לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום פוליטיקה ואקטואליה, נא לשמור על שפה נאותה חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > פוליטיקה ואקטואליה
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 21-02-2011, 03:39
  KatYa13 KatYa13 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 18.02.11
מתכוונת לאנשים שתורמים למדינה
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי KatYa13 שמתחילה ב "זכויות הדרוזים בארץ"

אתה קיבלת נסיעה באוטובוס, והדרוזי קיבל דונם?
הנה משהו שדרוזי כתב בנושא (ציטוט מטוקבקים ב Ynet):
"אני אישית השתחררתי מהצבא ולא קיבלתי שום חילקה ושום דונם. הבעיה אצלנו שרוב שטחי הישוב שייכים לאנשים פרטיים ולא למינהל. שנית כבר30 שנה לא חידשו את תוכניות המתאר של הישוב. כך שצעיר כמוני שקונה חילקה או שכבר יש לו אחת,לא יכול לבנות בית בצורה חוקית . רוב החילקות הן חקלאיות וצריך לשנות את יעודם בועדה לתכנון ובניה שמשך שנתיים לא תיפקדה בכרמל???!!!! אז מה אתה מצפה אדון ? שאני אגור בשכירות כאשר יש לי שטח פרטי שקניתי ממיטב כספי?? זה לא ייתכן שאני איפול בין הרשויות שלא מצליחות להקצות דיור לחיילים משוחררים ובין רשויות הטבע שסוגרים ומצמצמים על הישוב. זה עניין לא פשוט בכלל. אף אחד לא עוזר לני ואני עוד אהפוך לעבריין רק משום שאני רוצה לבנות בית ולהקים משפחה אגב זו לא בכיינות זו המציאות שלנו היום."

אני לא חושבת שאפשר להגיד שהדרוזים חיים כ"כ טוב בארץ, והם בטח לא מקבלים את מה שמגיע להם.
ולצערי, פתחתי דף בפייסבוק שקורא לשוויון לדרוזים, וההיענות של אנשים להצטרף היא ממש עלובה.
שם, אגב, יש מידע רב על מה שהם תורמים ומה שהם מקבלים בתמורה:
http://www.facebook.com/pages/%D7%A...3333290?sk=info

מה שבאמת הפתיע ואכזב אותי זה שראיתי שכאן נכתב עליהם לא מזמן, ורק פלמינג הגיב. וזה מה שהפתיע אותי וגרם לי לכתוב פה על הנושא.

וכן, כל מי שמזדהה עם סוריה, או אנגליה לחילופין (כל הישראלים שאומרים שבחו"ל טוב יותר מוזמנים לעבור כולם לחו"ל, אם נוח להם להתעלם מההסטוריה של העם שלנו בתפוצות).
ובגלל שלא קיים שוויון אצל אלה שתורמים למדינה ונאמנים לה, אני חושבת שזה ממש לא פייר.
הדרוזים והצ'רקסים עושים פחות רעש משאר האוכלוסיות בארץ, ונראה שהם לא מקבלים מספיק בגלל זה.
בגלל זה אני אומרת, אנחנו צריכים להשמיע את קולנו, כי זאת המדינה שלנו, ולא הגיוני שנדע לקחת בלי להעניק בחזרה.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 21-02-2011, 14:46
צלמית המשתמש של golani_2
  golani_2 golani_2 אינו מחובר  
מנהל 20+, מו"ס

חבר מתאריך: 27.07.05
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי KatYa13 שמתחילה ב "מתכוונת לאנשים שתורמים למדינה"

לא ברור לי עדיין איך מה שהבאת גורס אפליה כלפי הדרוזים?

אם אני אקנה שטח חקלאי גם אני לא יורשה לבנות עליו בית עד ש(אם בכלל) מעמדו בטאבו ישתנה וגם אם אצליח לשנות את מעמדו זה ייקח לי לא פחות זמן ותסכול, ההבדל הוא כנראה שאני לא אגיד "יש חוקים שלא באים לי בטוב אז אני פשוט אתעלם מהם" ובכל זאת אבנה בית באופן לא חוקי ואפילו אם אני אעשה זאת אותי כנראה יפנו וייקנסו ויהרסו לי את הבית ולא ירשו לי ולעוד אלפים לבנות ללא תוכניות.

באמת שאני לא מבין על מה המהומה- בירוקרטיה? היא פוגעת בי לא פחות מבך, אין בכך שום גזענות, אבל אם זה כ"כ מפריע לך תתלונן, תפגין, תשבות, אל תבנה בצורה בלתי חוקית- להפוך לעבריין (ורק אתה הופך את עצמך לעבריין, אף אחד לא מכריח אותך) מוריד מרמת האמינות של הטיעונים שלך.

אראל סג"ל

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
ותודה לדורון

ישן 21-02-2011, 19:10
  משתמש זכר פלמינג פלמינג אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.01.09
אינני לוקח קרדיט על כלום!
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי KatYa13 שמתחילה ב "זכויות הדרוזים בארץ"

למיטב זיכרוני לא כתבתי דבר בפייסבוק וייתכן ורצית לצטט דבר מה מהגיגי שהובעו בהקשר אחר.
בכל אופן אשמח אם תבהיר לי מתי והיכן נכתבו דברי בנושא.

לגבי זכויות הדרוזים: לית מאן דְּפָלִיג
יש לטפח את העדה הנפלאה הזאת. הקהילה תורמת למדינה ובטחונה לא פחות מכל אחד מאתנו ואולי יותר מאותם משתמטים בתואנות שונות.
אם לדרוזים ברמת הגולן יש בעיה עם מדינת ישראל - ייתכן וההססנות שלנו גם גרמה לכך שהאדמה שם זזה יותר מדי ואף אחד לא יודע מה יילד יום לגבי שיוכם למדינת ישראל - אילו השכלנו להבהיר באופן חד משמעית שרמת הגולן שייכת לעם ישראל ורק לעם ישראל והיא מבטיחה לנו שדמשק מבינה שהם בטווח תותחים, לא הייתה מתעוררת כל בעיה עם התושבים הדרוזים ברמת הגולן.
אבל כאשר כל יום קם פוץ חדש שמספר כמה חשוב לרדת מרמת הגולן למען השלום שאו-טו-טו יגיע באמצעות דביל בנו של רודן.
אולי כעת נבין בדיוק עם איזה סוג של משטר ואנשים עלינו לעשות שלום.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 21:30

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר