17-06-2011, 15:31
|
|
|
|
חבר מתאריך: 15.04.10
|
|
|
תרגיל כיתה (2 חוליות)
אני נמצא בקורס מפקדים (כמו קורס מכי"ם) ונותנים לנו משימות, לכל אחד משימה אחרת. תמיד המבנה של המשימה הוא שנותנים לך מפה ומצפן ונ"צ ואתה צריך להוביל את הכח שלך לנ"צ. הכח מורכב מ2 חוליות (8 אנשים). הבעיה היא שאף פעם לא לימדו אותנו לעשות את זה,פשוט זורקים אותנו ככה למים העמוקים והם רוצים לראות אותנו מאלתרים וזה יוצא כמעט לכולם גרוע. זה ברור לי שכל פעם יש מצב שונה והכל תלוי סיטואציה אבל אני בטוח שבחי"ר יש טקטיקה מסויימת ולא אומרים למפקדים- תאלתרו ותעשו מה שנראה לכם הגיוני.
בקיצור אם הבנתם אותי, אני צריך שתלמדו אותי איך אני עושה את זה בצורה בסיסית. לדוגמא לאחד מאיתנו נתנו משימה להשתלט על כיפה מסויימת. מה שאני יודע בינתיים זה שיש לך סגן (שנקרא "ס' ") ולו יש חוליה של 4 ואתה מפקד על החוליה השניה. הולכים ב2 טורים כאשר אתה מקדימה עם קשר לידך ונגביסט מכיוון צפון מזרחית אליך. מאחורה נמצא הסגן והחוליה שלו הולכת לידו והחוליה שלי הולכת לידי. ברגע של התקלה אני צריך לצעוק "הותקלנו (מלפנים,מימין..תלוי בכיוון) לשכב ולהשיב אש" ולהתחיל להתקדם אל האוייב בדילוגים עד שנמצאים 10 מטר ממנו ואז קמים ומסתערים עליו. אחרי כל דילוג להגיד מספרי ברזל להתפקד. לגבי התקלות:
פצועים-לא מטפלים בפצועים עד שמסיימים לחסל את האוייב.
מתים-משאירים בשטח.
טילי מרגמה וכאלה שנורים אלינו- לשכב בקפל קרקע עד לסוף המטח.
תקנו אותי אם אני טועה ותוסיפו מה שחסר...
תודה!
|