07-08-2014, 17:56
|
|
|
|
חבר מתאריך: 24.08.05
|
|
אני לא יודע באיזה צבא היית
אני מדבר נטו על הכתבה, לא הייתי עם הגדוד הזה בחאן יונס, צלף חייב סביבת עבודה סטרילית, הוא לא מסתער, הוא מופעל בשיטה אחרת, בצורה אחרת שהיא חד משמעית לא צריכה להיות במכת אש מחלקתית או פלוגתית, לא מת על הרעיון של צלפים בכיפת רתק גדודית, לא קונה את זה.
אין דבר כזה מצב מושלם, אם ישלחו את הצלף והמאתר שלו למשימה, הם יבצעו אותה, יש לרשות מפקדים כוחות שהם שוכחים מהם או לא יודעים לנצל אותם כחלק מיצירת תמונת לחימה טובה יותר. צלפים תמיד עושים את זה, אם לא, אז חבל שהם שם, שישימו את האמ 24 או הברק בקייס ויוציאו את האמ 16 וילחמו כרובאים. צלף זה מקצוע, תרצה או לא תרצה, בדיוק כמו שקשר זה מקצוע, ומפעיל צמ"ה זה מקצוע.
לא יודע אם עשית קורס מו"ס או למדת, אבל אתה יכול למצות הרבה מאוד מיכולותיך בשדה הקרב עם הפעלה נכונה של הכוחות בהתאם לייעודם, בכדורגל שוער לא יכול להיות חלוץ, בשדה קרב צלף לא יכול להיות רובאי ולייצר קצב אש מדוייק וסביר. סתם שפך שם תחמושת, בלי שום עניין, חבל עליה, רוצה ירי למקומות חשודים, חפש עמדה שולטת, שלח את הצלף והמאתר שלך, שבו בעמדה תרימו משקפת, תבצעו צי"ח, ותראו איך מתקדמים משם בקרב. מבחינתי זה זלזול בהפעלת הכוח הלוחם לעשות דבר כזה. אם אני לא יכול להפעיל את אותו פק"ל, עדיף שיהיה במדרון אחורי.
קשה לפתוח בריח, כי הנשק לא נקי מספיק ולא משומן מספיק, אין מה לעשות זה מקצוע, אם לא תעשה שימון דק, תבריק כוונות בהפוגות ותעביר חוטר, סביר להניח שעם פודרה כזאת תאכל הרבה מאוד קש. התקיעה הזאת זה ההבדל בין כדור בראש שלך, לבין כדור בראש של לוחם חמא"ס או לוחם חזבאללה.
אני מעביר ביקורת על המפקדים בשטח, כי מנקודת המבט שלי לא מיצו את היכולת של הכלים שיש לאותו מפקד, אם מפקד לא מסוגל למצות את הכלים שיש לו בצורה מיטבית, מבחינתי זה סוג של כשלון.
נערך לאחרונה ע"י agent_amos בתאריך 07-08-2014 בשעה 17:59.
|