לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 25-02-2011, 17:40
  222222 222222 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 23.10.06
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי benny.zhit שמתחילה ב "ממה שאני מכיר התפקיד הראשון..."

לא יודע מה זה דירקטיבה.
בצבא יש תקנים.
התקן של קמ"ן גדוד בגדודי חי"ר, שריון והנדסה (פרט למס' יוצאי דופן) הוא של קצין בתפקיד שני (תקן סרן).
ודרך אגב אין חיה כזו קצין שהוא ע.קמ"ן בגדוד, רק בגדס"רים ויחידות (וכמובן מחטיבות ומעלה).

חייל ביחידה עורפית שעוברל להיות קמ"ן גדוד? אין מסלול פיתוח טבעי כזה ואני לפחות לא שמעתי על זה קורה .
בכל מקרה לטובת יציאה ללהב יש צורך ברובאי 03 פרופיל 72 ומעלה ולהיות בוגר קורס פיקודי. אלה הם קודם כל תנאי הסף. מצד שני אפשרי גם להגיע לגדודים לאחר קק"צ מעוז.

מבחינת השאלה למי נחשב לוחם. זו נקודה שנויה במחלוקת. גם אם יש לך תעודת לוחם, זה לא הופך אותך ללוחם. כנ"ל גם להיפך.
בעיני לפחות, תפקיד הלוחם הוא מי שתפקידו להילחם באויב בצורה ישירה ועל פי הקריטריון הזה-לא. קמ"ן (גם בגדוד) הוא תפקיד תומך לחימה. גם אם הוא בשדה הקרב וצמוד למג"ד בכל דבר, התפקיד שלו בשורה התחתונה הוא לא להילחם.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 25-02-2011, 18:02
צלמית המשתמש של benny.zhit
  benny.zhit benny.zhit אינו מחובר  

חבר מתאריך: 14.01.09
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי 222222 שמתחילה ב "לא יודע מה זה דירקטיבה. בצבא..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי 222222
לא יודע מה זה דירקטיבה.

http://www.thefreedictionary.com/directive

ציטוט:
במקור נכתב על ידי 222222
בעיני לפחות, תפקיד הלוחם הוא מי שתפקידו להילחם באויב בצורה ישירה ועל פי הקריטריון הזה-לא. קמ"ן (גם בגדוד) הוא תפקיד תומך לחימה. גם אם הוא בשדה הקרב וצמוד למג"ד בכל דבר, התפקיד שלו בשורה התחתונה הוא לא להילחם.

מה זה אומר להילחם באוייב בצורה ישירה? רק מי שהתפקיד המרכזי שלו הוא ללחוץ על ההדק?
לפי ההגיון הזה גם הנהג בטנק הוא לא לוחם, וטייס של יסעור שמנחית לוחמים בעומק האוייב הוא גם לא לוחם, וגם חובש קרבי הוא לא לוחם. בקיצור, נראה לי שההגדרה שלך למי לוחם ומי לא קצת נוקשה מדי.

ישן 25-02-2011, 18:15
  222222 222222 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 23.10.06
בתגובה להודעה מספר 17 שנכתבה על ידי benny.zhit שמתחילה ב "[QUOTE=222222]לא יודע מה זה..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי benny.zhit
http://www.thefreedictionary.com/directive

מה זה אומר להילחם באוייב בצורה ישירה? רק מי שהתפקיד המרכזי שלו הוא ללחוץ על ההדק?
לפי ההגיון הזה גם הנהג בטנק הוא לא לוחם, וטייס של יסעור שמנחית לוחמים בעומק האוייב הוא גם לא לוחם, וגם חובש קרבי הוא לא לוחם. בקיצור, נראה לי שההגדרה שלך למי לוחם ומי לא קצת נוקשה מדי.

נראה לי שלקחתי אותי בצורה קצת מילולית מדי. התכוונתי שזה לא הנחיה ערטילאית או משהו בסגנון "רוח המפקד" (כפי שמשתמע לי לפחות מהניסוח שלך)- אלא פקודה ברורה שמעוגנת בתקנים שלישותיים.

בנוגע להגדרה של מיהו לוחם. זה הניסוח הכי טוב שאני מצאתי. בחיפוש קצר בגוגל-
"לוחם הוא אדם המשתתף במאמץ מלחמתי ותפקידו הוא להפעיל אלימות נגד האויב."
גם ע"פי הגדרה זו יש בעייתיות מסוימת מבחינת הנהג בטנק והטייס של היסעור.
בכלל יש בעיה מסוימת בהגדרת המושג בצה"ל, בין השאר מכיוון שהוא נגוע ביח"צ ורצון לקדם תפקידים וחילות מסויימות (ע"ע הדיון הזה לגבי האם קמ"ן הגדוד הוא לוחם). אבל אם לכוון לנקודה שרציתי להביע- לפחות בעיני התפקיד אינו תפקיד לוחם אלא תומך לחימה.
ישן 25-02-2011, 18:39
צלמית המשתמש של benny.zhit
  benny.zhit benny.zhit אינו מחובר  

חבר מתאריך: 14.01.09
בתגובה להודעה מספר 18 שנכתבה על ידי 222222 שמתחילה ב "..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי 222222
נראה לי שלקחתי אותי בצורה קצת מילולית מדי. התכוונתי שזה לא הנחיה ערטילאית או משהו בסגנון "רוח המפקד" (כפי שמשתמע לי לפחות מהניסוח שלך)- אלא פקודה ברורה שמעוגנת בתקנים שלישותיים.

דריקטיבה היא אכן הנחייה, אך אין שום סיבה להניח שהיא ערטילאית.
גם אם התקן הוא תקן סרן (לא ידעתי, אבל אם אתה אומר אני מניח שאתה יודע) הרב המוחלט של הקמ"נים הגדודיים הם בעלי דרגת כתף סגן.
בנוסף, משתמע מדבריך, שתקן הוא פקודה מחייבת - כלומר אם יש תפקיד מסויים שאמור למלא אותו רס"ן, למשל, אז בהכרח ימלא אותו רס"ן או סרן בתקן רס"ן. זה אכן המצב הרצוי, אך בהרבה מקרים אינו המצב המצוי. אני מכיר כמה מקרים שלתפקידים בתקן X נכנסו קצינים שאינם רשאים לקבל את אותו התקן, וישבו על תקן נמוך יותר.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 20:11

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר