לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 01-03-2011, 21:17
  elki64 elki64 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 06.01.09
ראיון אישי עם קצין מיון שאלות

שלום

במסגרת מיוני לצה"ל עברתי כמה מיונים מעניינים. (3 במספר)

המיון האחרון היה "ראיון עם קצין המיון" {לא אפרט יותר מזה}

הראיון היה נורא קצר. והתנהל בסוג של דיסטאנס כמעט מפחיד {} .

ובכן במהלך הראיון הוא שאל אותי על נתונים שנתתי בכל מיון שקדם לזה. {קורות חיים , תחביבים ,ביה"ס ועוד} הראיון התנהל בצורה של שו"ת קריר ולא דו שיח. לרוב היה שקט בזמן שהמראיין חשב על שאלות {נראה כאילו שהוא כמעט התאמץ וחשב מה לשאול אותי}.

בסוף הראיון שאל אותי הקצין אם ברצוני להוסיף משהו, ואמרתי שלא. הראיון נגמר בתודה נימוסי ולהתראות.

ובכן יש לי כמה שאלות:

1: האם זה בעייתי {בשביל סיכויי להתקבל ליחידה} שהראיון היה כל כך קצר? לא יותר מ10 דק' גג 15דק'? האם זה אומר שהוא לא התרשם ממני?
2: האם הקרירות שהוא שידר אומרת שלא עשיתי רושם?או שזה חלק מה"משחק"?
3: למה הוא שאל אותי את אותם השאלות ששאלו אותי יותר מפעם אחת במיונים הקודמים?
4: האם הייתי צריך להוסיף משהו בסוף הראיון? לשאול שאלה ? או שנהגתי בסדר בזה שאמרתי לא?
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 01-03-2011, 21:48
  elki64 elki64 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 06.01.09
תודה על התשובה המהירה
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי elki64 שמתחילה ב "ראיון אישי עם קצין מיון שאלות"

אבל למה לראות אם אני עקבי? {בבירור הוא לא היה איזה פקיד....} אי אפשר להביא מאבחנת שתעשה את זה כמו במיונים הקודמים?

אם הוא רצה להתרשם ממני,מה שאני מניח שהיה מטרת הראיון, למה לשאול שאלות יבשות וקרירות על התנהלות בביה''ס ושעות הפנאי שהכל כבר נשאל כמה פעמים?

הוא מידי פעם שאל שאלות ענייניות כמו "מה יקרה אם לא תתקבל לX? ואמרתי בכנות שאיפה שהצבא יראה לנכון לשבץ אותי, שם אתרום אבל הוא לא פיתח את זה יותר מזה.....

לעומת זאת שאלות כמו "האם יש לך חברה? הוא ביקש שארחיב ואסביר ... {אין לי חברה אני דתי ואמרתי שכנראה עד לפני חתונה אני לא חושב על זה....}

אני מעלה את כל השאלות כי חשוב לי מאוד לעבור בהצלחה את המיונים האלה אבל הרגשתי שבראיון הנוכח לא ביטאתי את עצמי כראוי, אמרתי על העבר שלי ועל ההורים וכו' אבל הוא שאל ממש בקצרה שאלות עליי ועל מה אני חושב , והרגשתי שתשובותי לא הרשימו כי הם היו קצרות מידי ובלי הרחבה...

אוף, הצבא זה גוף מוזר.

נערך לאחרונה ע"י elki64 בתאריך 01-03-2011 בשעה 21:52.
ישן 02-03-2011, 10:20
צלמית המשתמש של benny.zhit
  benny.zhit benny.zhit אינו מחובר  

חבר מתאריך: 14.01.09
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי elki64 שמתחילה ב "ראיון אישי עם קצין מיון שאלות"

תראה, יש סגנונות שונים של מראיינים. חלקם משדרים הרבה מאוד דיסטאנס ופורמליות, ויכולים להיות מאוד מלחיצים וחלקם מתנהגים כאילו הם החברים הכי טובים שלך עוד מהגן, ויוצרים אווירה מאוד פתוחה ונעימה. אין זה אומר שיותר קל לעבור את הראיון אצל אלה או אצל אלה, בסוף שני סוגי המראיינים יעבירו חלק מהאנשים ויכשילו את חלקם.
בשורה התחתונה מטרתו של המראיין היא ללמוד עליך כמה שיותר בפרק זמן קצר, ויש גישות שונות להצליח במשימה זו. ה"רציניים" מאמינים שזו הדרך הכי טובה להכניס את המרואיין לאווירה רצינית ותכליתית, ולקבל ממנו תשובות בוגרות ורציניות. ה"חברמנים" מאמינים שיצירת אווירה פתוחה תוביל את המרואיין לפתוח את עצמו יותר מאשר באווירה רשמית, וכו'.
אני מציע לך לא לנתח את זה יותר מדי, כי בסוף מה שיקבע את ההצלחה שלך בראיון היא ההתנהלות שלך בעייני המראיין, ולא ההתנהלות שלו בעיינך.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 18:46

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר