לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
האשכול נעול

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 10-04-2010, 19:30
צלמית המשתמש של ichpatli
  ichpatli ichpatli אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.10.01
בכירים באקדמיה פנו לגרמנים: הטילו סנקציות על ישראל

" מותר הרוח – יומן הרשת של דוד מרחב

בכירים באקדמיה פנו לגרמנים: הטילו סנקציות על ישראל

פורסם ב-9.4 במוסף "יומן" של העיתון "מקור ראשון"

בתחילת חג הפסח שלחה קבוצת אקדמאים בכירים מישראל מכתב ל'מפלגת השמאל' הגרמנית. הנידון: הטלת סנקציות על ישראל. 'מפלגת השמאל' הגרמנית, שמורכבת מהמפלגה הקומוניסטית לשעבר וממפלגת שמאל סוציאליסטית נוספת, נמצאת עתה בעיצומו של משבר פנימי חריף. השיא היה ביטול הרצאותיו של ההיסטוריון האנטי-ציוני, נורמן פינקלשטיין, בברלין. חלק ממנהיגי המפלגה פנו בשנתיים האחרונות לתמיכה נלהבת בישראל ובציונות; החלק האחר נותר עוין. אותם אקדמאים ישראלים ביקשו לנזוף בחבריהם הגרמנים על נטייתם הציונית והציעו צעדים קונקרטיים כנגד ישראל.

לא מדובר בקבוצה שולית וקטנה. למעשה, מדובר בפרופסורים ובחוקרים ידועים במדעי הרוח והחברה, בצד פעילי שמאל ידועים. בין החותמים על העצומה מופיעים פרופסור גדי אלגזי, ראש החוג להיסטוריה כללית באוניברסיטת תל-אביב; הקולנוען אודי אלוני; ראובן אברג'יל, איש 'הפנתרים השחורים'; פרופסור חנן חבר, ראש החוג לספרות עברית באוניברסיטה העברית; אדם קלר, דובר ארגון 'גוש שלום'; ד"ר אורלי לובין מהחוג לספרות באוניברסיטת תל-אביב; ד"ר ענת מטר מהחוג לפילוסופיה באוניברסיטת תל-אביב; פרופסור יהודה שנהב מהחוג לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה באוניברסיטת תל-אביב; העיתונאי גדעון ספירו; ופרופסור משה צוקרמן מ'מכון כהן להיסטוריה ופילוסופיה של הרעיונות' באוניברסיטת תל-אביב. ...

........

החותמים אינם מסתפקים בפרשנות אנטי-ציונית מקומית של המצב המדיני והפוליטי אלא ממשיכים בהטפה להטלת סנקציות על ישראל. בצד הדרישה ל"עצירת כל משלוחי הנשק הגרמנים לישראל", תובעים חותמי העצומה "חסימת שדרוג הסכמי הסחר של האיחוד האירופי עם ישראל. גרמניה ומספר חברות נוספות באיחוד האירופי מנסות לקדם שדרוג של הסכמי הסחר עם ישראל על אף שהסכם שכזה דורש כיבוד זכויות אדם בסיסיות במדינה המדוברת, כחלק מחתימת הסכם שכזה. בעוד שבאירופה שדרוג היחסים נתפס כאמצעי לשיפור יחסי אמון בין ישראל לאירופה, בישראל הדבר נתפס כוויתור על הדרישות הללו, כחולשה מצד מדינות אירופה וכאור ירוק להמשיך בהפרות זכויות אדם באין מפריע".

בין הסנקציות הנוספות המוצעות נמצאים "איסור גורף על ייבוא סחורות ישראליות שמיוצרות בחלקן או בכולן בשטחים הכבושים (כולל מזרח ירושלים) לאיחוד האירופי" ו"תמיכה בהעמדתם למשפט של מבצעי פשעי מלחמה בשטחי ישראל/פלשתין ובאימוצו של דו"ח גולדסטון".

גם הדרישה לצ'ופר כספי איננה חסרה, כולל תאווה לכסף הגרמני בדמות "תמיכה בארגונים ובפעילי החברה האזרחית בישראל ופלשתין ובמיוחד במובילי המאבק העממי והלא-אלים כנגד החומה וההתנחלויות ברחבי השטחים הכבושים". ... " דוד מרחב

--------------------

המאמר המלא והארוך (עד מייגע לקריאה...), מביא פרטים נוספים לגבי פעילות עוכרי ישראל, שחלקם מועסקים באוניברסיטת ת"א, ולא ברור אם רשימת "הפעילים" שחתמו על העצומה, מובאת לעיל במלואה.

האם לא הגיע הזמן שרשויות המדינה יתערבו למניעת הניצול הציני של הדמוקרטיה הישראלית, ויפעלו בתקיפות נגד מי שפועל בעזות מצח וללא לאות, בניסיונות לפגוע במדינה?!

"טוב קצר וקולע מארוך וצולע" - (ש.ר.)

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 02-05-2011, 02:53
  קגנס מנהל קגנס אינו מחובר  
מנהל

חבר מתאריך: 31.07.06
הקביעות היא בעיה רצינית, המשכורות ממילא לא משהו....
בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי פסטן שמתחילה ב "לא דיברתי דווקא על תל-אביב,..."

אבל הדאגה העיקרית של פרופסור או דוקטור היא השגת המימון הדרוש למחקריו. בייחוד אם אין לו קביעות והוא זקוק לפירסומים (וגם למענקים בכלל) על מנת לזכות בקביעות. ברור שמהדאגה הזו פטורים כמעט לגמרי אנשי מדעי הרוח ובמידה רבה גם אנשי מדעי ההתנהגות שכן אומנם גם להם יש הוצאות על מחקרים אך אלו בטלות בשישים ביחס למדעי הטבע, בהתחשב כך שיש חומרים שאתה צריך לרכוש בעלות של מאות דולרים ל50 מ"ג....ולא מדובר בהוצאה חד פעמית. גרנטים גדולים בארה"ב הם בסדר גודל של מליונים על פני כמה שנים, כולל משכורות לפוסט דוקטורנטים כדי שיהיה מי שיעשה את העבודה בפועל בזמן שאתה מסתובב בין כנסים והרצאות...
ישן 10-04-2010, 20:03
  eshely77 eshely77 אינו מחובר  
מנהל פורום סטודנטים

חבר מתאריך: 03.09.08
בהמשך לדבריו של שרוקי
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי ichpatli שמתחילה ב "בכירים באקדמיה פנו לגרמנים: הטילו סנקציות על ישראל"

לי מאוד בולט שהם ממדעי הרוח. (ואני חושב שזה או מדע או רוח)
או כמו שאני רואה את זה מומחים לבילבול ביצים עם יותר מדי זמן פנוי.
כנראה שבתחומים האלו, שאני מודה שאני מבין בהם כלום, אחרי הדוקטורט אין כל כך מה לעשות, אין מעבדה, אין מחקרים ואין פרסומים. וכבר אמרו חז"ל שהבטלה מביאה לדי חטא.
ולמרות שאני לא מהצד הימני של המפה, אני פשוט לא יכול לראות בהם שום דבר יותר מאופרטוניסטים, המחפשים מקורות מימון חדשים. יש לי תחושה שאם באקדמיה תהיה חלוקה בין פרופסורים לענייני שום כלום לבין אנשי מחקר אמיתיים, ישארו שם אנשים עם אנרגיות לחקור ולא עם אנרגיות להזיק.
ישן 10-04-2010, 22:49
  g.l.s.h g.l.s.h אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.12.05
ההגדרה הקלאסית של מדעי הרוח
בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי eshely77 שמתחילה ב "בהמשך לדבריו של שרוקי"

(מהעולם הקלאסי,

גם אם לא כונו שם בשם זה) רואה בעיסוק בתחומים אלה כמטרה את ה"התרוממות אל מעל לבנאליות והבינוניות של החיים". אני לא יודע אצל כל אחד ואחד האם הוא פנה למדעי הרוח מראש עקב רצון כזה, או שפיתח רצון כזה עקב העיסוק במדעי רוח, אבל במקרה של כמה וכמה מהשמות הידועים יותר או פחות הרצון להתרחק מריחו המבחיל של ה"המון" הוא בהחלט דחף מאוד חזק שמוביל אותם מאוד רחוק מבחינת הכאילו אידאולוגיה. אלה אנשים שבאמת משוכנעים שעדיין שם בחוץ יש המון נבער מדעת המסית את המנהיגים האתונאים לצאת להרפתקת המלחמה הפלופונסית וע"י כך מביא כמעט לחורבן הציוויזיציה הדמוקרטית, אם לשאול דוגמא.

במקרה של משהו כמו 10 שמות שחוזרים וצצים בעצומות, טורי דעה, וסתם רשימות שמיות של אנטי ישראלים, שאני זוכר ומכיר ביותר מסתם רבע הרצאה, אני יכול להעיד שרובם אנשים מאוד-מאוד לא נעימים ו"נחמדים" במובן הפשוט של המילה. חלקם אפילו כדוקטורנטים שהעבירו שיעורי מבוא (מין סדנאות מבוא מתודולוגיות משעממות שכל הסטודנטים שונאים) היו ידועים ככאלה שצריך להמנע מהם בכל מחיר.

ישן 02-05-2011, 03:01
  קגנס מנהל קגנס אינו מחובר  
מנהל

חבר מתאריך: 31.07.06
אני מסכים לגב ה"נחמדות" של חלק ניכר מהשמות החוזרים
בתגובה להודעה מספר 17 שנכתבה על ידי g.l.s.h שמתחילה ב "ההגדרה הקלאסית של מדעי הרוח"

על "היסטוריון" אחד אני יכול להעיד מידיעה אישית שהוא אומנם מאוד דואג לזכויות הערבים אבל הוא במקביל גיזען די גדול בביתו פנימה, בייחוד כשזה נוגע ל"פרענקים". היסטוריון מאוד ידוע (ובצדק) אחר, שכבר איננו פעיל אבל בזמנו בהחלט היה שייך לאותם חוגים, נשמע על ידי חבריי באמירות דומות.
היסטוריון שלישי מהחבורה הזו, שהיה לי איתו עימות, אומנם כן היה נחמד אבל גם שקרן פתולוגי ומניפולטיבי. ספירו איננו איש אקדמיה, אך בהחלט יכול לקבל דוקטוראט על שילוב השואה בכל דבר ועניין במאמריו.
מנגד, את הדיעות של אלגזי אינני סובל אבל לקחתי בזמנו קורס אצלו עם מספר תלמידים מצומצם והוא היה מאוד מעניין וחביב.
ישן 02-05-2011, 00:31
  The_Equivocator The_Equivocator אינו מחובר  

חבר מתאריך: 11.02.04
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי ichpatli שמתחילה ב "בכירים באקדמיה פנו לגרמנים: הטילו סנקציות על ישראל"

בכרים באקדמיה?

ציטוט:
ראש החוג לספרות עברית באוניברסיטה העברית; אדם קלר, דובר ארגון 'גוש שלום'; ד"ר אורלי לובין מהחוג לספרות באוניברסיטת תל-אביב; ד"ר ענת מטר מהחוג לפילוסופיה באוניברסיטת תל-אביב; פרופסור יהודה שנהב מהחוג לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה באוניברסיטת תל-אביב; העיתונאי גדעון ספירו; ופרופסור משה צוקרמן מ'מכון כהן להיסטוריה ופילוסופיה של הרעיונות' באוניברסיטת תל-אביב. ...

הם אכן חברה בכרים בתחומם, אבל להגיד שהם בכרים באקדמיה? איזה הישג משמעותי זכינו לראות לאחרונה מהחוגים הנ"ל.

אף אחד מהחוגים הללו, אינו נחשב למהותי, באף מוסד בכיר בארץ.. וכחוגים שכאלה, ראשיהם, אינם בכירי האקדמיה.
האשכול נעול

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 02:29

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר