לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה    ברוכים הבאים לפורום צילום!!!       אוסף אתגרי הצילום של כל הזמנים   מצגת-סרטון ישראל 3 מוכנה כעת להפצה, לצפייה לחצו כאן חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תרבות ואמנות > צילום סטילס ווידאו
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 18-02-2011, 15:04
צלמית המשתמש של שמולביץ אשר
  משתמש זכר שמולביץ אשר מנהל שמולביץ אשר אינו מחובר  
מנהל פורום: דגמים לבניה עצמית, סקופים וחדשות, צילום ווידאו, וכן.... הצ'קלקה הכחולה של פרש

חבר מתאריך: 01.02.09
Facebook profile
הי
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי שחף דרור שמתחילה ב "אם לא תקבל פה תשובה (אני עצמי..."

אני חושש שאם אתה מנסה "להתאים" עדשה שתוכננה עבור מצלמה אחרת, ולהלביש אותה על ניקון, אתה עלול להתקל בהמון בעייות.
1. "המתאם" המוכנס בין העדשה לבין גוף המצלמה. משנה את טבעת המיקוד של העדשה ואתה עלול להתקל בבעית מיקוד לקראת "אין סוף".
2. שחף דרור ציין בחוכמה שעדשה שתוכננה לצילום פילים אינה מתאימה לצילום דיגיטלי.
3. לניקון יש מגעים ושילובים מכניים בבסיס העדשות שלהם והם מתאימים לגופים של ניקון מהסדרה D...
כך שאתה עלול להתקל בהמון בעיות מכנייות ותיפעולייות בזמן העבודה עם עדשה כזאת.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 18-02-2011, 16:44
צלמית המשתמש של שחף דרור
  משתמשת נקבה שחף דרור מנהל שחף דרור אינו מחובר  
מנהלת פורומי הצילום

חבר מתאריך: 12.04.05
שלח הודעה דרך ICQ אל שחף דרור
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי שמולביץ אשר שמתחילה ב "הי"

אשר,
קודם כל - אני בת.
דבר שני - התגובה שלך מלאת רצון טוב, אבל הניסוחים שלך עלולים להטעות. לא יודעת אם זה בגלל ההבנה שלך או הניסוח שלך, אבל יוצא שכתבת דברים לא מדוייקים. הכי חשוב: "אני חושש שאם אתה מנסה "להתאים" עדשה שתוכננה עבור מצלמה אחרת, ולהלביש אותה על ניקון, אתה עלול להתקל בהמון בעייות."
זה משפט מטעה ועלול לגרום להרבה כאב לב. כי האמת היא שהמשפט צריך להיות:
"אם אתה מנסה "להתאים" עדשה שתוכננה עבור מצלמה אחרת, ולהלביש אותה על ניקון, אתה עלול להתקל בבעיה אחת ענקית: התבריג של המצלמה יישבר."
(זה בהנחה שמנסים מספיק חזק. בעיקרון אם בנאדם הוא לא טמבל הוא יראה בעצמו שההברגה לא מתאימה ויפסיק לנסות.)

משם והלאה, אחרי שמבינים שאין אפשרות להשתמש בעדשה שתוכננה לתבריג מסויים (קנון, פנטקס או כל חברה אחרת שאינה ניקון) על תבריג אחר (ניקון, במקרה הזה) - כל שאר הנקודות שציינת לא רלוונטיות.
אני גם ציינתי בלי קשר שאם העדשה כן מתאימה לניקון אבל היא ישנה והיתה בשימוש בעידן הפילם - האיכות שלה תהיה ירודה מאוד.
ישן 18-02-2011, 16:37
צלמית המשתמש של שחף דרור
  משתמשת נקבה שחף דרור מנהל שחף דרור אינו מחובר  
מנהלת פורומי הצילום

חבר מתאריך: 12.04.05
שלח הודעה דרך ICQ אל שחף דרור
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי yossi o שמתחילה ב "ויוטאר זו חברה של עדשות וציוד אופטי ממש גדולה ונפוצה,"

שם העדשה בלינק שהבאת מכיל את המילה "פנטקס", אז ייתכן והעדשה מתאימה למצלמות פנטקס.
(אני מכירה את השם ויויטאר, אני יודעת שזו חברה גדולה ומוכרת, גם היה לי פלאש שלהם. אני פשוט לא מכירה את מאפייני החברה, שמעתי עליה לראשונה רק לפני כשנה.)

לא בודקים התאמה בפועל (as in מנסים להרכיב על המצלמה) כי זה עלול לשבור דברים שאתה ממש לא רוצה שיישברו. בודקים במעבדת צילום. קח את העדשה איתך למעבדות ארליך ליד עזריאלי ובקש שיגידו לך אם היא מתאימה.

עריכה: בעצם נראה לי שהמילה "פנטקס" שם לא קשורה לשם העדשה. בכל מקרה צריך לבדוק במעבדת צילום.
שים לב שהעדשה מתוארת כבעלת פוקוס ידני בלבד, והיא גם לא מופיעה בזאפ. משתי הסיבות הנ"ל אני חושבת שאולי היא בכל זאת עדשה ישנה שיוצרה בעידן הפילם. אתה יודע כעובדה שזו עדשה שיוצרה בשנים האחרונות?

נערך לאחרונה ע"י שחף דרור בתאריך 18-02-2011 בשעה 16:45.
ישן 18-02-2011, 16:57
צלמית המשתמש של שמולביץ אשר
  משתמש זכר שמולביץ אשר מנהל שמולביץ אשר אינו מחובר  
מנהל פורום: דגמים לבניה עצמית, סקופים וחדשות, צילום ווידאו, וכן.... הצ'קלקה הכחולה של פרש

חבר מתאריך: 01.02.09
Facebook profile
הי
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי שחף דרור שמתחילה ב "שם העדשה בלינק שהבאת מכיל את..."

לגבי העדשה הספציפית הזאת. הוא מסומנת "בעלת תבריג" שלמיטב ידעתי הוא סוג די ישן של עדשות של פנטקס. לניקון יש חיבור "באיונט" ולא הברגה.
אם תסתכל בתחתית העמוד יש גם אביזרים, יתכן שאחד מהם מתאים לניקון.
שוב כמו ששחף דרור כתבה - מדובר בעדשה בעלת מיקוד ידני.
לגבי וויוטאר באפון כללי.
כאשר למדתי צילום תעשייתי. עשינו מבחן לעדשות. ונתקלנו בתופעה, בעיקר לגבי וויטאר וסיגמה. ששתי עדשות זהות מאותה חברה. נתנו "כושר הפרדה" שונה מאד אחת מהשניה.
אז. הצעתי היא. אם אתה מחליט להשתמש בעדשה זאת. לעשות צילומי מבחן לעדשה.
אם תרצה את התהליך אני אסביר לך אותו בנפרד.

ישן 23-02-2011, 08:50
  mc2 mc2 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 13.12.10
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי yossi o שמתחילה ב "תודע על העזרה והרצון הטוב לכם"

אם אתה רוצה לקנות את ה D90, לך על זה.
עדשה לא איכותית מידי מלפני כמה עשורים לא רלונטית לנושא, אם היה לך אוסף עדשות מצויינות וישנות זה יכל להיות שיקול לבחור במצלמה שאליה יוכל להתחבר העדשות. יש עדשות נהדרות גם מתקופת הפילם, העדשה הזו לא נראית לי מציאה כזו גדולה...

אם אתה רוצה לבדוק פשוט תשווה את הביונט (זה החלק שמתחבר למצלמה) לחיבור זהה על עדשה שאתה יודע שמתאימה לניקון או שפשוט תנסה בזהירות. לא צריך להגזים, שמים נקודה מול נקודה ורואים אם הזיזים מתאימים למגרעות. אם אתה רוצה תעלה תמונה טובה של הביונט וננסה להתאים.
אופציה שכדאי בכל מקרה לנסות קודם היא לחפש על העדשה לאיזה ביונט היא מיועדת, אולי רשום (זה של ניקון נקרא F MOUNT).

לגבי ההסבר על התאמת עדשות, אל תחכה לו יותר מדי, כי הוא לא יגיע. אשר דיבר על מבחן לאיכות העדשה לא על דרך להתאים אותה.

בעיקרון לכל יצרן יש מרחק קצת שונה בין פני הביונט לחיישן/סרט צילום, בגלל שאצל ניקון המרחק הזה הכי גדול מבין יצרני מצלמות הרפלקס, לא ניתן ליצר מתאם מכני שימיר מחיבור למשל של פנטקס לחיבור של ניקון מבלי לאבד את היכולת לפקס למרחקים מעל מטרים בודדים. יתכן ותמצא ברשת חיבורים שכאלו אבל אז הם לא רק מכניים, אלא גם אופטיים, כלומר יש שם עדשות והם מורידות את איכות התמונה המתקבלת.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 13:20

הדף נוצר ב 0.03 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר