24-04-2011, 07:54
|
|
|
|
חבר מתאריך: 02.06.07
הודעות: 6,176
|
|
אמנם בלי תמונה, אבל דמיינו לכם את הניחוח....
בלי תמונה – אבל טעים
ארוחה מהירה בסיר אחד
החמרים
1 ק"ג חזה עוף או חזה הודו, או פרגיות, חתוך לקוביות בינוניות.
1 בצל גדול קצוץ גס
1 פלפל אדום או צהוב, חתוך לקוביות
3 כוסות אורז עגול
5 כוסות מים רותחים
1 כף גדושה אבקת מרק עוף
1 כפית חווייג' למרק
1 כף רוטב טריאקי
1 כפית מלח
ההכנה
*טגן את הבצל והפלפל בשמן זית עד ריכוך
*הוסף כל החמרים לסיר של שלושה או ארבעה ליטר.
*ערבב היטב, והבא לרתיחה.
*הנמך את האש למינימום, כסה, ובשל 22 דקות מבלי לפתוח.
*כבה את האש, והמתן עוד 8 דקות מבלי לפתוח.
*פתח, ערבב והגש. מספיק לשישה סועדים. הולך טוב עם יין לבן יבש למחצה.
וריאציות על הנושא
*אפשר להוסיף לתיבול רוטב סויה, ג'ינג'ר מגורד, שום כתוש, פלפל שחור, פלפלת חריפה או כורכום.
*מבחינת המרכיב הבשרי – הולך טוב גם עם בשר בקר, אך אותו רצוי לחתוך יותר קטן כדי שיתבשל היטב.
*במקום בשר אפשר להוסיף נקניק או נקניקיות חתוכים ומטוגנים (יחד עם הבצל).
*במקום הבצל אפשר להשתמש גם בכרישה פרוסה דק.
*אפשר להחליף את מרק העוף במרק פטריות ולהוסיף לתבשיל פטריות (אם טריות – אז לטגן יחד עם הבצל, ואם מקופסה – אז להוסיפן כפי שהן, יחד עם מי השימור שלהן, על חשבון חלק מן המים הרגילים).
בתיאבון!
|