02-12-2011, 07:08
|
|
|
|
חבר מתאריך: 30.09.06
|
|
ציטוט:
|
במקור נכתב על ידי סירפד
אורי אזולאי ז"ל בן קריית שמונה, שירותו הצבאי עבר ביחידות כמו סיירת מטכ"ל, שמשון (המסתערבים), וצנחנים. נפל בשנת 1996 כשיצא עם פלוגתו למארב סמוך לעיירה עיישיה בדרום לבנון. ידוע שאורי היה מפקד מאוד רגיש וקשוב, במקרים מסויימים הרחק מעבר להגדרות ודרישות התפקיד. זכורים לי סיפורים כמו חלוקת אוכל לבתי משפחות חיילים נזקקים (שנים לפני שהפכו לנורמה), או רכישת גליל ענק של בד קורדורה לאמלחיית הפלוגה אותה מימן מכיסו הפרטי, או משכורות שלמות שתרם למימון הקמת מועדון לחיילים.
|
כמה דוגמאות לגבי אורי:
במקרה אחד, נסע לביקור נפקדים של חייל מהפלוגה שלו (למיטב זכרוני בנתיבות). התברר לו שהבחור ברח כדי לעבוד ולספק למשפחתו כסף לקראת פסח. אורי הוציא מכיסו 500 ש"ח, שם על השולחן ולקח את הבחור חזרה לפלוגה.
דוגמה אחרת לגישה שלו, ביקרתי אותו יום אחד כשהיה עם פלוגתו בשכם, והוא לקח אותי לסיור בגזרה עם החפ"ק שלו. במהלך הסיור איתרנו רכב חשוד, וכשירדנו לבדוק התברר שמדובר בשני פלסטינים שנתקעו בלי דלק. אור יהציע להם עזרה, וכשהתברר שאין לנו שום צינור באמצעותו נוכל לשאוב דלק מהג'יפ, הקפיץ אחד מהם לתוך שכם. לא אשכח את תגובת האיש לפני שירד מהג'יפ: "אני מרצה באוניברסיטת א-נג'אח, ומחר אני הולך לספר לכל הסטודנטים שלי על הטוב שעשיתם.". בהמשך אורי הסביר לי שתפקידו לספק שירות, והשירות הזה הוא בטחון, לכולם- יהודים וערבים. מי שיתעסק עם הכוח שלו יחטוף, אבל כל אחד אחר צריך לקבל את השירות.
נערך לאחרונה ע"י אישגדול בתאריך 02-12-2011 בשעה 07:10.
|