23-03-2012, 11:52
|
|
|
|
חבר מתאריך: 25.12.05
|
|
|
אין לי שום ספק ששרמנים לא נשמרו
מה הטעם בהם? מעבר לכך שלא שמעתי על מישהו שראה אותם. מג"חים שיצאו מהסד"כ לאחר סגירת החטיבה הסדירה, וצמצום הסד"כ במילואים (האחרון בוצע בסביבות 2005 למיטב זכרוני) ללא ספק לא כולם נשמרו... איך אני יודע? מאחר ואנשי החטיבה האחת שנותרה במילואים היה להם התענוג המפוקפק להתנסות בקניבליות לשמה במהלכה הם הבעירו לפחות עשרה מהם שהוצבו כמטרות בצאלים מיד לאחר מכן. לא בהכרח מאמין לכל סיפור, אבל היו אנשים שטענו שהם זיהו כלים מסויימים מהשירות הסדיר שלהם כאשר אלו הוצבו (ממש בשעת האימון) כמטרות והחיילים "מילאו" אותם בכל טוב כדי שיבערו יפה-יפה (היה איזה תרגיל מקיף לאחר איחוד כמה יחידות לגדוד אחד חדש).
עד סביבות שנת 90 אוחסנו מאות כלי רכב ישנים (משאיות, ג'יפים, כולל סוביטיים) במגרשים ליד מחנה צריפין (היכן שכיום השוק הסיטונאי). אין לי מושג לאיזו מטרה, אבל הם היו תפאורה לאורך שנים רבות. לא יודע למה צה"ל פינה אותם, או לאן, אבל אולי זה היה קשור פשוט בענייני ערך קרקע יותר מאשר בהחלטה לגבי הכלים.
גם במחנה כורדאני אוחסנו מאות זח"למים וזח"לדים מחלידים - היה אפשר לראות אותם בקלות מהרכבת.
"עוזים" (כולל אלה עם רת העץ) אוחסנו בכמויות ענק בכמה ימ"חים, ויותר מאוחר מחנות של פיקוד העורף (לא ננקוב בשנות, אולם חלקם ממש במרכז הארץ). מרבים מהם משרד הבטחון נפטר ולדעתי עברו למדינה אחרת ולא לאכסון במקום אחר. עוזי היה ידוע לשמצה בשל הקשיים לאחסן אותו ללא שאוכל בקורוזיה ואפילו עם כל נפלאות מדע האחסון, זה היה סיוט עבור מי שהיה אמון על כך ואין לי ספק ששמחו להפטר מהם. כנ"ל גם אלה שהיו בשירות ההגמ"ר.
דעתי ה(מאוד) לא מלומדת? כלים ישנים ונושנים - כאלה שלא מתאימים לתו"ל/מערך התחזוקה/אימון החייל הוחזקו בכמויות בגלל שילוב של מנטליות ה"סורים בדגניה והמצרים בעד הלום" (למרות שגם אז עניין ה"סטן+3 כדורים שעצר את האוייב" היה בעיקר מיתוס) עם דגם של צבא שבו כוח האדם והמשאבים נחשבו ללא נדלים. כאשר כל עוזי ישן, או רומ"ט, הפכו לשורה בדו"ח שבסופה מספר ולידו הסימן "ש"ח" - פתאום לא הייתה דחיפות לשמור כלים, אפילו במחיר של מלחמת יום כיפור 2 שבה יסתבר שרב"ט מוטי דנן, נהג בוס בגלילות, לא יכול לרדת לחזית לצורך תגבור גדוד אספקה משום שאין עבורו עוזי זמין.
|