
31-05-2011, 10:40
|
|
מנהל פורומי "תכנות ובניית אתרים" ו"חומרה ורשתות"
|
|
חבר מתאריך: 25.10.01
הודעות: 42,778
|
|
אתה בהחלט יכול לחבר את השרת לכניסה של ה 1G - כמובן שייתכן שאם היה שימוש ב VLAN-ים במתג, תצטרך להגדיר על הפורט של ה 1G שיעבוד באותו VLAN כמו הפורט שאליו מחובר השרת כרגע. חוץ מזה, לא אמור להיות שום הבדל.
לא יכול לחשוב על מניעה חוקית לעשות דבר כזה (אבל אני לא עורך דין). בד"כ אם משהו מוגבל מבחינת איך שהוא נקנה, זה יהיה בסוג של רשיון, ופשוט ימנעו ממך לעשות את זה. לא חושב שזה המקרה כאן, נראה לי שסתם מי שהרכיב את זה הוא חובבן או משהו... אבל אין בסמכותי לייעץ לך. זוהי דעתי האישית והלא מחייבת 
וכן, ודאי שהעניין ישפר לך את הביצועים, שהשרת יוכל לדחוף יותר מ 12.5MB/s לכל הלקוחות יחד... (בהנחה שהשרת מספיק חזק בשביל זה, זאת אומרת...)
לגבי הכבלים המוכנים - הם למרחקים קצרים, לא למעבר למרחקים ארוכים בקירות. לא מצטבר עליהם יותר מדי crosstalk... בארוכים שבהם כבר כן, וזו באמת הסיבה שכבר מ 10 מטר וצפונה של כבל גישור, יכולות להתחיל בעיות סנכרון וכו'... ככל שמדובר ברגישות גבוהה יותר (ע"ע 1Gbps Ethernet...)
נ.ב. להקים כיום רשת שלא מתחילה במהירות 1Gbps זה קצת עלוב. את הרשת אצלי בעבודה בניתי לפני 4 שנים+ וכבר אז עשינו את כל הפורטים 1G... ומדובר על כמה מאות מהם 
|