לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 26-02-2011, 14:21
  deotpit deotpit אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.03.09
גם הסיוע לישראל הוא חוק אמריקאי
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי looklook שמתחילה ב "הודעות תמוהות. למה שישראלים יביעו עמדה באתר המתייחס לחוק אמריקאי?"

חוצמזה, נאמנים לכלל: "כי מוושינגטון תצא תורה", ברגע שנישואים חד מיניים יהפכו לנורמטיבים בארה"ב, כך יהיה בכל ארצות המערב + ישראל. למה זה לא צריך לענין אותך?
למה שבוש יביע עמדה בנוגע למי ישלוט בעירק ? ולמה שבלייר יביע עמדה בנוגע למי ישלוט באפגניסטן ? למה שאובמה יביע עמדה בנוגע למי ישלוט במצרים, תוניסיה, תימן, עירק, לוב...
ולמה שביבי יביע עמדה לגבי טיב הדמוקרטיה בארצות ערב ? יציבותן ?
ולמה שממשלת ישראל תתערב ברצונה של אירן לפתח אנרגיה אטומית ?
ולמה מדינות ערב מתערבות בנושא חוק איסור ערלות בצרפת ?
תמוה מאוד... this is a strange strange world !

נערך לאחרונה ע"י deotpit בתאריך 26-02-2011 בשעה 14:42. סיבה: הוספה
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 26-02-2011, 14:52
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

חבר מתאריך: 28.10.01
תביע חופשי - אבל אתה רצית להוכיח שהמהלך שלו אכן מחזק אותו...
בתגובה להודעה מספר 24 שנכתבה על ידי deotpit שמתחילה ב "גם אני תומך בו, אז לא להביע דעה?"

מה שאתה הוכחת בפועל זה שהמהלך שלו מחזק בקרב מי שבין כה
וכה תומך בו...
אני אתן דוגמא מעולם צואת הכלבים:
בוא נגיד שאתה רוצה לאסוף את כל צואת הכלבים בצד המערבי של
רחוב דיזינגוף - נכון שאיסוף צואה מהצד המזרחי של הרחוב לא
יקדם אותך באינץ' להשגת היעד הזה?
דוגמא נוספת תהיה מעולם הכדורגל החד-מיני:
בוא נגיד ששופט כדורגל רוצה להזמין לדייט לוהט את הקוון ששפט
לצידו במשחק של בלפוריה נגד ראש פינה. נכון שהשופט לא יתקרב
למימוש חלומו, אם יזמין לדייט דווקא את השופט הרביעי
מהדרבי הגדול של אום אל פאחם?

אתה מבין, כדי להשיג יעד כלשהו - כדאי לעשות צעדים שלא ישאירו אותך באותו מצב, אלא יקדמו אותך לעבר היעד. צעד פוליטי שלא מביא לך תומך נוסף אחד - לא מחזק אותך, גם אם התומכים הקיימים מאוד שמחים על ביצוע הצעד.

זכור, כוח פוליטי הוא כמו איסוף צואת כלבים: הוא נבנה יעה אחרי יעה. איסוף אותו גוש חרא שלושים פעם - לא יקטין את כמות החרא הנוספת שיש לאסוף...
ישן 26-02-2011, 15:31
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

לא סתם מתלהם, אלא נמוך מצח שלא למד את הלקח!
בתגובה להודעה מספר 32 שנכתבה על ידי deotpit שמתחילה ב "אני מדייק גם בלי לרצות"

למרות שהפיתוי לעסוק בי, בנטייתי האינסופית להסית, לתמוך
בהמשך מעגל הדמים ובכלל לפגוע בדמוקרטיה, חופש הביטוי וחירויות הפרט - אני מציע שננסה לחזור לעסוק בנושא האשכול
המעניין שאותו פתחת, בעניין נצחונו הכביר של העילוי מאילינוי, על עדר הבורים נמוכי המצח מאלסקה...
אני חייב להגיד לך שזה לא קל לי. בדר"כ כשאני רואה פיסת קלישאה עסיסית כמו קבוצת המלים מהשורה ל.ה.מ, הפיתוי להכנס לדיון מרתק לגבי עומק עולמו הרוחני של המשתמש בהן, הוא גדול. למרות זאת החלטתי שאני אניח לדיון להשאר במקומו
המקורי: טענתך המוזרה שאובמה מרביץ לרפובליקנים. כשלעצמי אני סבור שהוא אכן יכול לכסח במכות כמה מהם (מקיין זקן ונכה,
פיילין היא אישה, וג'ון ביינר נראה כבכיין חלשלוש), אבל מרקו רוביו צעיר, כשיר ונמרץ, ולדעתי יצליח להכניס כמה ג'אבים
טובים משלו. אי לכך, אני שב וקובע שטענתך שהוא מרביץ להם אינה מדוייקת, ושב וקורא לך להתחיל לדייק!
ישן 26-02-2011, 15:48
  deotpit deotpit אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.03.09
אינני מתעסק בך
בתגובה להודעה מספר 33 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "לא סתם מתלהם, אלא נמוך מצח שלא למד את הלקח!"

וכל הסופרלטיבים שאתה מפזר באשכול שפתחתי הם מעשה ידיך להתפאר ואל תדביק לי את נטייתך להעניק ציון נכשל למי שחושב באופן שונה ממך (ותודה שניסית לנחם אותי עם ציון "מענין מאוד" לאשכול שפתחתי). לא הזכרתי "ניצחון כביר" אם אני חוזר ומציין: מכות" שמנחית אובמה על הרפובליקנים דוגמת ההיתר להומואים לשרת בצבא, להכיר בעקיפין בנישואיהם למרות קיומו של חוק (מימי קלינטון) שנועד למנוע זאת. אובמה מנחית הרבה מכות על הרפובליקאים וגם אם לא יזכה בבחירות הבאות (מה שאני מאוד מקווה שלא יקרה) לפעולותיו היום ישאר חותם בל ימחה בדומה לפעולות של קרטר שגם הוא לא נבחר פעם שניה אך עשה מספיק בפעם אחת ל 2 קדנציות, יצחק רבין שאפילו לה השלים קדנציה אחת אך עשה מה שמנחם בגין עשה ב 2 קדנציות, ג'והן קנדי שלא השלים אפילו קדנציה אחת...
ישן 26-02-2011, 16:43
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

אני מגיב לך, מאיר, אך דבריי הנוקבים מכוונים גם לשרוקי ולפרשמייקר:
בתגובה להודעה מספר 37 שנכתבה על ידי looklook שמתחילה ב "האם אתה איראני שיעי?"

כאשר מגיע גולש שטענותיו הענייניות הן ללא מתום, עלינו לדעת להרכין ראשינו בענווה, ולהגיד "צדקת
מאיתנו רבנו deotpit".
דבריו המלומדים נשיאי-על דוגמת קנדי, המנצח הכביר של משבר הטילים בקובה ואביה של מלחמת
המצווה הגאונית בוויטנאם; או קארטר, מצביא-העל של הישגים עצומים דוגמת הבאת הדמוקרטיה לאיראן,
או הכנסת כוחות הקידמה הסובייטיים לאפגניסטאן - הייתה אורה לגרום לכם לנהוג כמוני ולהודות שמול
שפע כזה של ידע היסטורי מלומד - אין כל מענה.
במקום זאת אתם באים ומביאים עובדות(!!!) מתוך רצון זדוני לקלקל טיעון משובח, שהפגם היחיד בו הוא
העובדה שאינו נכון ואינו הגיוני.

צר לי, אבל אני מאוכזב מאוד. אנשים כמותכם הם בדיוק הסיבה שנשיא דגול כמו הדמוקרט ג'יימס ביוקנן
נשכח מלב, בעוד שיורשו הבינוני (והרפובליקני!!!!), בעל השם הפרטי התנ"כי והמיושן, אייברהם לינקולן,
מוכר לכל...
ישן 26-02-2011, 21:40
  g.l.s.h g.l.s.h אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.12.05
אשכול הזוי משהו
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי deotpit שמתחילה ב "אובמה ממשיך להכות ברפובליקאים"

למה שלאזרח בישראל יהיה איכפת מחוקי פנים בארה"ב? ויותר מכך: למה שהוא יהיה lifeless דיו כדי להכנס לאתר אמריקאי שבו אזרחים אמריקאיים מביעים דעתם בעניינים של חוקים הקשורים במערכת הבריאות?

וממתי "מוושינגטון יוצאת תורה"? בפעם האחרונה שבדקתי בארץ שהעיר ההיא בירתה ממיתים אנשים בגאז או זריקות, אזרחים רשאים לקנות כלי נשק צבאיים כמעט בלי בעיה והמשטרה מתייחסת לאזרח כאל פושע פוטנציאלי. באירופה, ובכלל ברוב העולם, כבר מזמן זנחו את ה"תורה" הזאת והלכו קדימה. אני מניח שגם האמריקאים ימצאו בסוף את דרך הקידמה, בדיוק כפי שיגלו יום אחד שביטוח בריאות ממלכתי בסיסי זה טוב, גם אם סותר ערכים של כל מיני אנשים שחיו בעידן שבו גברים חבשו פאה לבנה.

ישן 02-03-2011, 00:00
  Bimler Bimler אינו מחובר  

חבר מתאריך: 13.08.06
בתגובה להודעה מספר 44 שנכתבה על ידי g.l.s.h שמתחילה ב "יותר מתקדמת מהאמריקית, כן"

בכל אירופה? איך אפשר בכלל להשוות? ההשוואה הזו מזכירה השוואה שעושים בין נורווגיה שיושבת על נפט וגז בשווי של עשרות מיליארדים ומערכת הרווחה שלה, לבין מדינת ישראל. ברור לך שכל המיתוס הזה של מדינות סקנדינביה יתפוגג לו כשהנפט והגז ימשיכו לשחק תפקיד בעולמנו הכלכלי, נכון? במובן מסוים המדינות הללו (כששוודיה היא המחליאה מכולן - לא זו בלבד שהיא יושבת על מחצבים רבים, אלא שאף חמקה משתי מלחמות עולם, כשבאחרונה שיתפה פעולה בהיחבא וחמקה מעונש) או ליתר דיוק מערכת הרווחה של המדינות הללו, שקולה לארמונות הזהב וקבוצות הכדורגל שקונים הערבים מהאמירויות - יעלמו יחד עם שינויים בלתי נמנעים בכלכלה העולמית. אז איך אפשר להשוות דבר מה זמני שאין לו יכולת קיום במדינה שיחס חביות הנפט פר תושב הוא לא 1 לאלף, לטובת הנפט?

מה גם שאם אתה בוחן את מערכת הבריאות הצרפתית או הספרדית למשל, אתה רואה ששם מספיק גל חום אחד כדי להרוג עשרות קשישים. משום מה, אפילו במערכת הבריאות החצי ציבורית, חצי פרטית, המקרטעת של ארה"ב זה לא קורה.

יש לעשות שינויים במערכת הבריאות האמריקנית. אבל מי לעזאזל אמר שמערכת ציבורית מנוונת היא הפיתרון היעיל והטוב ביותר? ממתי זו אבולוציה ולא רגרסיה, כמו כל דבר שכולל את השם "ציבורי"?
ישן 26-02-2011, 23:45
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

אין רע - אלא שצריך בקרות, ולא תמיד הן ישנן...
בתגובה להודעה מספר 50 שנכתבה על ידי infected aviad שמתחילה ב "מה הבעיה בעונשי מוות והתרת..."

אני תומך מושבע בעונש מוות - אבל רק כאשר אין שמץ של ספק
באשמת הרוצח. כאשר מדובר בנטילת חיים "מעל לכל ספק סביר",
זה פשוט לא מספיק - ובארה"ב ישבו אנשים בתא המוות (וחלקם
אף הוצא להורג), כאשר היו חפים מפשע.
באשר לנשק - כאן העניין יותר חד משמעי וברור: חלקים מהתיקון
השני לחוקה האמריקנית, הם אדיוטיים ברמה שקשה לדמיין:
התיקון ההזוי הזה, שנכתב במאה ה-18 (כאשר מכירת בני אדם לא
הייתה תחום פלילי, אלא מקצוע מכובד וראוי), כולל את ההרשאה
לאנשים להקים מיליציות במדינות השונות.
מיליציה היא ההתחלה, האמצע והסוף של כל ברדק. כל הפסיכים
שמתבצרים בחוות במדינות ומשונות ושמוכנעים שהממשל
הפדראלי (הלא הוא ZOG) מנסה להשתיל במוחם אמצעי מעקב
מרושעים במטרה לשלול מהם את חירויות הפרט היקרות, הם
מארגנים או חברים בארגונים מיליציוניים למיניהם.

לעניין היתרי מכירת נשק לכל אזרח: אני סבור שאין סיבה שלא
לאשר לאנשים שומרי חוק, לרכוש כלי נשק - אבל צריך לעשות
רגולציה של התחום, ולפקח עליו. אין דבר מופרע יותר מאדם
שנכנס לסניף וולמארט, ויוצא ממנו עם רובה ציד, מבלי שעבר בדל של הכשרה, מבלי שהמתין יותר משתיים וחצי דקות, ומבלי
שלמישהו יש מושג האם מדובר בפסיכי מוחלט.

בארה"ב יש יותר הרוגים מכלי נשק מאשר בכל אירופה. הסיבה
לכך היא הכמות ההזוייה של כלי הנשק שמסתובבים שם,
וההכשרה האפסית של רוב אלה שמחזיקים אותם.
ישן 27-02-2011, 08:26
  g.l.s.h g.l.s.h אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.12.05
הבעיה "שלי" עם שניהן
בתגובה להודעה מספר 50 שנכתבה על ידי infected aviad שמתחילה ב "מה הבעיה בעונשי מוות והתרת..."

במקרה האמריקאי, היא שהאמריקאי לא מיישם, או שולט בתופעות אלה בצורה מושכלת ותוך מחשבה, אלא תוך דבקות קנאית-דתית בערכים שעבר זמנם. אין מחשבה אמיתית מאחורי ההתנהלות בתחומים אלה, אלא הצמדות לסטטוס קוו. גם הרשות של אזרח להחזיק נשק, וגם עונש מוות, יכולים להיות ראויים וקיימים (מבחינתי) אבל בארה"ב שניהם הפכו לפארסה. מי שעוקב אחרי עניין עונש המוות בארה"ב לא יכול שלא להגעל. בעוד שבארה"ב רציחות מתקיימות לא פעם ע"י השחור האנאלפבת החבר ב"קריפס", או הנרקומן מהרחוב, בהחלט ישנן לא מעט רציחות שבהן מעורבים אנשי צווארון לבן, או "ואספיות" בלונדיניות וסוציופטיות שרצחו שותפה לחדר בקולג' בלי סיבה ראוייה לשמה. ועדיין: בתום פרקי הזמן השערורייתיים שעוברים בין הרשעה ובין הוצאה להורג, מי שמגיע להקשר למיטה או לכסא אלא לרוב בני מיעוטים אתניים, או בכלל אנשים בעלי רמה שכלית "גבולית" מבחינות רבות. כל ממסד עונש המוות בארה"ב נראה כמו יישות נפרדת המקיימת את עצמה, וכזו שאיבדה מזמן כל קשר ממשי עם תחום ההרתעה, עשיית הצדק או תיעול יצרי נקמה. גם ביפאן מוציאים להורג, אבל העניין לא נראה כזו קומדיה עצובה כמו בארה"ב. ומה עוד שעל כל היספאני סתום שמגיע בסוף לתא הגאזים, יש עוד רבים בדיוק כמוהו שחומקים מהגרדום משום שעו"ד טוב שהיה להם כבר בשלבי חקירה ראשונים, דאג שיודו בפשע/יסגירו שותפים, בתמורה לכך שהתביעה לא תדרוש עונש מוות.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 17:50

הדף נוצר ב 0.07 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר