03-02-2011, 07:15
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 21.11.07
|
|
בהחלט בעבר הייתה אפשרות של צילום על אותו תא בסרט הצילום, היו מצלמות שפשוט הייתה הפרדה בין פעולת ההרצה של הסרט לבין הלחיצה על ההדק (לא יודע איך לקרוא לזה בשמו האמיתי), מאוחר יותר הגיעו מצלמות שבהם כדי לצלם הייתה צריך לגרור את סרט הצילום לתמונה הבאה ואז כדי לבצע את הטכניקה אנשים היו צריכים ללמוד כמה הם צריכים לסובב את ידית גלילת הסרט חזרה כדי להחזיר רק תא אחד, כדי שיוכלו לבצע חשיפה כפולה על אותו תא בסרט הצילום
היום זה הרבה יותר פשוט, למצלמות פשוט יש אפשרות כזו, במצלמות פילים החדשות יש אפשרות שלא מריצה את הסרט אחרי הלחיצה הראשונה אלא רק אחרי הלחיצה השניה ומאפשרת לך לבצע חשיפה כפולה על הפילים, במצלמות דיגיטליות היום אתה יכול לחפש את האפשרות בתפריט ולבצע אפילו חשיפה משולשת או מרובעת (אם אני לא טועה), הטכניקה הזו במצלמות דיגיטליות אולי משתמשת בסוג של עריכה גראפית אך מקורה ואופן הביצוע בתמונה הזו זהה לחלוטין לאופן הביצוע במצלמות הסטילס היישנות, ולכן אני מקווה שתתייחסו לזה בהתאם.
לא עריכה גראפית דרך הפוטושופ, אלא ניסיון בטכניקה ישנה עוד מימי סרטי הפילים, פשוט דרך המצלמה הדיגיטלית
אני אשמח אם יוכלו להיות תגובות לא רק בנוגע לטכניקה והאם היא מתקבלת פה בפורום או לא, אלא גם על הביצוע של התמונות עצמן
נערך לאחרונה ע"י Duckion` בתאריך 03-02-2011 בשעה 07:18.
|