, היו באנגלית.

ישן 03-02-2011, 09:03
צלמית המשתמש של golani_2
  golani_2 golani_2 אינו מחובר  
מנהל 20+, מו"ס

חבר מתאריך: 27.07.05
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי האזרח שמתחילה ב "דרישה להתקין "מגן דוד" בפרלמנט הפולני SEJM."

יש לשים הפרדה ברורה בין הפולני הממוצע לזה שיושב בפרלמנט.

במיני ההתערבבויות שהיו לי בביקוריי בפולין עם האדם במעמד הבינוני-נמוך הידע לגבי ישראל היה מצומצם בלשון המעטה...השאלה השכיחה ביותר הייתה אם יש אצלנו הרבה קתולים, הרבה לא ידעו לקשר בין ישראל ליהדות וכל זאת לשואה וכשהיינו מבארים להם התגובה הרפלקסיבית הייתה "סבא שלי לא היה מתנכל ליהודים" או משהו בסגנון.

פוליטיקה ואסטרטגיה, בודאי בינ"ל, מונעת ע"פ רוב ע"י אינטרסים ולא ע"י חיבה, כך שזה קלף שממש לא שווה לשחק עליו, בטח לא כשאתה עם ומדינה עם היסטוריה ענפה בספורט צייד של יהודים.

אראל סג"ל

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
ותודה לדורון

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 08:56

הדף נוצר ב 0.03 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר