לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 26-04-2005, 12:48
  relove relove אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.04.02
אמנון אברמוביץ: "יש לשמור על שרון כמו על אתרוג"

ולמי שעוד היה ספק מהו תפקידה של התקשורת בכל מהלך ההתנתקות בא "הפרשן המדיני של ערוץ 2" אמנון אברמוביץ ואומר בפה מלא :"שרון הוא היחיד שיכול לעשות את ההתנתקות, לכן אני חושב שצריך לשמור עליו כמו על אתרוג, גם עם קופסה אטומה, וגם עם צמר גפן". ולמי שעוד תהה מה פירוש -"שמור עליו" בא הפרשן ומפרשן : "לדעתי צריך לשמור עליו לא רק מפני הדגלים הפוליטיים אלא גם מפני דגלים משפטיים".
ואם פעם היינו מצפים מהפרשנים שיבהירו לנו את המציאות, שיחשפו עובדות חדשות, או שיעשו סדר בעובדות, היום הפרשן הבכיר של ערוץ 2 מסביר כי הוא לא מחוייב לעובדות, הוא לא מחוייב לצדק ולחוק ולכלום בעצם- רק לאג'נדה הפוליטית הפרטית שלו. ונשאלת השאלה- למה אדם כזה מכונה פרשן וניתנת לו במה ציבורית?
http://www.nrg.co.il/online/4/ART/926/672.html
הכתבה במלואה:
מי שהקים את כל המפעל הזה זה שרון, ואם באה עליו רוח טובה לקראת סוף ימיו והוא מוכן להוריד את זה, לדעתי צריך לשמור עליו לא רק מפני הדגלים הפוליטיים אלא גם מפני דגלים משפטיים" - את ההצהרה הזו לא אמר אחד ממקורביו של ראש הממשלה אריאל שרון, אלא העיתונאי אמנון אברמוביץ', פרשן חדשות ערוץ 2, מעל בימת כנס בנושא ההתנתקות.

לצפייה בפאנל המלא לחץ כאן. דלגו לדקה 14 ודקה 51 לשמוע על האתרוג

בחודשים האחרונים נשמעו טענות רבות של אנשי ימין מתנגדי תוכנית ההתנתקות, כי עיתונאים רבים אינם מקשים על ראש הממשלה, משום שהם תומכים בתוכנית ההתנתקות שהוא מוביל. התבטאויות המובאות כאן מבהירות כי בנוגע לאברמוביץ', מבכירי העיתונאים בישראל, כנראה שהצדק עם אנשי הימין. כך, לפחות, לפי דבריו שלו עצמו.

אברמוביץ' אמר את הדברים לפני כחודשיים, ביום עיון על תוכנית ההתנתקות במכון ון-ליר בירושלים. בפאנל, שעסק בפוליטיקה הישראלית, לקחו חלק אברמוביץ' ונחום ברנע, פרשן ידיעות אחרונות. הנחה אותו אמיר אורן, פרשן הארץ לענייני צבא וביטחון.

"אני, בניגוד למנחה עמיתי מר אורן, חושב שצריך לשמור על שרון כמו על אתרוג, גם עם קופסה אטומה, גם עם ספוגית וגם עם צמר גפן", הצהיר אברמוביץ' מעל במת הכנס, על רקע קולות צחוק מהקהל.

"וגם עם טלוויזיה", העיר המנחה אורן. "וגם עם טלוויזיה, ודאי", אישר בחיוך אברמוביץ', " כי הוא היחיד שבאמת מסוגל לבצע את הדבר הזה, הרי הוא הקים את הדבר הזה".

ברנע הסתייג מהדברים. "אין לי שום עניין או כוונה לשמור על שרון מעבר למה שהוא שומר על החוק, על הצדק, על ההיגיון", אמר בתגובה, "יכול להיות שנתעורר למחרת ההתנתקות ונשאל את עצמנו מה הפסדנו בדרך, שאינו נוגע להתנתקות. הרי אנחנו מדינה שצריכה לענות על עוד כמה דברים בנוסף למשאלה המאוד-מאוד רצינית ומכובדת שלך (מכוון לאברמוביץ', י "ז) לראות את מפעל ההתנחלות עובר לפסים רציונליים".

אברמוביץ' כנראה לא השתכנע. בהמשך הפאנל, המשיך באותה הרוח: "כל השנים אתם (ברנע ואורן, י"ז) כותבים את אותו המאמר נגד הכיבוש, וכששרון הולך ועומס את העניין על גבו - השאלה מה תפקיד העיתונות, שכאמור סדר היום שלה מזה שנים הרבה מוכתב בשאלת הכיבוש בעזה ובגדה. האם היא צריכה לתמוך בו, לא לתמוך בו, לתת לו מעטפת. אני דיברתי קודם על ה'אתרוגיות', אז נחום קצת הסתייג. אני מוכן לבוא לקראתו -'אתרוגיות' עד סוף ספטמבר 2005, אחר כך נשקול מחדש".

"אם זה סדר היום המרכזי שלנו במשך שנים, השאלה מה פה תפקיד התקשורת? אנחנו, כנקודת מוצא, יחסנו לפוליטיקאים הוא בדיוק כמו יחסם של הפוליטיקאים אלינו. הוא פונקציונלי ובמקרים מוקצנים כמו אהוד ברק ואולי אחרים הוא אפילו אינסטרומנטלי. אבל אני לא מצפה מהם למה שאני לא חושב שהם מצפים ממני. אם זה משרת את תפישת עולמך הכוללת - לא משנה אם כרגע אנחנו מדברים על הנושא המדיני, שלטון החוק, שביתות וכן הלאה - התמיכה או ההסתייגות צריכה להיות בהתאם."

"אני מדבר על אנשים שעובדים בתקשורת שמותר להם או מתאפשר להם גם לחלחל באופן לגיטימי את דעתם פנימה. אני לא מדבר על שדה החדשות. אם אני חושב ששרון הוא הראשון שעומד להוריד התנחלויות ולהתחיל את סיום הכיבוש של67', אני חושב שהוא ראוי לתמיכה. . . בא שרון, אם תרצו במירכאות לדעת מתנגדיו, 'השתגע', אני בעד השיגעון הזה ולכן התמיכה צריכה להיות בהתאם".

אמנון אברמוביץ' אמר בתגובה, כי "מדובר בדיון רציני, לפחות בזכות שני עמיתי, והדברים שאתה מצטט הם חלק מדויק מתוך מכלול שלם. ומי שמעוניין בהרחבה - אני מזמין אותו לקרוא את מאמרי שיתפרסם בגיליון הקרוב של כתב העת העין השביעית ".
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 26-04-2005, 13:17
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

חבר מתאריך: 28.10.01
צריך להדגיש שהדיון המעניין נערך ל-פ-נ-י ח-ו-ד-ש-י-י-ם, ומשום-מה רק כעת הוא מתפרסם...
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי relove שמתחילה ב "אמנון אברמוביץ: "יש לשמור על שרון כמו על אתרוג""

נורא מוזר שלא שמענו על הדיון הזה באף כלי תקשורת, למרות שנכחו שם עשרות עיתונאים...

בנוסף, צריך לציין ששני העיתונאים העשויים ללא חת, שהתנגדו לדברי אברמוביץ', עושים בדיוק מה
שהוא מטיף לעשות - רק שהם "קצת" יותר חכמים ממנו, ולא מכריזים על כך בראש חוצות...

בכל מקרה, אין בכך שום חידוש. כולם יודעים שהתקשורת בארץ מוטה שמאלה, ומפנקת את שרון אך
ורק בגלל שהוא הורס יישובים ביש"ע. גם תומכי השמאל יודעים זאת, אבל לא נוח להודות בכך. כעת
אברמוביץ' קצת היקשה עליהם בהכחשות, זה הכל...

לגבי ברנע: בטוריו ב"עין השביעית" הוא תמיד מודה בהטייה התקשורתית, וקורא ליושרה עיתונאית,
אבל בטוריו בידיעות (שיש להם חשיפה "קצת" יותר רחבה), הוא עושה בדיוק ההיפך ממה שהוא מטיף
לו. ככה הוא יוצא בסדר משני הכיוונים...
ישן 26-04-2005, 16:56
  ninesouls ninesouls אינו מחובר  

חבר מתאריך: 21.01.03
אתה טועה לגבי ברנע.
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "צריך להדגיש שהדיון המעניין נערך ל-פ-נ-י ח-ו-ד-ש-י-י-ם, ומשום-מה רק כעת הוא מתפרסם..."

ברנע מבקר את שרון בקביעות, גם בטוריו ב-"ידיעות". כך, למשל, בטור שהתפרסם לאחר פיאסקו אי-מינוי השרים (http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3066100,00.html):
נדמה שכל מי שהזדמן אתמול לכנסת, לבד מראש הממשלה ומוטביו, רצה דבר אחד: לברוח למקלחת הקרובה ולהתרחץ.

חגיגת המינויים של שרון לא הייתה בלתי-חוקית או חסרת-תקדים. הפוליטיקה הישראלית ידעה מפגני ציניות כאלה בעבר. מה שעשה את המהלך של אתמול לכל-כך קשה לעיכול היה הפער בין ההכרה הגורלית על ההתנתקות לבין המחיר שהיא דורשת בכסאות.

הלכה למעשה, שרון ביקש למנות אתמול את כל חברי סיעתו בכנסת לשרים ולסגני-שרים. כל חברי-סיעתו, לבד משניים: בנו עמרי וענבל גבריאלי. הם כנראה היחידים שהשתכנעו בצדקת התוכנית בלי לדרוש משהו בתמורה.

זה אומר משהו על כוח השכנוע של שרון – או על כוח השכנוע של התוכנית. הפוליטיקאים מסכימים לבלוע אותה בדרך שבה המליצה מרי פופינס לבלוע תרופה מרה: כפית מלאה בסוכר, והתרופה נבלעת בגרון. אדם יכול לתהות, איך הם מצפים שישראלים אחרים, פחות מקושרים מהם, יבלעו את התרופה. איך יבלעו אותה המתנחלים שיפונו; איך יבלעו אותה החיילים והשוטרים שיבצעו את הפינוי בשטח. האם גם הם יקבלו תארים מצלצלים של שרים וסגני-שרים?

ובטור טרי מהיום (http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3077038,00.html):
ואז הסכימו אחדים מתושבי גוש קטיף להיפגש עם שרון. לאחר הפגישה הוא נשבר, התקפל, התמוסס. הוא רצה שלום בית, בכל מחיר. בראיון שהעניק ערב פסח ל"ידיעות אחרונות" הוא הודה שחיסל במו ידיו את עבודת המנהלת שהקים.

"ההצעות שאנחנו עובדים עליהן עכשיו לא היו בתוכנית", אמר. "הנחיתי להיענות לדרישת מתיישבי גוש קטיף למרות שלא אלה היו הפתרונות שתוכננו".

אני מציע לקורא לא להקל ראש בחומרת הדברים האלה. לא מדובר כאן בשאלה של נדיבות או קמצנות כלפי מתנחלים, או בוויכוח בין ימין לשמאל. מדובר באל"ף-בי"ת של ניהול מדינה, אמינות בקבלת החלטות ועמידה בלחצים.

גם דן מרגלית, אגב, הוא דוגמה לעיתונאי שתמיכתו בהתנתקות אינה מונעת ממנו לבקר את שרון בחריפות.
ישן 26-04-2005, 17:56
צלמית המשתמש של looklook
  משתמש זכר looklook looklook אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.10.01
מספיק כבר עם ההתבכיינות הימנית שלכם !
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי relove שמתחילה ב "אמנון אברמוביץ: "יש לשמור על שרון כמו על אתרוג""

כל היום אומרים כאן ש"התקשורת ימנית" "התקשורת מוטה" "אף אחד לא שואל שאלות קשות על התנתקות " "כולם שוכחים לשרון את השחיתיויות " . אולי די?! .
אזזז נכון שאנשי התקשורת מתחרים בינהם בניסיון לראיין כמה שיותר מחבלים מבוקשים (תרתי משמע)
אזזז נכון שאין אף אדם אחד ימני שיש לו תוכנית אקטואליה טלוויזיה וזאת לעומת עשרות רבות של אנשים מהמחנה הנאור והצודק .
אזזז נכון שהעיסוק העיקרי בהתנתקות בתקשורת הוא "מה עשו היום השוטרים למפגיני הימין באשמתם"
אזזז נכון שאפילו הפרות בחווה של אריק מסמיקות מבושה כשהן קוראות בעיתון ששרון לא ידע ולא שמע על העניינים של בנו
אזזז נכון שבאים אנשי תקשורת , הם ולא מלאך ולא שרף ואומרים בקולם שהם מוותרים לשרון (דן מרגלית , אברמוביץ') ודוחים כל עיסוק בנושאים שיפגעו בשרון עד ההתנתקות...

אזז מה? זאת לא סיבה לטפח תיאוריות קונספירציה מופרכות . מעתה אמור , התקשורת שלנו נקיה , מאוזנת פוליטית וחפה מכל שיקול שאינו טובת הציבור/טובתה המסחרית . כלב מי שמלכלך על כלבי השמירה של הדמוקרטיה...

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

ישן 26-04-2005, 18:30
  ninesouls ninesouls אינו מחובר  

חבר מתאריך: 21.01.03
דן מרגלית? שומר על שרון?
בתגובה להודעה מספר 21 שנכתבה על ידי looklook שמתחילה ב "מספיק כבר עם ההתבכיינות הימנית שלכם !"

כנראה לא טרחת לקרוא אותו בחודשים האחרונים. לנוחותך, ציטוט מהיום (http://www.nrg.co.il/online/4/ART/926/604.html):
עד לאן צריך שלטון החוק לסגת מפני קופסת האתרוגים של אברמוביץ'? עד לקצינים המוזמנים לכוס קפה עם בני משפחת שרון? עד לאנשים במדים שמארחים את ראש הממשלה לארוחת ערב בביתם ובשל כך יש קצינים אחרים שאינם מקבלים הזדמנות הוגנת להתמודד על דרגות ותפקידים עתידיים? עד לג'ובים המתחלקים לנאמני המשפחה כפטריות אחרי הגשם? עד להשתלטות על מוסדות וחברות ציבוריות ומועצות? עד להתנהלות של אבא אריאל והבן עמרי, ולאן נעלמו עסקיו של גלעד?

עד היכן משתרעת חופת המגן של ההתנתקות? אילו נהג בארץ משטר פיאודלי-האם אסכולת האתרוג היתה מוצאת צידוקים אפילו ל"זכות הלילה הראשון", שעמדה לאדון לבלות במיטתו עם כלת האריס בעת נישואיה?

מה אגיד לך - אורי ואתה ביחד לא הייתם מצליחים לנסח את זה טוב יותר.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 07:30

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר