לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 29-03-2011, 12:00
  YHS YHS אינו מחובר  
מהנדס אווירונאוטיקה, עוסק במגוון נושאי תעופה שנים רבות

חבר מתאריך: 17.07.05
המחקר המעמיק בנושא תדרי תהודה
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Narion שמתחילה ב "שימוש במחולל תהודה כאמל"ח..."

התחיל בעיקר בעקבות קריסתו של גשר טאקומה. במדינת וושינגטון. נדמה לי שכבר דובר על כך בפורום. הגשר נכנס לתהודה בשל הרוחות ולאחר מספר ימים קרס.
לגוף פשוט יש תדר תהודה יחיד (או כפולות שלו). קח סרגל והחזק אותו כשקצהו על השולחן ורובו באוויר ותרעיד אותו. תגלה שהוא מתנודד בתדר מסוים. שינוי האורך החופשי ישנה את התדר. עירור חזק בתדר המתאים יביא להתבדרות ולנזק מבני.
מערכות מורכבות יותר הינן בעלי הרבה תדרים עצמיים ולמעשה המבנה מכוון כך שלא יהיה תדר עצמי יחיד שולט.
בודאי בכלי טייס. הרי אינך רוצה שהכנף תתפרק בתדר מסוים, שיכול להיגרם בתוצאה מזרימת האוויר עליה.
כך שנראה לי שניתן להשתמש בזה גדי לפרק כלי טיס הוא מעט מדע בדיוני, שלא לדבר על העוצמות הנדרשות כדי לעשות זאת, כמובן במרחקים של ק"מ רבים.

הדוגמה של הרכב למעלה היא רק לגבי הקפיצים שלו. מרכיבים אחרים לא יתפרקו כתוצאה מכניסה לתדר תהודה. גם ברכב יש מנגנון למניעת כניסה לתדר תהודה. לדומה - בקפיצים - משלבים שני קפיצים מסוגים שונים יחדיו, כדי שלא יהיה תדר תהודה יחיד ולמעשה קפיץ אחד יבטל את התהודה של הקפיץ השני.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 29-03-2011, 12:35
  YHS YHS אינו מחובר  

הרי נתתי את הדוגמה של גשר.....
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי Narion שמתחילה ב "אוקיי, נניח בצד לרגע את עניין המטוס\טנקים..."

מבנה בטון הוא לא חומר "פשוט". הוא מורכב ממתכת ובטון שלשניהם תדירויות עצמיות שונות. בודאי שגשרים מתוכננים כך שלא יהיו בעלי תדר עצמי יחיד ומובהק. אולי אפשר "לשדר" תדר שיתאים לתדר העמצי של פלטות צד של טנק. אז מכסימום הן יכולות להתעוות קצת.

אולי אי פעם בעתיד. נדרשות כאן אנרגיות גבוהות מאוד. עם מיקוד למטרה שאיני ידוע איך ניתן לעשות זאת. איני מתמצא מספיק כדי להגיד שאף אחד בעולם לא חוקר זאת.

ישן 29-03-2011, 12:35
צלמית המשתמש של Narion
  Narion Narion אינו מחובר  

חבר מתאריך: 24.12.08
בעניין ההסבר שלך:
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי YHS שמתחילה ב "המחקר המעמיק בנושא תדרי תהודה"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי YHS
מערכות מורכבות יותר הינן בעלי הרבה תדרים עצמיים ולמעשה המבנה מכוון כך שלא יהיה תדר עצמי יחיד שולט.
בודאי בכלי טייס. הרי אינך רוצה שהכנף תתפרק בתדר מסוים, שיכול להיגרם בתוצאה מזרימת האוויר עליה.
כך שנראה לי שניתן להשתמש בזה גדי לפרק כלי טיס הוא מעט מדע בדיוני, שלא לדבר על העוצמות הנדרשות כדי לעשות זאת, כמובן במרחקים של ק"מ רבים. .

מצטער שזה בהודעה נפרדת, אבל אני רוצה להגיב בעניין זה:

קודם כל, אין צורך לזהות את כל מבנה התדרים של המטוס, מכיוון שאנחנו צריכים לפגוע רק בחלק אחד ממנו על מנת להוציא אותו מכשירות (לדוגמא חלק בגוף המטוס\כנף\וכ'ו..).
בדיוק כמו שדרוש כדור 5.56 אחד בשביל להרוג בנאדם (ברוב הפעמים) או לפצוע אותו קשה,
ה5.56 לא הומצא בשביל להשמיד את כל התאים של הבנאדם, כנ"ל טיל נ"ט\טיל נ"מ וכל פיתוח צבאי אחר, המטרה היא תמיד לגורם לנזק במבנה המטרה ולהוביל להשמדתה\הוצאתה מכשירות מבצעית.

בקיצור הנקודה שלי היא, שנניח ועוד X שנים ימציאו מחולל תדרים שמסוגל לשגר תדרים לX ק"מ וליירט כלים אווירים, אז הרי שעל המחולל קיים הצורך לזהות רק חלק אחד במטוס, ולא את כולו.

בעניין "מדע בדיוני":

אני לא מטיל ספק בידע שלך בתחום (שהוא בוודאי גובר על שלי במאות מונים),
אבל פעם גם אמרו שמטוס שעובר את מהירות הקול זה מד"ב, וטיל שפוגע בטיל אחר בחלל זה עוד יותר מד"ב, ותראה איפה אנחנו היום.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

ישן 29-03-2011, 12:46
  YHS YHS אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי Narion שמתחילה ב "בעניין ההסבר שלך:"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Narion
בקיצור הנקודה שלי היא, שנניח ועוד X שנים ימציאו מחולל תדרים שמסוגל לשגר תדרים לX ק"מ וליירט כלים אווירים, אז הרי שעל המחולל קיים הצורך לזהות רק חלק אחד במטוס, ולא את כולו.

.

וגם נניח שבעודX שנים ימציאו מכשיר שמעלים למטוס את הכנף.... אז נדבר בעוד X שנים.
שאלת שאלה וקיבלת תשובה פיזיקלית המבוססת על עובדות, נכול לעכשיו.

להגה גובה של מטוס, כדוגמה, אין תדר עצמי יחיד. הוא בנוי כך שלא תהיה לו אפשרות להיכנס לתדרים עצמיים. בעיית הפרפור במטוסים היא ותיקה ומטופלת. בארץ היתה תאונה ערבה שנבעה מפרפור, בהמלך הפיתוח. אז מה אתה רוצה להפיל במטוס, איזה חלק? את האנטנה?

ישן 29-03-2011, 12:52
  משתמש זכר קרן-אור קרן-אור אינו מחובר  

חבר מתאריך: 11.09.06

ציטוט:

"תדרים" של מה? אוויר (קול)? גל אלקטרומגנטי? כבידה? מדוגמת הזכוכית דומני שאתה מדבר על גלי קול. איך תמקד אותם לנקודה אחת במרחק של כמה ק"מ? תחשוב שוב על הדוגמא של הג'אסטי- מה שאתה מחפש זה מתקן מקביל לכמה ח'ברה שקופצים או מכים בפטיש בקצב מתאים. ברור שאפשר לתלוש כך כנפון ממטוס או פלטת בזוקה מטנק- אבל זה נראה לי מאוד לא מעשי. "מחולל התדרים" שלך הוא בעצם רמקול כיווני. הוא יהיה שימושי לבידור, תקשורת, פיזור הפגנות וכו' יותר מללחימה.
ישן 29-03-2011, 13:12
  YHS YHS אינו מחובר  

אוסיף עוד משהו, וגם אני, בהודעה נפרדת

כי הנושא קצת שונה.

מבלי לפגוע חו"ח.

יש תחושה לאנשים שבאים עם רעיונות שאם הם יגידו "לחשוב מחוץ לקופסה" הם יראו חדשניים. אם הם יגידו "גם על האחים רייט צחקו בהתחלה" (מה שאינו נכון, עובדתית) יווצר הרושם שיש להם רעיון מיוחד ושאם הם יזכירו את מהירות הקול, ניתן יהיה לחשוב שאפשר לכופף את חוקי הפיזיקה.

"בסוף" הכל פיזיקה. אי אפשר לכופף את חוקי הפיזיקה. מעבר לכך, יש גם חוקי כלכלה שהם לא פחות בעייתיים. יש עוד הרבה דברים שניתן לעשות אבל לא כלכלית. קח לדוגמה התפלת מים - ככל שמחיר המים עולה - יותר כלכלי להתפיל מים. ככל שעולים מחירי הדלק - יותר כדאי להשקיע כסף באנרגיות חלופיות.

להרעיד כנף של מטוס כדי שתתפרק, ממרחק 50 ק"מ - לדעתי זה יותר ממדע בדיוני. כמו שאמרתי - הכנף מתוכננת מראש כדי שלא יהיה לה תדר עצמי. אבלא אם אתה רוצה נושא למחקר - בדוק איזה אנרגיה צריך כדי להרעיד קורת אלומיניום בעובי 5 ס"מ, רוחב חצי מטר ואורך 5 מטר הרתומה בקצה, ממרחק של 5 ק"מ. (בלי להרוג את כל השפנים והעכברים שבדרך). חשוב להזכיר - לקורה כזו ניתן לדעת במדויק מהו התדר העצמי שלה, לפני הניסוי.

נערך לאחרונה ע"י YHS בתאריך 29-03-2011 בשעה 13:18.
ישן 29-03-2011, 14:38
  משתמש זכר קרן-אור קרן-אור אינו מחובר  

חבר מתאריך: 11.09.06
בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי YHS שמתחילה ב "אין בעיה. אני בעד דיון עניני."

הדוגמא שלך היא אולי הבעייתית ביותר האפשרית- בגלל המרחק הרב למטרה, שנמצאת בתנועה מהירה.

אפשר להתחיל מהדוגמאות הקלות ביותר ליישום: הפלת בית או עץ ע"י טלטול, והשוואת הפתרון הנדרש לפתרון הצבאי המקובל.

ישנן מכונות חקלאיות למסיק זיתים הפועלות ע"י טלטול הענפים או הגזע.

עכשיו, מה צריך כדי שמכשיר כזה יפיל את העץ?
- מנגנון מכני שמאפשר טלטול בקצב קבוע, בתחום גדול של תדרים ומשרעות. ענף מיטלטל הרבה יותר מהר מגזע ובמשרעת גדולה יותר, למשל.
- מנגנון למציאת התדר הנ"ל
- עגינה לקרקע
אם רוצים להפיל כך בית, הבעיה קשה עוד יותר.

מצד שני, איזה יתרון יש לזה על לבנת חבלה או משור שרשרת? (או במיקרה של בית- לבנת חבלה וקונגו) אולי חסכנו באנרגיה המושקעת (לא בטוח בכלל), אבל שילמנו במתקן מסורבל מאוד ובזמן.
ישן 29-03-2011, 14:52
  YHS YHS אינו מחובר  

לא הבנתי למה הדוגמה שלי בעייתית
בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי קרן-אור שמתחילה ב "הדוגמא שלך היא אולי הבעייתית..."

לקחתי משהו שיכול לדמות כנף של מטוס, שאפשר לחשב את תדירות התהודה שלו (ולכן יותר קל לתכנן "פגיעה") והמרחק הוא לא גדול, יחסית למרחק של מטוס.
אם אני מגיע פחות מ 5 ק"מ, יתכן גם שתהיינה לי דרכים אחרות להשמדת המטרה. קורת האלומיניום יכולה לדמות גם עמוד חשמל או תקשורת אותו ארצה להפיל. כמובן, שכמו בניסויים בפיזיקה - מתחילים בקטן. אפשר גם להקטין הכל פי עשר או פי 100. סתם זרקתי משהו שעלה לי בראש.

אני מזכיר, באשר לעצי הזית - אנו לא רוצים להפיל בצורה מכנית עם מגע - אלא ממרחק.

ישן 29-03-2011, 20:26
צלמית המשתמש של DZZ
  DZZ DZZ אינו מחובר  

חבר מתאריך: 02.06.07
ברשותכם - עוד קצת מים קרים על גלי ההתרגשות
בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי YHS שמתחילה ב "לא הבנתי למה הדוגמה שלי בעייתית"

1. הוצע כאן להרוס מבנה באמצעות גלי קול בתדר הקריטי של המבנה, וממרחק.
2. להריסת מבנה כלשהו, בין אם באמצעי הנ"ל ובין בכל אמצעי מכני אחר, יש צורך באנרגיה. הרבה אנרגיה.
3. עצמת גלי הקול נמצאת ביחס הפוך לריבוע המרחק.
4. צא וחשב את סדר הגודל של ההשקעה האנרגטית הדרושה להריסת מטרה ממרחק של קילומטרים.
5. כעת שאל את עצמך אם זה כדאי - וזאת עוד לפני פתרון כל הבעיות הטכנולוגיות של ריכוז גלי הקול וכיוצא באלה.
6. לא כל דבר שאפשרי מבחינה תאורטית הוא מעשי וכדאי. אפשר, למשל, להרוס בית ע"י טפטוף של טיפת מים מדי שניה. אמנם יקח כמה עשרות אלפי שנים, אך בסוף הבית יהרס....

אז - בבקשה, נא לחזור למציאות העגומה.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 22:04

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר