19-07-2011, 11:59
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 28.01.10
|
|
ציטוט:
|
במקור נכתב על ידי golani_2
האם הייתה חשיבות בלהרשיע אותם ברצח, אע"פ שיכול להיות שעכשיו הם קיבלו עונש כבד יותר? (הכוונה היא לא כמובן בעבודה שהם רוצחים וככאלה הם צריכים להיות מתויגים, או חצי נחמה למשפחה, אלא משמעות תקדימית-משפטית).
|
על מנת להרשיע ברצח, יש להוכיח כוונה. כוונה פורשה בפסיקה כשילוב של "תיכנון של המתה" ו"רצון בתוצאה סופית של מוות" (אלו המילים שלי).
דרגה נמוכה יותר של מודעות, שמובילה להרשעה בהריגה (כמו במקרה הזה), היא ידיעה בפועל של הנאשם שהפעולות שלו יובילו למוות, ואדישות לתוצאה הזו (תחסכו ממני את הנזיפות, לא אני קבעתי את החוק ואת ההלכה).
במקרה הנוכחי היתה בעיה להוכיח כוונה, אני חושב שבגלל שהיה ידוע שהמחבלים הקטנים עזבו אותו כשהוא עדיין גסס. אם הם היו נשארים שם כדי לוודא במכות שהקורבן לא נושם, היה ניתן להוכיח את הכוונה, אבל הם עזבו אותו לפני שהוא מת.
הרשעה ברצח היתה משנה את ההלכה, כך שבתוך ההגדרה "כוונה" היה נכנס "אדישות לתוצאה". זו הדרך היחידה להרשיע אותם ברצח.
אני חושב (כמו עוד אנשי משפט) שזה היה נכון משפטית להרשיע אותם בהריגה. ההבדל בין רצח להריגה הוא הגדרתי, וחשוב שהמשפט יהיה מוגדר ומדיוק, בשביל הוודאות המשפטית. אבל, זה גם טוב מאוד שהעונש חמור מאוד (אני הייתי מעדיף כיסא חשמלי, אבל ניחא), כיוון שאנשים שתוקפים ואדישים לאפשרות שהם עלולים להרוג, הם לא פחות גרועים מאנשים שתוקפים עם כוונה להרוג והחברה צריכה להתגונן ממופרעים כאלה בכל דרך.
ציטוט:
|
במקור נכתב על ידי golani_2
בוא נודה על האמת, הדרך היחידה של הצעירים האלה להשיג את הכסף לפיצויים זה לגנוב, מאתנו, מה בית המשפט אמור לעשות בנדון? ובכלל, מה ייעוד ה"פיצויים"- הוצאות משפטיות?
|
תשלום של חייב בהוצאות משפטיות של הצד שכנגד זה רק בתביעות אזרחיות (נזיקין). בפלילים לקורבנות אין הוצאות משפטיות. הם לא צד במשפט. הם בעצם "ראיה". הצדדים הם הנאשם, ומולו -המדינה. עבירה בפלילים היא עבירה על חוקי המדינה. הפיצויים הם בדיוק מה שהם. פיצויים לקורבן (הוצאות שנגרמו, אובדן הכנסות מהמנוח), ועונש למורשע. משפחת הקורבן (או קורבן ששרד תקיפה) יכולים לתבוע את התוקפים בתביעה אזרחית, תביעת נזיקין, ולדרוש פיצויים כספיים. בד"כ מי שזוכה באופן גורף בתביעה נזיקית, פוסקים על החייב גם לשלם את שכר טרחת עו"ד של הזוכה.