22-07-2011, 22:36
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 30.05.02
|
|
לעבור לערד ושדרות ולחיות ממה?
בשלוש שנים האחרונות חייתי בשדרות, המשכורת הממוצעת שלי (עבודה + מלגה) הייתה פחות מ2000 שקלים, לא הייתה לי אפשרות פרנסה אחרת, מה יכלתי לעשות? ללכת לעבוד במפעלים ולגזול את הפרנסה של התושבים בשביל להרוויח עוד 1000 שקל?
אולי זה יפתיע אותך, אמנם מחירי הדירות באזור שדרות לא מטורפים כמו בתל אביב ובמרכז אבל בשנה האחרונה חלק ממחירי השכירות זינקו בצורה משמעותית, דירות של 1000 ש"ח בחודש זינקו ל1400 ש"ח - אולי זה נשמע לך כסכום קטן, אבל כפי שאמרתי - כשאפשרויות התעסוקה הם כל כך מצומצמות, מדובר בעליה כואבת במיוחד.
כמובן שיש גם את בעיית התחבורה הציבורית - רוצה לעבוד בבאר שבע כי שם יש יותר מקומות עבודה? רוצה סתם ללכת לסרט בקולנוע נורמאלי? אוטובוס אחרון מבאר שבע לשדרות יוצא ב20:05 שכח מזה.
שלא נדבר על הסיבובים המטורפים שהאוטובוסים עושים באזור, נסיעה של 30 דקות לוקחת שעה וזה בלי פקקים.
כל ה"גאונים" שמדברים על התל אביבים המפונקים בעיקר מוכיחים שהם לא פחות, ואולי אפילו יותר, מנותקים מהם. זה לא שאין אופציות בפריפריה, זה פשוט שיש ממש מעט מהם. קל מאוד ליפול לדמגוגיה של כמה שרים ולהגיד "מי שיקר לו שילך לפריפריה" אבל אותם אנשים שמפגינים לא מתלוננים על זה שהמחיר יקר מזה של שדרות, אף אחד לא משווה - אלא שהמכיר יקר לאותו מקום שבו הם מפגינים, שאין התאמה בין המשכורת שעליה הם עומלים קשה לבין מחיר המחייה במקום שבו הם גרים: זה נכון לתל אביב, זה נכון לראשון לציון, זה נכון לשדרות, לפתח תקווה, לבאר שבע וכמעט לכל מקום אחר בארץ.

הגלריה שלי בפליקר
|