לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 03-02-2011, 18:17
  משתמש זכר פלמינג פלמינג אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.01.09
הליכה על הדרך הקלה והבטוחה של הפרקליטות
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי rubber_duck שמתחילה ב "אל תיהיה כזה פסימי, יכול..."

ביום בו מטפלת בישישה בת 84 נוטלת את כרטיס האשראי שלה ושולפת לה 11 פעם כספים או יותר נכון שודדת את הזקנה, נערך עמה הסדר טיעון והגנבת מקבלת שנה מאסר על תנאי וקנס 5000 ש"ח אותו תוכל לפרוע בתשלומים.
אז מה יש להתפלא על זילות החוק?
פרחחית כמו ענת קם הגיע באמצעות עו"ד ממולח על עסקת טיעון ועוד לא בטוח שהיא תשב בכלל בכלא, כי הפרקליטות אינה מוכנה לעבוד שעות נוספות כדי להכניס אותה עמוק עמוק לכלא.

(אגב, לגבי הטיעונים לקולת העונש טען השופט כי ידיו כבולות אך מתח ביקורת נוקבת על הפרקליטות ושלח את התיק לעיונו של היועץ המשפטי שיחווה דעה).
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 04-02-2011, 08:49
צלמית המשתמש של עידו403
  משתמש זכר עידו403 עידו403 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.01.04
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי looklook שמתחילה ב "תודה ושאלת המשך :)"

בית המשפט נוטה ומעדיף שלא להתערב בשיקולים שמאחורי הסדרי טיעון אלא לקבלם.
לכן, בכדי שבכל זאת תהיה התערבות הסיבות צריכות שיהיו מספיק "חזקות" - חוסר סבירות קיצוני, ניגוד עניינים/שיקולים זרים, פגיעה חמורה באינטרס הציבורי וכו'.

אם אתה שואל אותי מה דעתי, אני חושב שאם כבר נחתם הסדר עם ענת קם, המדינה היתה צריכה להפגין הרבה יותר קשיחות ולדרוש יותר שנות מאסר.
אם אתה שואל מה לדעתי יחליטו שופט בג"ץ באם תוגש עתירה שכזאת, בוא נגיד שאני לא אופטימי.
אני אישיתי התאכזבתי מאוד לפני מספר שבועות כששופטי העליון החליטו להקל בעונשם של שלום ימיני ושי סימון, שהרגו את מיטל אהרונסון ז"ל.
אז נכון, מדובר בשתי ערכאות שונות - עליון מול בג"ץ, אבל המקום הוא אותו מקום, השופטים הם אותם שופטים, וההחלטות הן (לרוב) אותן החלטות.

אני רק רוצה להזכיר כי בהסדר הטיעון אין הסכמה על העונש. בעוד שהמדינה תדרוש עונש מאסר של עד 9 שנים, פרקליטיה של קם יבקשו מבית המשפט להטיל עליה עבודות שירות בלבד או מאסר על תנאי בלבד.

ישן 03-02-2011, 19:56
צלמית המשתמש של looklook
  משתמש זכר looklook looklook אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.10.01
אני חוזר כאן על דברים שכתבתי כשהתפוצצה הפרשה.
בתגובה להודעה מספר 18 שנכתבה על ידי looopy שמתחילה ב "באמת, מה קורה עם האורי בלאו הזה?"

ענת קם ראויה לעונש כבד משום שבגדה במדינה אך היא דג רקק לעומת בלאו. שהתמחה במניפולציות על חיילות על מנת להשיג מסמכים סודיים ומניפולציות על השב"כ על מנת להמשיך ולהחזיק בהם ומי יודע איזה קשרים יצר בחו"ל ועם איזה גורמים.

את אורי בלאו הייתי כולא למשך כל ימי חייו על הפצת מידע בטחוני רגיש על מנת לייצר תעמולה נגד מדינת ישראל ועל סיכון המדינה. אם עסקת הטיעון עם קם נועדה בשביל להשיג מידע על קם - אני אוכל לבלוע את הגלולה המרה של קלות העונש של קם ולא אביע ביקורת על המערכת המשפטית. לצערי, כנראה ואתבדה ועסקת הטיעון נועדה להקל עם אחת מהחבר'ה ועל זה, באמת שהציבור צריך לצאת להפגין. המינימום הוא שהפרקליטות תחשוף מה לעזאזל השיגה מעסקת הטיעון..

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

ישן 04-02-2011, 02:28
צלמית המשתמש של looklook
  משתמש זכר looklook looklook אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.10.01
אני צריך לחזור על דברים שכתבתי פה כשהפרשה התפוצצה.
בתגובה להודעה מספר 21 שנכתבה על ידי Leopad שמתחילה ב "אורי בלאו"

א. בלאו, באופן שיטתי פיתה מספר חיילות ששימשו כפקידות לשכה בעת שרותם הצבאי למסור לו מסמכים סודיים. הוא עשה זאת גם עם פקידה בפד"ם וגם בהזדמנויות נוספות שאינן קשורות לענת קם. מכאן אני למד שהוא זה שחתר להשיג מידע סודי שנאסר עליו להחזיק.

ב. אותו מידע סודי הוא למעשה ספריה של אלפי מסמכים בסיווגים שונים שהשיג מקם. אם מוסיפים לכך את המסמכים שהשיג מחיילות אחרות הרי שמדובר באספן כפייתי של מידע סודי ולא מישהו שהחזיק מסמך או שניים לטובת חשיפת פרשה ספציפית. למה בלאו עשה זאת? האם מישהו כיוון אותו לעשות זאת ואם כן - מי זה?

ג. בחקירת השב"כ הראשונה כשבלאו היה עדיין בישראל , פנה השב"כ אל בלאו על מנת שימציא לו את המסמכים שהשיג מקם. תחת זאת, נתן בלאו לשב"כ 70 מסמכים בלבד תוך שהוא משקר לשב"כ וטוען שאלה כלל המסמכים. מדוע עשה זאת? מה היה בדעתו לעשות עם יתר המסמכים? למי הוא תכנן להעביר אותם? ואם תכנן להשאירם ברשותו ולסכן את עצמו דווקא כשהשב"כ נותן לו פתח מילוט - מדוע?

ד. כשבלאו שמע שקם סיפרה לשב"כ על אלפי המסמכים הוא ברח לאירופה. ניתן לנמק זאת בחששו של בלאו מהעמדה לדין מה שמעיד על כך שאכן ביצע עבירות חמורות. אבל כיצד ייתכן שבלאו לא חשש מגורמי טרור ומדינות עוינות שישימו ידם על המידע.? כיצד לא שמענו על גורמים עוינים שרדפו אחריו? האמנם היה זה בגלל שהמודיעין הסורי לא מעוניין לדעת פרטים סודיים על צה"ל או שהיו לכך סיבות אחרות הקשורים בגורמים שאיתם בלאו בא במגע בעת היותו באירופה.

ה. חלק מהמסמכים שגנבה קם, נעלמו. האם העבירה את המסמכים הללו לבלאו? ואם כן - מה עשה איתם?

ו. במסגרת כתבותיו בהארץ היה בלאו במגע עם גורמים פלסטינים שונים אשר האמין בצדקת דרכם. האם מנע מהם מסמכים היכולים לסייע להם, נניח, במניעת מדיניות החיסולים? והרי המסמך היחיד שבלאו כן פרסם עסק בכך. אולי מכאן ניתן להבין את מטרתם של יתר המסמכים? סיוע לגורמים המעוניינים לדעת את המידע? אולי בגלל זה החזיק אצלו בלאו כל כך הרבה מסמכים שכלל לא שימשו אותו בעבודתו העיתונאית?

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

ישן 05-02-2011, 21:05
צלמית המשתמש של Leopad
  Leopad Leopad אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.08.06
אין בדבריך דבר הסותר את מה שאמרתי
בתגובה להודעה מספר 23 שנכתבה על ידי looklook שמתחילה ב "אני צריך לחזור על דברים שכתבתי פה כשהפרשה התפוצצה."

פיתה או לא, קיבל מסמכים או נפגש כביכול עם פלשתינים
ואפילו ה"הימלטות" שלו ללונדון מאימת השב"כ, היודע יפה
מאוד לטפל באנשים שאינו חפץ ביקרם, אינו משנה עובדה
בסיסית אחת, האיש פרסם את דבריו בעתונות המקומית
ולא מסר שום מסמך מסווג או סודי לאוייב או לאחרים,
ואני מדגיש שוב: לא מסר או העביר מידע או מסמכים.
אנחנו יכולים לעקם את האף ככל שנחפוץ אך אין שום
עבירה פלילית או בטחונית שהמדינה יכולה לתבוע אותו בגינה
(עובדה שהאיש אינו נמצא במעצר כלשהו ולא דנים אפילו בהגשת
כתב אישום כנגדו).
לעומת זאת ענת קם, בין אם פותתה או ממניעים אידאולוגים או תאוות בצע,
היא זאת שביצעה עבירה של גניבה ומסירת מסמכים מסווגים, בדרגה כזאת
או אחרת, ומסרה אותם לידיי אנשים בלתי מורשים לכך.
כך או כך אין כל ספק שהיא העבריינית ומידת ענשה יקבע בהתאם למניע,
מידת הנזק שנגרם כתוצאה ממעשיה ורצון המערכת לנקום ולהעניש אותה.
לאחר שנרגעו הרוחות והדברים נבדקו לאורכם ולרוחבם, הסתבר שלא כצעקתה,
אם כי המקרה הוא חמור באופיו, מניע אידאולוגי לא היה כאן זה היה שילוב
בין טיפשות צרופה מצד אחד לנסיון לעשיית הון מקצועי מצד שני.
כמובן שבמחוזות, קהיר-דמשק טהרן ודומיהם העובדות והטיעונים שלי לא תופסים.
ישן 06-02-2011, 04:38
צלמית המשתמש של rubber_duck
  rubber_duck מנהל rubber_duck אינו מחובר  
מנהל פורומי מטיילים ותרמילאים, תעופה אזרחית ופורומי הלוחות

חבר מתאריך: 01.05.03
בתגובה להודעה מספר 28 שנכתבה על ידי linuxsboot שמתחילה ב "מה החוק אומר? (הטקסט בספר..."

אני לא עו"ד אבל לדעתי זה החוק והסעיף המדובר:
ציטוט:
סימן ד': ריגול

111. מסירת ידיעה לאויב [ד/21]

מי שביודעין מסר ידיעה לאויב או בשבילו, דינו – מאסר עשר שנים; היתה הידיעה עלולה להיות לתועלת האויב, דינו – מאסר חמש עשרה שנה; התכוון בכך לפגוע בבטחון המדינה, דינו – מאסר עולם; גרם ברשלנות שתימסר לאויב או בשבילו ידיעה העלולה להיות לתועלתו, דינו – מאסר שלוש שנים.

112. ריגול [ד/22]

(א) מי שמסר ידיעה והתכוון לפגוע בבטחון המדינה, דינו – מאסר חמש עשרה שנים.

(ב) מי שהשיג, אסף, הכין, רשם או החזיק ידיעה והתכוון לפגוע בבטחון המדינה, דינו – מאסר עשר שנים.

113. ריגול חמור (תיקון: תשס"ב) [ד/23]

(א) בוטל.

(ב) מי שמסר ידיעה סודית כשאינו מוסמך לכך והתכוון לפגוע בבטחון המדינה, דינו – מאסר עולם.

(ג) מי שהשיג, אסף, הכין, רשם או החזיק ידיעה סודית כשאינו מוסמך לכך, דינו – מאסר שבע שנים; התכוון בכך לפגוע בבטחון המדינה, דינו – מאסר חמש עשרה שנים.

(ד) (1) בסעיף זה, "ידיעה סודית" – ידיעה אשר ביטחון המדינה מחייב לשמרה בסוד, או ידיעה הנוגעת לסוג ענינים שהממשלה, באישור ועדת החוץ והבטחון של הכנסת, הכריזה, בצו שפורסם ברשומות, כי הם ענינים סודיים.

(2) ידיעה אשר תוכנה, צורתה, סדרי החזקתה, מקורה או נסיבות קבלתה, מעידים על החובה לשמרה בסוד, חזקה היא, כי ביטחון המדינה מחייב לשמרה בסוד, אלא אם כן הוכח אחרת; (3) הוראות פסקאות (1) ו-(2) יחולו גם לענין סעיף 113א. (ה) תהא זו הגנה טובה לאדם הנאשם בעבירה על פי סעיף קטן (ג) שלא עשה דבר שלא כדין להשיג ידיעה באשר היא ידיעה סודית, ושהשיגה, אספה, הכינה, רשמה או החזיקה בתום לב ולמטרה סבירה.

113א. ידיעה סודית (תיקון: תשס"ב)

מי שמסר ידיעה סודית כשאינו מוסמך לכך, דינו – מאסר חמש עשרה שנים.

114. מגע עם סוכן חוץ (תשכ"ז) (תיקון: תשל"ט) [ד/24]

(א) מי שקיים ביודעין מגע עם סוכן חוץ ואין לו הסבר סביר לכך, דינו – מאסר חמש עשרה שנים.

(ב) ניסה אדם ליצור מגע עם סוכן חוץ, או שביקר במקום מגוריו או במקום עבודתו של סוכן חוץ או נמצא בחברתו, או שנמצא ברשותו שמו או מענו של סוכן חוץ ואין לו הסבר סביר לכך, דינו כדין המקיים מגע עם סוכן חוץ.

(ג) בסעיף זה, "סוכן חוץ" – לרבות מי שיש יסוד סביר לחשוד בו כי עסק, או נשלח לעסוק, מטעם מדינת חוץ או ארגון מחבלים או למענם, באיסוף ידיעות סודיות או במעשים אחרים העשויים לפגוע בבטחון מדינת ישראל וכן מי שיש יסוד סביר לחשוד בו שהוא חבר בארגון מחבלים או קשור בו או פועל בשליחותו.

(ד) לא יורשע אדם לפי סעיף זה אם הוכח לבית המשפט שלא עשה ולא התכוון לעשות דבר שיש בו כדי להביא לידי פגיעה בבטחון המדינה.

115. כניסה למקום צבאי [ד/25]

(א) מי שנכנס למקום מוגבל, ניסה לחדור לתוכו, שהה בו, ניסה להתחקות על מבנהו או על הנעשה בו, או ללא הסבר סביר שוטט בקרבתו – כשאינו מוסמך לכך – וכן מי שניסה להפריע או להטעות זקיף או שומר המופקד על מקום מוגבל, דינו – מאסר שלוש שנים; התכוון בכך לפגוע בבטחון המדינה, דינו – מאסר חמש עשרה שנים.

(ב) בסעיף זה, "מקום מוגבל" – מקום המוחזק בידי צבא הגנה לישראל או המשמש למטרה בטחונית, ועל הכניסה אליו הופקדה שמירה או שהיא מוגבלת לפי הודעה שהוצגה באופן בולט מחוצה לו.

116. מעשה הכנה [ד/26]

העושה אחת מאלה בכוונה להכין מעשה עבירה לפי סימן זה שענשה מאסר שבע שנים או עונש חמור מזה, או לסייע לאדם אחר להכין מעשה עבירה כאמור, דינו – מאסר חמש שנים:

(1) מזייף מסמך או מחזיק מסמך מזוייף; (2) מחזיק מסמך רשמי או משתמש בו כשאינו מוסמך לכך; (3) משתמש בטענות שוא או מוסר ביודעין הודעה כוזבת; (4) משתמש ללא סמכות כדין במדים של צבא-הגנה לישראל או של משטרת ישראל או במדים רשמיים אחרים; (5) מחזיק ללא סמכות כדין חותם או חותמת או נייר רשמיים או סיסמה סודית.

אם אני טועה אני אשמח שמישהו יתקן אותי.

נלקח מפה:http://he.wikisource.org/wiki/%D7%9....99.D7.99.D7.9D

ישן 06-02-2011, 09:23
צלמית המשתמש של Leopad
  Leopad Leopad אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.08.06
ההדגש שלך היה לגמרי לא במקום הרלוונטי למקרה המדובר
בתגובה להודעה מספר 29 שנכתבה על ידי rubber_duck שמתחילה ב "אני לא עו"ד אבל לדעתי זה החוק..."

113. ריגול חמור (תיקון: תשס"ב) [ד/23]

(א) בוטל.
(ב) מי שמסר ידיעה סודית כשאינו מוסמך לכך והתכוון לפגוע בבטחון המדינה, דינו – מאסר עולם.
(ג) מי שהשיג, אסף, הכין, רשם או החזיק ידיעה סודית כשאינו מוסמך לכך, דינו – מאסר שבע שנים; התכוון בכך לפגוע בבטחון המדינה, דינו – מאסר חמש עשרה שנים.
(ד) (1) בסעיף זה, "ידיעה סודית" – ידיעה אשר ביטחון המדינה מחייב לשמרה בסוד, או ידיעה הנוגעת לסוג ענינים שהממשלה, באישור ועדת החוץ והבטחון של הכנסת, הכריזה, בצו שפורסם ברשומות, כי הם ענינים סודיים.
(2) ידיעה אשר תוכנה, צורתה, סדרי החזקתה, מקורה או נסיבות קבלתה, מעידים על החובה לשמרה בסוד, חזקה היא, כי ביטחון המדינה מחייב לשמרה בסוד, אלא אם כן הוכח אחרת; (3) הוראות פסקאות (1) ו-(2) יחולו גם לענין סעיף 113א.
(ה) תהא זו הגנה טובה לאדם הנאשם בעבירה על פי סעיף קטן (ג) שלא עשה דבר שלא כדין להשיג ידיעה באשר היא ידיעה סודית, ושהשיגה, אספה, הכינה, רשמה או החזיקה בתום לב ולמטרה סבירה.

113א. ידיעה סודית (תיקון: תשס"ב)

נערך לאחרונה ע"י Leopad בתאריך 06-02-2011 בשעה 09:26.
ישן 07-02-2011, 21:13
  Sam Weller Sam Weller אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.01.05
העיתונאי עצמו העיד על כך
בתגובה להודעה מספר 45 שנכתבה על ידי looklook שמתחילה ב "אני לא משוכנע שזה נכון."

נדמה לי שלא היתה הכחשה מצד עורכי דינה של קם לטענה הזאת.

מה השיגה הפרקליטות? הפרקליטות לא רואה במשפט כלי להוצאת הצדק לאור. היא מעוניינת בהרשעות, וכל עוד ניתן בידה להשיג הרשעה וענישה סבירה באמצעות הסדר, היא חוסכת משאבים וסיכונים. בחלק מהמקרים היא מקבלת תמורה מהמורשע. אני מנחש שבמקרה זה לא היתה תמורה ושאין לפרקליטות כל רצון להעמיד לדין את שאר המעורבים בפרשה, אולי משיקולים פוליטיים, ואולי משום שזה יפתח תיבת פנדורה של חופש העיתונות לאן. איזה פרקליט מעוניין להכניס את ראשו ללועה של התקשורת?

הכוונה לפגוע בבטחון המדינה היא האשמה שלא קל יהיה להוכיח משפטית בלי לפתוח תיבת פנדורה נוספת של שאלות נאמנות, נטיות פוליטיות וכו'. עוד סמטה שפרקליט שהמשך הקריירה שלו חשוב לו יימנע מלהכנס אליה. בקיצור - מבחינת הפרקליטות ההסדר כדאי, מבחינת האינטרס הציבורי, לטעמי היה ראוי ללכת למשפט עם כתב אישום חמור ולהסתכן בהפסד (וזובור).
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 00:00

הדף נוצר ב 0.09 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר