לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום פוליטיקה ואקטואליה, נא לשמור על שפה נאותה חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > פוליטיקה ואקטואליה
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 13-07-2011, 21:05
  סיילו סיילו אינו מחובר  

חבר מתאריך: 26.09.08
מעורר השראה - "זמן לבחור" - "a time for choosing"

נאום של רונלד רייגן משנת 64 - אני חושב שבהשוואה לישראל היום הוא משקף את תפיסת העולם הנכונה ביותר, ובאופן אישי אני מאמין שזה נאום מעורר השראה.

תרגום לעברית :

"בואו נעמיד דברים על דיוקם. אין ויכוח על הבחירה בין שלום ומלחמה, אבל יש רק דרך אחת מובטחת שתוכלו ליהנות משלום - ואתם יכול לקבל את זה בשנייה הבאה - כניעה.

אמנם קיים סיכון בכל דרך שנבחר חוץ מדרך זאת, אבל כל שיעור בהיסטוריה מלמד אותנו כי הסיכון הגדול יותר טמון בפייסנות, וזהו הדבר שהחברים הליברלים, בעליי הכוונות הטובות שלנו, מסרבים להתמודד עימו - כי המדיניות שלהם של התאמה עצמית היא פייסנות, וזה לא נותן ברירה בין שלום ומלחמה, רק בין להילחם או להיכנע. אם נמשיך להתאים, נמשיך לסגת לאחור, בסופו של דבר אנחנו נאלץ להתמודד עם הדרישה הסופית - האולטימטום. ומה אז? כאשר ניקיטה חרושצ'וב סיפר לעמו שהוא יודע מה התשובה שלנו תהיה, הוא אמר להם כי אנו נסוגים תחת הלחץ של המלחמה הקרה, ויום אחד כשיגיע הזמן, הכניעה שלנו תהיה מרצון כי עד אז ניחלש מבפנים רוחנית, מוסרית וכלכלית. הוא מאמין בזה כי מהצד שלנו הוא שמע קולות תחינה עבור "שלום בכל מחיר" או "טוב יותר אדום מאשר מת", או כפי שניסח זאת אחד הפרשנים, הוא מעדיף "לחיות על הברכיים מאשר למות על הרגליים." וכאן טמונה הדרך למלחמה, כי הקולות הללו אינם מדברים בשם כולנו. אתם ואני יודעים זאת, ואיננו מאמינים שהחיים כל כך יקרים ושהשלום כל כך מתוק כדי שנרכוש אותו בשלשלאות ועבדות. אם אין דבר בחיים שראוי למות למענו, איפה זה מתחיל - בדיוק מול האויב הזה? או שמשה צריך לומר לבני ישראל לחיות תחת עבדות הפרעונים? האם ישו היה צריך לסרב לצלב? האם הפטריוטים בגשר קונקורד היו צריכים לזרוק את הרובים שלהם ולסרב לירות את הירייה שנשמעה "סביב העולם? החללים של ההיסטוריה לא היו טיפשים, והחללים המכובדים שלנו שנתנו את חייהם כדי לעצור את התקדמות הנאצים לא מתו לשווא. היכן, אם כן, הדרך לשלום? טוב, זוהי תשובה פשוטה אחרי הכל.

אתה ואני, שיש לנו את האומץ לומר את אויבינו , יש מחיר שלא נסכים לשלם. יש נקודה שממנה והלאה אסור להם להתקדם. וינסטון צ'רצ'יל אמר כי "גורלו של אדם אינו נמדד על ידי חישוב חומר. כאשר כוחות גדולים נמצאים בתנועה בעולם, אנחנו לומדים שאנחנו רוחות -לא חיות" והוא אמר, "יש משהו שמתרחש בזמן ובמרחב, ומעבר לזמן והמרחב, אשר, אם נרצה בכך או לא, מאיית- 'חובה' ".

לכם ולי יש פגישה עם הגורל. אנו נשמר עבור ילדינו ,את התקווה האחרונה של האדם על כדור הארץ, או שנשפוט אותם לקחת את הצעד האחרון אל תוך אלף שנים של חשיכה."

מתנצל אם נוצרו טעויות תרגום, google translate יצר נזק משמעותי שאני בספק אם הצלחתי לתקן את כולו.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 00:24

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר